Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Θέλεις να πάθεις καρκίνο; Πίνε…. εμφιαλωμένο.

Εμείς είχαμε ασχοληθεί επισταμένα και είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το θέμα του καρκινογόνου εξασθενές χρωμίου που ποτίζουν τους βιωτούς και άλλους. Τωρα ερχονται να μας πουν ότι είναι …ανησυχητικά τα στοιχεία έρευνας που διενήργησαν οι Οικολόγοι – Πράσινοι, καθώς τόσο το πόσιμο όσο και στο εμφιαλωμένο νερό που καταναλώνουμε περιέχει εξασθενές χρώμιο που αναγνωρίζεται ως καρκινογόνο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Κανένας όμως δεν το λέει...
στην ψύχρα ότι θα σαπίσουν τα συκώτια σας, και θα γεμίσετε καρκινικούς όγκους. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όλα τα άλλα είναι ευφυολογήματα για να δικαιολογήσουν τους εγκληματίες που το ρίχνουν όπου δει.
Ενώ το εξασθενές χρώμιο αναγνωρίζεται από τον …. >>>>>


Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως καρκινογόνο, υπάρχει όριο μόνο για το ολικό χρώμιο, 50 ppb (50 μικρογραμμάρια ανά λίτρο).
Οι περιπτώσεις καρκίνου στα Οινόφυτα, σε έρευνα που διεξήχθη το 2010, υπερέβαιναν κατά 1.472% (στο ήπαρ), 441% (στα γυναικολογικά), 240% (στο στόμα), 145% (στους πνεύμονες) τα κρούσματα στην υπόλοιπη Βοιωτία.
Μετά από έρευνες σε επιλεγμένες ετικέτες εμφιαλωμένου νερού, σε τρεις από αυτές ανιχνεύθηκε εξασθενές χρώμιο, αυξημένο σε κάποιες περιπτώσεις στα 22ppb. Παρόμοιες εξετάσεις διενέργησε το Πανεπιστήμιο Αθηνών για άλλες ετικέτες και βρήκε και αυτό τρεις με μολυσμένο περιεχόμενο.
Οι Οικολόγοι απευθύνθηκαν στους κρατικούς φορείς, τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου και Τροφίμων (ΕΦΕΤ), καθώς και το Γενικό Χημείο του Κράτους, για να ελέγξουν τα εμφιαλωμένα νερά.
Ο ΕΦΕΤ, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, αρνήθηκε να προχωρήσει σε αναλύσεις, επειδή δεν έχει ενταχθεί επίσημος έλεγχος για εξασθενές χρώμιο στα εμφιαλωμένα για το 2011 (δεδομένου ότι δεν υπάρχει ειδικό όριο αποκλειστικά για εξασθενές), ενώ το Γενικό Χημείο επικαλέστηκε φόρτο εργασίας.
Έτσι οι Οικολόγοι πραγματοποίησαν ιδιωτικούς ελέγχους και εξέφρασαν την απορία τους σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης, καθώς, ενώ το 2010 με Κοινή Υπουργική Απόφαση καθιερώθηκε όριο για τα νερά του Ασωπού ποταμού τα 3ppb, δεν έγινε τίποτα για το πόσιμο νερό. Στη συνέχεια το υπουργείο, έκανε στροφή, ζητώντας νέες έρευνες, και το θέμα των ορίων μετατέθηκε, όπως ανέφεραν, επ’ αόριστον, δηλαδή…. Όταν πεθάνουν καμιά πεντακοσαριά θα δούμε…
Με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε το 2008 στη Θήβα, το δικαστήριο ζήτησε να σταματήσει η διάθεση πόσιμου νερού ως ακατάλληλο, μέχρι να κατασκευαστούν δεξαμενές για καθαρό, πόσιμο νερό.
Επίσης το 2010 το δικαστήριο της Χαλκίδας, θέσπισε, για πρώτη φορά, για την περιοχή της Μεσσαπίας, όριο για τη συγκέντρωση εξασθενούς χρωμίου τα 2ppb. Γι΄ αυτό και η Μεσσαπία είναι η μόνη περιοχή στην Ελλάδα που γίνονται μετρήσεις και τηρούνται τα όρια.
Οι ασύδοτες βιομηχανίες ευνοούνται από την έλλειψη ορίων και μηχανισμών ελέγχων για εξασθενές χρώμιο και αντιστέκονται ώστε να διατηρηθεί αυτό το καθεστώς. Στην Ευρώπη η μόνη χώρα που έχει θεσπίσει όριο είναι η Ιταλία με 5ppb ενώ οι Αμερικανοί επιστήμονες έθεσαν το επιτρεπτό όριο συγκέντρωσης εξασθενούς χρωμίου στα 0,02ppb.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου γιατί όσο δεν προχωρά ο προσδιορισμός ορίων οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι, καθώς και τα νερά επηρεάζουν τις καλλιέργειες, τα εμφιαλωμένα αναψυκτικά και άλλα ήδη καθημερινής κατανάλωσης.

cretanpatriot.wordpress.com

16 σχόλια:

  1. και τι να πίνουμε???Βρύσης??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η βάλε φίλτρο στην βρύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΠΙΩ ΚΑΝΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΩ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΕΡΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΤΣΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΟΤΙ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΟΙ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΧΑΛΑΡΩΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΩΞΩ ΚΑΘΕ ΑΓΧΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΓΛΥΤΩΣΩ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΤΑΘΛΗΨΗ...ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΙ ΡΑΚΟΜΕΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ.ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΠΑΙΔΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγνοήστε τον μαλάκα, υπερβάλει στα πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παρε ενα ποτηρι νερο βρυσης, και πηγαινε το στο χημειο αναλογα με το τι εχει το νερο, χλωριο, χρωμιο, αρσενικο...θα παρεις και το αναλογο φιλτρο για το παγκο, δεν ειναι αναγκη να ξεπαραδιαστεις η τιμες ειναι νορμαλ πλεον,50 ευρω το ανταλλακτικο το χρονο και σου ερχεται συνολικα τρελα πιο φθηνα σε σχεση με τα εμφιαλωμενα. βαζεις και ενα στο ντουζ διοτι με ενα μπανιο απορροφας το 3πλασιο απο οτι πινεις. επισης η μπυρα με μετρο κανει καλο στη προληψη του αλτσχαιμερ λογω της μαγιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω λεω να μην ακουτε κανεναν και να κανετε αυτο που θελετε εσεις. Και αν ειναι να κατηγορειτε κατι, τοτε να προτεινετε και λυσεις. Αλλιως βουλωστε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ε ναι ρε παιδια, δε γινεται τη μια να λετε για το νερο της βρυσης και την αλλη για το εμφιαλωμενο! ελεος! εγω που πινω μονο εμφιαλωμενο παντως αρχισα να κοιταζω τα συστατικα και επεσα απο το ιολη που θεωρουσα κορυφη (!)και μου στοιχιζε σχεδον 3 ευρω η εξαδα στο μιτσικελι που στοιχιζει 1,25! μη περιμενετε αναλυσεις απ' το κρατος, τα γραφουν και μονοι τους στα μπουκαλια, αλλα ειμαστε τοσο ηλιθιοι που δε μπαινουμε στον κοπο να τα διαβασουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τελικα φταιει το εμφιαλωμενο , ο κανακης η οι gay? για να ξερουμε και εμεις οι ανυποψιαστοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΚΟΣΜΟΣ ....... ΚΑΙ ΤΟ Μ....... ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΓΩ ΤΙ ΝΑ ΠΙΩ ΠΟΥ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΥΣΙΜΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΗ ΜΑΡΚΑ / ΕΣ ΤΩΝ ΜΟΛΥΣΜΕΝΩΝ ΝΕΡΩΝ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγω θα συμφωνησω με τον φιλο μου anon ο οποιος προτεινει ΄΄τσιγαρακι΄΄ .. Τουλαχιστον διωχνει το στρε$$$$ ..
    Θα συμφωνησω επισης με ΄΄Jerachin12 Φεβρουαρίου 2012 10:42 μ.μ.

    παρε ενα ποτηρι νερο βρυσης, και πηγαινε το στο χημειο αναλογα με το τι εχει το νερο, χλωριο, χρωμιο, αρσενικο...θα παρεις και το αναλογο φιλτρο για το παγκο, δεν ειναι αναγκη να ξεπαραδιαστεις η τιμες ειναι νορμαλ πλεον,50 ευρω το ανταλλακτικο το χρονο και σου ερχεται συνολικα τρελα πιο φθηνα σε σχεση με τα εμφιαλωμενα. βαζεις και ενα στο ντουζ διοτι με ενα μπανιο απορροφας το 3πλασιο απο οτι πινεις.΄΄
    Ειναι η καλυτερη λυση !!
    Και αφου μπει το φιλτρο πηγαινεις κι ακομα ενα ποτηρακι στο χημειο και βλεπεις εαν εχεις αποτελεσμα.. Σωστα φιλτρα αναγνωρισμενα εχουν παντα
    αποτελεσμα .. εμπορευομουν φιλτρα στο παρελθον .. αντε στην υγεια μας ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δυστυχώς υπάρχουν κάποιες ομάδες συνήθως πληρωμένων ανθρώπων (ΒΛΕΠΕ Μ.Κ.Ο.) που μπαίνουν σε Site αντί-(Σημιτικά, Νέο-Ταξικά, Νέας Εποχής, Διεθνιστικά, Μασονικά, Συνομοσιολογικά, Πολυπολιτισμικά κπλ) γενικώς Αντίθετα με την Νέα Τάξη Πραγμάτων και χλευάζουν, βρίζουν , προσπαθούν να αποδιοργανώσουν την κοινή λογική και την κριτική σκέψη όλων εμάς που τα διαβάζουμε με σκοπό να μην δώσουμε σημασία ή να μην μείνουμε σε αυτά τα site για πολύ...
    Γι’αυτό και όταν βλέπετε κάτι αντί-ΝΤΠ στο YouTube πχ. δίπλα σας βγάζει συνήθως κάτι εντελώς διαφορετικό για να αλλάξετε θέμα...

    Εγώ απλώς ρωτώ: Αφού αυτός που διατηρεί το παρόν Blog και νομίζει ότι αφυπνίζει τον κόσμο δεν σας κάνει και νομίζετε ότι λέει βλακείες και είναι φαντασμένος, τραγικός, γραφικός κλπ... γιατί κάθεστε και ποστάρετε σε κάθε ανάρτηση και χάνετε το πολύτιμο χρόνο σας???? Δεν σου ακούγεται πολύ παράξενα Έλληνα αναγνώστη...? Για ψάξου λίγο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή