Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Διαδώστε το παντού!!!Είναι κλοπή και μας έφαγαν όλα τα χρήματα








Ξεφτίλα - εμετός! Από 725.000 ευρώ κάθε ίδρυμα Μητσοτάκη, Βενιζέλου, Παπανδρέου, Καραμανλή και Σημίτη!
ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ

Είναι κλοπή και μας έφαγαν όλα τα χρήματα. ΌΛΟΙ τους. Δημιούργησαν οι πρώην πρωθυπουργοί ιδρύματα για να αρπάζουν...

725.000 ευρώ από το 2007 μέχρι σήμερα.Τι να το κάνουμε το ίδρυμα Μητσοτάκη και το ίδρυμα Σημίτη; Ποιος έχει πάει στα ιδρύματα τους και το κράτος τους στήριξε με τόσα πολλά εκατομμύρια;
Ο Νίκος Χατζηνικολάου στον real fm είπε τα ποσά και σου έρχεται εμετός και αηδία με αυτά που θα διαβάσετε:

ίδρυμα: Κώστας Σημίτης: 225.000 (μόνο το 2009)ίδρυμα: Κώστας Μητσοτάκης: 725.000 ευρώ
ίδρυμα: Ελευθέριος Βενιζέλος:  725.000 ευρώ
ίδρυμα: Ανδρέα Παπανδρέου:  725.000 ευρώ
ίδρυμα: Κώστα Καραμανλή:  725.000 ευρώ
ίδρυμα: Γιώργου Παπανδρέου:  725.000 ευρώ

ΚΑΙ

«Δώρο» Ε.Βενιζέλου στον Κ.Μητσοτάκη αρχαίο νεκροταφείο


Η μεγάλη έρευνα του Newsbomb για τις δωρεές στα ιδρύματα πεθαμένων και ζωντανών τέως πρωθυπουργών, ακινήτων και εκτάσεων που θα μπορούσαν να αποδώσουν μεγάλα ποσά στα Δημόσια Ταμεία, κλείνει σήμερα με μία σημαντική αποκάλυψη
-Αρχαίος χώρος στο κέντρο της Αθήνας (στον Κεραμικό, σε σημείο που έχουν ταφεί επιφανείς άνδρες της Αρχαιότητας) και ένα ολόκληρο ξενοδοχείο «Ξενία» κοντά στην Πάτρα προσφέρθηκαν σαν δώρα στα ιδρύματα Μητσοτάκη και Γ.Α. Παπανδρέου.
Οι παραχωρήσεις αυτές έγιναν επί υπουργίας Βενιζέλου στο υπουργείο Πολιτισμού (και στη δεύτερη φάση επί υπουργίας Βουλγαράκη) και το Ξενία παραχωρήθηκε στο ίδρυμα Παπανδρέου επί υπουργίας Νίκου Χριστοδουλάκη στο υπουργείο Οικονομικών.
Το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» στεγάζεται σε κτίριο επί της οδού Ψαρομηλίγκου 30, στην είσοδο του Κεραμεικού, το οποίο παραχωρήθηκε δωρεάν το 2001 από τον τότε υπουργό Πολιτισμού κ. Ευ. Βενιζέλο. Ένα χρόνο αργότερα, έγινε δεύτερη παραχώρηση στο Ίδρυμα, διπλανού οικοπέδου επί της οδού Ψαρομηλίγκου 32 για να χρησιμοποιηθεί αυτό σαν αυλή του ιδρύματος Μητσοτάκη.
Η συγκεκριμένη περιοχή τη δεκαετία του 1980 είχε απαλλοτριωθεί και έγιναν αρχαιολογικές έρευνες για να διαπιστωθεί η ακριβής τοποθεσία του «Δημοσίου Σήματος» δηλαδή του αρχαίου νεκροταφείου, στο οποίο ενταφιάζονταν επιφανείς προσωπικότητες (Λυκούργος, Πλάτων κ.ά.) της αρχαίας Αθήνας.
Έτσι, όταν το 2007 το ίδρυμα Μητσοτάκη υπέβαλε αίτημα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο με το οποίο ζητούσε και ένα ακόμα διπλανό δημόσιο οικόπεδο (επί της οδού Σαλαμίνος 4) για να επεκτείνει τον προαύλιο χώρο του πέρα από κάθε λογική το ΚΑΣ συμφώνησε με το αίτημα του ιδρύματος Μητσοτάκη για να ακολουθήσει και η τυπική παραχώρησή του επί υπουργίας Γ. Βουλγαράκη στο υπουργείο Πολιτισμού.
Στην ίδια γειτονιά, τον Κεραμεικό βρίσκεται και το ακίνητο του ιδρύματος Γ. Α. Παπανδρέου. Αυτό το νεοκλασικό υπέροχο κτίριο επί των οδών Πειραιώς 83 και Σαλαμίνος είχε παραχωρηθεί δωρεάν από το υπουργείο Πολιτισμού τον Ιούνιο του 1991 επί κυβερνήσεως Κ. Μητσοτάκη και υπουργίας του αείμνηστου Τζαννή Τζαννετάκη.
Στο ίδρυμα Γ.Α. Παπανδρέου έχει παραχωρηθεί το ξενοδοχείο «Ξενία Καλετζίου» της Αχαΐας. Η παραχώρηση έγινε τον Ιανουάριου του 2004 επί κυβερνήσεως Κ. Σημίτη, όταν υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών ήταν ο κ. Ν. Χριστοδουλάκης. Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ενάμισι μήνα πριν από τις Εθνικές Εκλογές και ανέφερε ότι: «Το Ξενία Καλετζίου Αχαΐας (ξενώνας «Ερύμανθος») και περιβάλλον χώρος συνολικής έκτασης 8.666 τ.μ. όπως αυτό εμφανίζεται σε τοπογραφικό διάγραμμά της «ελληνικά τουριστικά ακίνητα ΑΕ» παραχωρείται στο Κοινωφελές Ίδρυμα με την επωνυμία «Πνευματικό Ίδρυμα Γ. Α. Παπανδρέου».
Η ονομαστική του αξία προσδιορίζεται περίπου σήμερα στο 1,5 εκατ. ευρώ κι όταν το θέμα είχε φθάσει στη Βουλή το 2010 οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος τότε είχαν υποστηρίξει ότι το ξενοδοχείο τούς παραχωρήθηκε από την κυβέρνηση Σημίτη για να «απαλλαγεί» ο ΕΟΤ από το βάρος του.
Σε όλες τις περιπτώσεις δωρεών προς τα ιδρύματα πρώην πρωθυπουργών δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής ουδείς επίσημος διαχειριστικός έλεγχος.

5 σχόλια:

  1. Kalla re paidia δεν εχουνε καθολου τσιπα απανωτους??Κατι παντος πρεπει να γηνει...Αναρωτιεμε,μηπως ενας πολητης θα μπωρουσε να ασκησει υκαστηκο αγωνα?μηπως θα μπωρουσε καπιος ησαγγελεας, να επεμβει?για αντισυνταγματηκες παραχωρησεις,και πρυμοδοτησεις??Γιατι φιλοι μου δεν παει αλλο,δεν θα επρεπε να μπωρουνε αυτοι οι α κλευτοκοταδες, να κανουνε οτι θελουν.... δυλαδη μας εχουνε γραψει στα ΑΡΧΕΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ENAS ELEFTHEROS SKOPEFTIS KE NA TUS FITEPSI APO MIA STO KEFALI KE STON KATHENA ! ! I ENAS TRELAMENOS PILOTOS KE NA PAI NA ADIASI OTI EXI KE DEN EXI ENA POLEMIKO AEROSKAFOS PANO STI BULH ! ! NA MIN AFISI TIXO ORTHIO ! ! BAZA-MONO BAZA ! ! ALA NA TO KANI TIN ORA PU THA INE GEMATI I ´´SFIGOFOLIA´´ ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΓΩ ΔΗΛΑΔΗ ΣΗΚΩΝΟΜΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΙΔΡΥΜΑ ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ? Η ΑΥΤΑ ΕΊΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΛΑΞΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΣΙΦΙΚΑΔΩΝ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΠΟΣ ΓΕΜΙΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΟΛΙΓΕΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΑΤΑ,ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ ΘΑ ΘΗΜΗΘΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή