Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

Νέα κλαπαρχ@διά Θεοχάρη!! Όλοι φορολογούμενοι πρέπει να αποκτήσουν email αλλιώς καμπάνα 100 ευρώ!! Ακόμα και τα γερόντια στο χωριό!!!


[Το κάνει λέει για να μην μπορούν τα λαμόγια να επικαλεστούν στα δικαστήρια ότι δεν ειδοποιήθηκα από την εφορία, και, άρα, δεν πρέπει να προχωρήσουν τα εις βάρος του
μέτρα είσπραξης, επειδή πχ η επιστολή χάθηκε στο ταχυδρομείο... και επειδή εσύ δεν στέλνεις συστημένη την επιστολή στα λαμόγια, πρέπει να την πληρώσει η γιαγιά στην Ικαρία και την Κοζάνη; Πας καλά ρε Θεοχάρη (σε υποστήριξα και προχθές που σου χρέωναν ένα κάρο ατυχείς παρεμβάσεις αλλά μάλλον δίκιο είχαν!!)-Δεν βρήκα φωτογραφία του λογιστή Θεοχάρη να απειλεί υπέργηρο συνταξιούχο και έβαλα μια του Ταξίαρχου Θεοχάρη να απειλεί εγκληματία... το ίδιο είναι]
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το αργότερο μέχρι τον επόμενο Μάιο το υπουργείο Οικονομικών θέλει να έχει θέσει σε πλήρη λειτουργία το σύστημα που εφαρμόζουν από το 2000 ήδη η Ισπανία, η Πορτογαλία και άλλες χώρες, με το οποίο η επίδοση όλων των πράξεων της διοίκησης στους πολίτες γίνεται ηλεκτρονικά μέσω e-mail.
Έτσι, μέσα σε δυο μήνες, κάθε φορολογούμενος υποχρεούται από την Εφορία να έχει αποκτήσει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να μπορεί το Υπουργείο Οικονομικών να προχωρά στην ηλεκτρονική κοινοποίηση επιβολής προστίμων, πρόσθετων φόρων, και εισφορών, όπως επίσης και ατομικών ειδοποιήσεων για οφειλές που αν δεν εξοφληθούν εντός 40 ημερών η Εφορία θα μπορεί να προχωρά σε λήψεις μέτρων και κατασχέσεις.

Η υποχρέωση δήλωσης e-mail θα είναι υποχρεωτική ακόμη και αν δεν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο ή δικό τους e-mail. Όσοι δεν σπεύσουν μέσα σε 60 ημέρες να μπουν με τους κωδικούς τους στο Taxisnet και να δηλώσουν μία διεύθυνση e-mail, θα αντιμετωπίσουν τα νέα πρόστιμα που ισχύουν από το 2014 και ξεκινούν από 100 ευρώ κατ'ελάχιστον.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν διαθέτουν ακόμα θυρίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή είχαν δηλώσει κάποια στο Taxisnet και άλλαξαν, έστω και αν είναι υπέργηροι σε απομακρυσμένα χωριά ή ηλεκτρονικά αναλφάβητοι, θα πρέπει να αποκτήσουν και να δηλώσουν e-mail και μάλιστα άμεσα, μέσα σε 60 μέρες το αργότερο από την ημερομηνία της δημοσίευσης της απόφασης που βρίσκεται στα σκαριά.

Ο νόμος πάντως δεν καθορίζει ότι πρέπει ο λογαριασμός αυτός να είναι προσωπικά του υπόχρεου και άρα θα μπορούσε θεωρητικά να δηλώσει κάποιος το ίδιο e-mail με άλλον που γνωρίζει τη χρήση του διαδικτύου για να μπορεί να ελέγχει την ηλεκτρονική αλληλογραφία του με την εφορία.

Το εν λόγω μέτρο αποσκοπεί κυρίως στο να μην μπορεί ο φορολογούμενος να επικαλεστεί στα δικαστήρια ότι δεν ειδοποιήθηκε από την εφορία, και, άρα, δεν πρέπει να προχωρήσουν τα εις βάρος του μέτρα είσπραξης, επειδή πχ η επιστολή χάθηκε στο ταχυδρομείο.

Η διαδικασία
Όλοι οι φορολογούμενοι που έχουν κωδικούς εισόδου στο Taxisnet, θα πρέπει να μπουν στο λογαριασμό τους και να δηλώσουν τα στοιχεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Το επίμαχο e-mail θα γράφει ότι ο φορολογούμενος πρέπει να μπει με τους κωδικούς του στο Taxisnet για να βρει και να διαβάσει την ειδοποίηση που τον αφορά. Εκτός από τα πλήρη στοιχεία του θα αναγράφεται και η ημερομηνία έκδοσης της ατομικής ειδοποίησης που έχει αναρτηθεί στο λογαριασμό στο Taxisnet, καθώς και ο όρος ότι εφόσον ο φορολογούμενος δεν προβεί σε εξόφληση εντός 30 ημερών από την επίδοση της ατομικής ειδοποίησης η Φορολογική Διοίκηση μπορεί να προβεί σε διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των ποσών που αναφέρονται σε αυτή.

Κατασχέσεις εξπρές μέσα σε δέκα μέρες
Με τη εφαρμογή του μέτρου δεν καταργούνται οι άλλες μορφές ειδοποίησης από την εφορία αλλά πλέον τα μέτρα είσπραξης θα μπορούν να εκτελεστούν εντός δεκαημέρου μετά την αποστολή του e-mail, ώστε να μπορούν να κατάσχονται από την εφορία. Η αποστολή των e-mail θα γίνεται αυτομάτως την ίδια στιγμή που η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα "ανεβάζει" στον λογαριασμό του φορολογουμένου στο Taxisnet την ατομική ειδοποίησης. Η πράξη θα θεωρείται νομίμως κοινοποιηθείσα μετά την παρέλευση 10 ημερών από την ανάρτησή της στο Taxisnet και το e-mail 10 ημέρες μετά την αποστολή του.

Τι θα μπορεί να κατάσχει η εφορία:

-Το 25% των μισθών ή συντάξεων που εισπράττει κάθε μήνα ο οφειλέτης.

-Το 50% των εφάπαξ που τυχόν δικαιούται ο οφειλέτης από το ασφαλιστικό του ταμείο.

-Άλλα εισοδήματα, όπως ενοίκια, αποζημιώσεις και επιδοτήσεις.

-Χρηματικά υπόλοιπα σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
news247.gr
dexiextrem.blogspot.gr

3 σχόλια:

  1. Πεστε στον μαλακα που το σκεφτηκε αυτο οτι στα δικαστηρια θα πρεπει να μας εξηγησουν πως θεωρουν δεδομενη την υπαρξη ιντερνετ , υπολογιστη , ταμπλετ η smartphone σε καθε ελληνικο σπιτι ? Μηπως θα μας βαλουν και προστιμο για μην κατοχη καποιον απο των παραπανω ? Να μου πληρωνουν το ιντερνετ και να μου παρουν υπολογιστη για να εχω email για τα μουτρα τους . Αντισυνταγματικο και αυτο αλλα πρεπει να το φαμε πρωτα στην μουρη πριν το ακυρωσουν ? Δικαιοσυνη ακους ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα προλαβουν αραγε; Ερχονται οι εκλογες τοτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2 πραγματα. Πρωτον, το ξερουν οτι οι γεροι απ'το χωριο δεν μπορουν, αρα ενας αμεσος τροπος λεηλατησης εισοδηματος. Δευτερον, επιπλεον φακελωμα για να μας παρακολουθουν τα e-mail μας. Απλα τα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή