Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Ελήνες,Δείτε ποια χώρα ήταν αυτή....!!! Θα καταλάβετε πολλά για την τραγική κατάληξη..!!!


Quiz: Ποια ειναι η χωρα οπου:  
1. Δεν υπήρχαν λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος. 
Ο ηλεκτρισμός ήταν δωρεάν για όλους τους πολίτες της. 
2. Δεν υπήρχαν τόκοι στα δάνεια. Οι τράπεζες της ήταν κρατικές και τα δάνεια δίνονταν, σύμφωνα με το νόμο, σε όλους τους πολίτες της με μηδενικό (0%) επιτόκιο.


3. Η κατοικία θεωρείτο...
ένα ανθρώπινο δικαίωμα στη χώρα.
4. Όλα τα νεόνυμφα ζευγάρια λάμβαναν 60.000 δηνάρια (περίπου 50.000 δολάρια ΗΠΑ) από τη κυβέρνηση για να αγοράσουν το πρώτο τους διαμέρισμα και για να βοηθηθούν στο ξεκίνημα της οικογένειας τους.  
5. Η παιδεία και οι ιατρική περίθαλψη ήταν δωρεάν. Πριν την άνοδο του ηγέτη τους στην εξουσία, μόνον το 25% των κατοίκων ήξεραν ανάγνωση και γραφή. Σήμερα το ποσοστό αυτό είναι 83%. 

6. Όσοι αποφάσιζαν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του αγρότη, λάμβαναν δωρεάν αγροτική γη, δωρεάν αγροτική κατοικία και δωρεάν εξοπλισμό για να ξεκινήσουν τις φάρμες τους.  

7. Όσοι δεν μπορούσαν να βρουν την εκπαίδευση ή την ιατρική περίθαλψη που χρειάζονταν στη χώρα, λάμβαναν χρηματοδότηση από τη κυβέρνηση για να πάνε στο εξωτερικό (συν 2.300 δολάρια/μήνα για έξοδα διαμονής και μετακινήσεων).   

8. Η κυβέρνηση της χώρας επιδοτούσε το 50% του κόστους αγοράς ιδιωτικής χρήσης οχημάτων.  

9. Η τιμή της βενζίνης ήταν 0,14 δολάρια/λίτρο.  

10. Η χώρα δεν έχει εξωτερικό χρέος και τα συναλλαγματικά της αποθέματα φτάνουν τα 150 δισ. δολάρια (σήμερα, τα κεφάλαια αυτά έχουν "παγώσει" παγκοσμίως). 

11. Αν κάποιος κάτοικος δεν μπορούσε να βρει εργασία μετά την αποφοίτηση του, το κράτος του κατέβαλε το μέσο μισθό του επαγγέλματος που θα λάμβανε αν ήταν εργαζόμενος, μέχρι ότου έβρισκε εργασία.

12. Ένα μέρος των πωλήσεων πετρελαίου της χώρας, πιστωνόταν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των πολιτών.  
13. Κάθε μητέρα που γεννούσε ένα παιδί λάμβανε 10.000 δολάρια ΗΠΑ.  

14. Σαράντα καρβέλια ψωμί κόστιζαν 0,15 δολάρια.  

15. Το 25% των κατοίκων έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο.  

16. Ο δολοφονημένος πια ηγέτης της είχε ξεκινήσει το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο του κόσμου, γνωστό ως Great Man-Made River, ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε νερό σε ολόκληρη την ερημώδη χώρα. ..............................................................................................................................................................  

Την βρηκατε;! Οχι δεν είναι καμμιά από τις "πολιτισμένες" και βιομηχανικές χώρες του Δυτικού ημισφαιρίου. Μιλαμε για την Λιβύη του "κακού" Καντάφι, ναι σωστά διαβάσατε και γι' αυτο στη Λιβύη βομβαρδίζουν οι: Total, ENI, BP,Repsol, Exxon Mobil, Chevron, Occidental Petroleum, Hess και Conoco Phillips. Καλως ορίσατε στον φαρισαικό-δολοφονικο κόσμο της πλουτοκρατίας, ............................................................................................................................................................... Ουαί υμίν, γραμματείς και Ευρωπαίοι υποκριταί, ότι κλείετε την βασιλείαν των ουρανών έμπροσθεν των ανθρώπων, υμείς γάρ ουκ εισέρχεσθε, ουδέ τους εισερχομένους αφίετε εισελθείν. Ουαί υμίν, γραμματείς και Ευρωπαίοι υποκριταί, ότι περιάγετε την θάλασσαν και την ξηράν ποιήσαι ένα προσήλυτον, και όταν γένηται, ποιείτε αυτόν υιόν γεέννης διπλότερον υμών.........  

nataliakalou  

triklopodia

hellasxg.blogspot.com/
 

19 σχόλια:

  1. Πολυ κριμα να εχει κανει τοσα πολλα αυτος ο ανθρωπος και να παθει οσα επαθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ.ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ Η ΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ,ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΤΕ.ΝΙΚΗΣΤΕ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οχι και ελήνες ρε φιλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ.ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΝΑΣ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΔΩΣΗ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΥΣ.ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ.ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ.ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΛΑΣΠΗ,ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΑΡΟΚΟ,ΑΛΓΕΡΙΑ,ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εβεβαια γιατι αλλο εγινε,η λιβυη οπως ελλεγε και ο ηθοποιος κωνσταντινου,ο κανταφης ηταν μεγαλος και στυγνος δικτατορας,και τον λαο του,ενω ο αμερικανος και η λειπη φαρα,κατι εγγλεζακια,κατι γερμανακια,κλπ κλπ,οπως και κατι χωρες της αραβικης ανοιξης.ολοι αυτοι ειναι 10000φορες εγκλιματιες χωρων απο τον κανταφη,τον μιλοσεβιτσ,τον σανταμ,τον λαντεν,αυτον τον προεδρο του παναμα που τον φαγανε οι δικοι του,δηλαδη οι αμερικανοι,η λιβυη φιλοι μου απο αυτα που εχουν'πει οικονομολογοι,δεν ειχε κανενα χρεος σε αυτους0% χρεος η ληβυη,απο την κεντρικη τραπεζα της ληβυης 0 χρεος,μολις μπικαν οι αετονιχιδες τα γαμησανε ολα,αποκαλεσαν οι συμαχοι τον αγωνα freedom to lubia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ερωτηση ρε παιδια και με συνχωρητε που θα κανω το δικηγορο του διαβολου! αν ηταν ετσι τα πραγματα γιατι τοσος κοσμος εναντιωθηκε στον κανταφι? εδω η μιση και βαλε λιβυη τσακονωνταν ποιος θα τον πυροβολησει πρωτος, μηπως σας διαφευγει κατι απο την ολη ιστορια? γινεται καποιος που παιρνει ολα τα παραπανω να ειναι εξαθλιωμενος και να θελει την καρατομηση του ηγετη που του δινει ολα αυτα τα καλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλε Κωσταντινε ξεχνας την διαβολικη πολιτικη των HΠΑ τα ιδια με το ιρακ με Γιουγκοσλαβια λιβυη και σειρα εχει το ιραν αλλα εκει θα παθουν οτι δεν επαθαν στις προηγουμενες πολεμικες του επιχειρησεις.χειροτερα απο το βιετναμ, μην ξεχνας πως αυτοι μεσω του φιλτατου Γιωργακη μας εβαλαν στο ΔΝΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηλαδή ο Καντάφι είναι άγιος; Να του κάνουμε και εικόνα;
    Ο άγιος Καντάφι!

    Μήπως πρέπει να είστε ποιο αντικειμενικοί;
    Τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα γράφετε.
    Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέτε ότι η Λιβύη ήταν ο παράδεισος και ο Γκανταϊφης ήταν ο χριστός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όχι φίλε μου,για να κατανόησης το θέμα πρέπει να διαβάσεις την ιστορία πριν κανταφη, και θα δεις τι έκανε αυτός ο άνθρωπος,τότε και μόνο τότε θα κατανόησης την πραγματικότητα,και την ιστορία.Όσα είπαν οι προηγούμενη και λίγα είναι!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΖΗΤΩ Η ΚΑΛΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΑΛΗ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΚΚΟ ΚΑΝΤΑΦΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δούλεψα στη Λιβύη σαν Πολ.Μηχανικός απ' το 2004-2009.
    Το άρθρα έχει ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο. Η Λιβύη ήταν το κράτος με το μεγαλύτερο GDP στην Αφρικανική Ήπειρο, βοηθούμενη βεβαίως απ' τον μικρό πληθυσμό της.
    Ο κόσμος ζούσε μέσα στη χλιδή. Συγνώμη....στη ΧΛΙΔΗ. Τα Gucci και τα Dolce&Gabbana τα φορούσαμε για το καθημερινό μας τρέξιμο και μετά τα πετάγαμε. Χώρα-ΠΡΟΤΥΠΟ. Και όμως. Όλα γίνονται τελικά. Αρκούν μερικές ψευδεπίγραφες "φυλετικές" διαφορές (ανούσιες) και ένα φυτίλι για να ανάψει η φωτιά. Τί εννοώ?? Χμμμ. Εύκολα εξηγείται. Η Λιβύη έχει κάποιες φυλετικές διαφορές μεταξύ των κατοίκων της. Πώς είναι το Βέλγιο με τους Γαλλόφωνους και τους Φλαμανδόφωνους ή η Ισπανία με τους Καταλανούς και τους Ισπανόφωνους.....Περίπου σας δίνω το περίγραμμα. Η διαφορά με το Βέλγιο όμως είναι η διαφορά στη "κουλτούρα" των δύο λαών. Αλλιώς κουμαντάρεις τους Βέλγους, αλλιώς τους Λίβυους. Απ' τη στιγμή δε που ο Καντάφι αποφάσισε να κάνει "ανοιγμα" και σε άλλες αγορές πέραν των ΗΠΑ άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου. Ξαφνικά έγινε δικτάτορας, απ' τη μια μέρα στη άλλη. Όπως και με το Κόσοβο. Στις 20 Μαρτίου 1999 ο UCK ήταν ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ οργάνωση. Στις 21 Μαρτίου 1999 οι ΗΠΑ βάφτισαν τον UCK Απελευθερωτικό Αγώνα.
    Τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανωνυμος 24 Ιουλιου 2012 4:07 μ.μ. Σωστοτατος σε ολα σου.

      Διαγραφή
  12. ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. με συγχωρείτε κύριοι,εσείς που λέτε ότι δουλεύατε στην Λιβύη.και εγώ εργαζόμουν και εργάζομαι στην Λιβύη αλλά τα Gucci που λέτε δεν τα είδα.λογαριασμοί για το ρεύμα υπήρχαν,οι άνθρωποι έπρεπε να δουλεύουν για να χτίσουν παράγκες όχι σπίτια....τα σπίτια τα είχαν αυτοί που ήταν με το καθεστώς.επίσης είδα να φυλακίζουν ανθρώπους,να τους καινε,να τους βιάζουν και να τους πετσοκόωουν γιατί απλά δεν συμφωνούσαν με το καθεστώς ή γιατί δεν κατέβηκαν στον δρόμο με την πράσινη σημαία.όσο για την εκπαίδευση?ποιά εκπαίδευση το πράσινο βιβλίο του καθεστώτος που έλεγε ότι η κότα κάνει και αυγά γιατί ο κόκκορας δεν μπορεί???μιλάτε σοβαρά κύριοι?ποιός λαός έπαιρνε χρήματα από τα πετρέλαια και σε ποιούς λογαριασμούς είναι αυτά τα χρήματα?μάλλον σε άλλο κράτος είσασταν κύριοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέστα Χρυσόστομε ο κάθε πικραμένος λέει ότι του καπνίσει εδώ.
      Αν σας αναφέρω τι έχουν δει τα μάτια μου εκεί, θα κλάψετε όλοι σας που κάθεστε στην οθόνη και πιστεύετε ότι σαχλαμάρα γράψει ο καθένας.

      Διαγραφή
  14. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΗ ΕΧΩ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΕΙ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ (ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ακούσεις και ένα άθεο σαν εμένα για το τι γινόταν - γίνεται εκεί... θα φρίξεις.

      Διαγραφή
  15. 'Οποιος διαβάσει αυτό το κείμενο και έχει ταξιδέψει λίγο στον κόσμο θα βάλει τα γέλια.
    Μα τι λέτε; τι γράφετε; παράδεισος η Λιβύη του Καντάφι; τι πέρνετε; ληγμένα;
    Στιγνή δικτατορία, στρατοκρατία, αστυνομοκρατία, βασανισμοί, φόνοι, απίστευτη γραφειοκρατία και απίστευτη τρομοκρατία του λαού.
    Φάνηκαν άλλωστε όλα αυτά με την κατάρευση του κράτους και με τα επακόλουθα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή