Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Τα πραγματικά αίτια του καρκίνου

 «Οι γιατροί, όπως και οι ασθενείς, είναι όμηροι δύο ισχυρών βιομηχανιών. Από τη μια μεριά υπάρχει η φαρμακοβιομηχανία, που προσφέρει εύκολες φαρμακευτικές λύσεις αντί να ενθαρρύνει τους ασθενείς να αλλάξουν συνήθειες. Και από την άλλη, η βιομηχανία των τροφίμων προστατεύει ζηλότυπα τα συμφέροντά της εμποδίζοντας τη διάδοση ρητών συστάσεων γύρω από τις συνδέσεις ανάμεσα στις τροφές και την αρρώστια. Το κοινό στοιχείο και των δύο είναι μια βαθιά επιθυμία να μην αλλάξει τίποτα».
Αποσπάσματα από το παγκόσμιο μπεστ σέλερ τού Νταβίντ Σερβάν Σρεμπέρ: «Anticancer - Ένας νέος τρόπος ζωής».


Είδαμε (βλ. Η σύγχρονη βιομηχανία τού καρκίνου), ότι...

το φαινόμενο ή αποτέλεσμα nocebo αποτελεί ένα βασικό αίτιο επιδείνωσης τής πορείας τού καρκίνου ή ακόμα μπορεί να προκαλέσει νέο καρκίνο. Ποια είναι όμως, τα αρχικά αίτια τής δημιουργίας τού καρκίνου; Οι περισσότεροι θεραπευτικοί κύκλοι έχουν από κοινού αποφανθεί, ότι ο καρκίνος αποτελεί πολυπαραγοντική νόσο, δηλαδή τα αίτιά του είναι πολλά και διαφορετικά. Αναφέρουμε τα κυριότερα από αυτά:

- Ψυχολογικές επιβαρύνσεις-stress. Ο σύγχρονος παραφυσικός άνθρωπος, ζει κάτω από την επίδραση έντονου στρες. Άγχος, αγωνία, ανασφάλειες, φανατισμός και άλλα άρρωστα εξωτερικά ερεθίσματα, εμπλέκονται με τα προσωπικά μας πάθη (λύπη, θυμό, αλαζονεία, φθόνο, οργή, μίσος, ζήλεια, φιλαυτία κ.ά.) και δημιουργούν ψυχολογικές επιβαρύνσεις, που επιδεινώνουν σοβαρά την υγεία μας. Ξαφνικές και έντονες ψυχικές ρήξεις, όπως θάνατοι φιλικών ή αγαπημένων προσώπων, απογοητεύσεις, θλίψεις, φοβίες, επαγγελματικές αποτυχίες και άλλα τέτοια πάθη, αποτελούν τον βασικό μηχανισμό πυροδότησης τού καρκίνου.
 
Τοξίνωση. Η τοξίνωση είναι η συσσώρευση τοξικών υποπροϊόντων, που δημιουργούνται από τις λειτουργίες τού μεταβολισμού, σε ποσότητες μεγαλύτερες από εκείνες, που μπορεί να απομακρύνει το σώμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση τού οξειδωτικού στρες και τής παραγωγής μυκήτων (candida) και των καταστροφικών ελευθέρων ριζών. Αν οι ψυχολογικές επιβαρύνσεις αποτελούν τον πυροδοτικό μηχανισμό τού καρκίνου, η τοξίνωση αποτελεί το υπόβαθρο.

Τι προκαλεί την τοξίνωση τού οργανισμού:

- Το κάπνισμα αποτελεί μία βαριά τοξική συνήθεια, που βλάπτει τούς καπνιστές αλλά και τούς γύρω τους. Γύρω στις δύο χιλιάδες χημικές ουσίες εισέρχονται με την εισπνοή τού καπνού στα σώματα των καπνιστών και μαζί κάποια ραδιενεργά στοιχεία!Το κάπνισμα αποτελεί το υπόβαθρο για διάφορους καρκίνους και κυρίως αυτού των πνευμόνων. Όμως, ο πυροδοτικός μηχανισμός τού καρκίνου των πνευμόνων και των λεμφαδένων, είναι μία έντονη ψυχολογική ρήξη και συγκεκριμένα ο φόβος τού θανάτου.


- Το αλκοόλ και ο εθισμός του σε αυτό. Το αλκοόλ αποτελεί ένα θανάσιμο ναρκωτικό, που καταστρέφει την ανθρωπότητα εδώ και χιλιετίες.

- Η ιατροφαρμακευτική μόλυνση (εμβόλια, αντιβιοτικά, αναλγητικά και κάθε είδους χημικά συνθετικά φάρμακα), αποτελεί ένα καίριο χτύπημα στην υγεία των ανθρώπων τού αιώνα μας. Τα χημικά συνθετικά φάρμακα είναι ξένες και άγνωστες ουσίες για το σώμα, το οποίο είναι υποχρεωμένο να εργαστεί πολύ σκληρά για να τις απομακρύνει.

Ο ευκολόπιστος μεταπολεμικός κόσμος ξεγελάστηκε από την τεχνοκρατική Ιατρική και οδηγήθηκε στο φαρμακευτικό εθισμό. Ατελείωτα εκατομμύρια συνταγογραφημένα και μη χημικά συνθετικά φάρμακα ευθύνονται για εκατομμύρια θανάτους και την υποβάθμιση τής υγείας των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη. Ως παράδειγμα ας εξετάσουμε τα πλέον «ακίνδυνα» αναλγητικά φάρμακα, που καταναλώνει ο καθένας από εμάς σαν καραμέλες...


 Η ασπιρίνη το τόσο γνωστό και «αθώο» αυτό αναλγητικό, περιέχει τη χημική ουσία σαλικιλικό οξύ. Η ουσία αυτή δημιουργεί πολλές παρενέργειες, όπως αιμορραγίες στο στομάχι, αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια (κυρίως στις ομάδες αίματος Ο και Β), έλκος στομάχου, άσθμα, πολύποδες, σύνδρομο Reye στα παιδιά και ελαττώνει την ποσότητα βιταμινών και αρκετών μετάλλων στον οργανισμό.

Η παρακεταμόλη (πουλάει ετησίως 4 δισεκατομμύρια χάπια!) είναι άλλη μία χημική ουσία «ακίνδυνη» όπως διαφημίζεται, βρίσκεται σε πολλά αναλγητικά χάπια (όπως το Depon) κι έχει πολλές παρενέργειες όπως: Καταστρέφει αποδεδειγμένα το ήπαρ, συνδέεται με καρκίνους και λευχαιμίες, με νέκρωση των νεφρικών θηλών και καταστροφή των νεφρών. Πρόσφατο είναι το θέμα απαγόρευσης τού αναλγητικού χαπιού Mesulid που απαγορεύτηκε σε Η.Π.Α. και στον Καναδά, ενώ στην Ευρώπη συνταγογραφείται σπάνια. Το Mesulid αποδείχτηκε, ότι καταστρέφει το ήπαρ και τα νεφρά. Ο κατάλογος των παρενεργειών των χημικών χαπιών και σκευασμάτων είναι πραγματικά ατελείωτος…
Υπολογίσθηκε, ότι μόνο το 1994, στις Η.Π.Α., 106.000 άρρωστοι πέθαναν στο νοσοκομείο από τα φάρμακα τής συμβατικής Ιατρικής. Αυτά, σύμφωνα με το περιοδικό τού Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου («Incidence of adverse drug reactions in hospitalised patients», vol. 279).  Επίσης, 39 μακροχρόνιες έρευνες αναφέρονται για τις παρενέργειες των φαρμάκων στα νοσοκομεία στις Η.Π.Α. κι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι οι παρενέργειες των χημικών φαρμάκων επηρεάζουν 2,2 εκ. αρρώστους το χρόνο και προκαλούν πολύ σοβαρές παρενέργειες.

- Οι ναρκωτικές ουσίες (κάνναβη, κοκαΐνη, ηρωίνη, LSD, κρακ κ.ά.), που διακινούνται και κυκλοφορούν σχεδόν ελεύθερα ανάμεσά μας.

- Καλλυντικά. Βαριά μορφής τοξίνωσης επιφέρουν τα δήθεν «αθώα» χημικά καλλυντικά, που περνούν κατευθείαν από το δέρμα στο αίμα και χρησιμοποιούνται κατά κόρον κυρίως από γυναίκες, όπως κρέμες (προσώπου, χεριών, σώματος, αντηλιακές κ.ά.), σαμπουάν, αρώματα, αποσμητικά κ.ά. Ουσιαστικά, οι σύγχρονοι «πολιτισμένοι» άνθρωποι έχουν μετατραπεί σε τοξικοχημικές αποθήκες.

- Ανθυγιεινή διατροφή. Είναι γνωστό, ότι η ανθυγιεινή και η λανθασμένη διατροφή τοξινώνει βαριά τον οργανισμό και αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες εκδήλωσης τού καρκίνου, αλλά και των άλλων εκφυλιστικών ασθενειών, που μαστίζουν την ανθρωπότητα. Τα trans-λιπαρά οξέα, όπως οι μαργαρίνες, τα τηγανισμένα ή ψημένα σπορέλαια, ακόμα και το μαγειρεμένο ελαιόλαδο, αποτελούν την ωρολογιακή βόμβα στα πιάτα των καταναλωτών. Επίσης, τα βαριά επεξεργασμένα τρόφιμα, τα λευκά ραφιναρισμένα δημητριακά, το σιτάρι κάθε μορφής και η αλλεργιογόνος γλουτένη που περιέχει, η λευκή ζάχαρη, το επεξεργασμένο αλάτι, τα πολλά επεξεργασμένα και υπερφορτωμένα από χημικά γαλακτοκομικά προϊόντα και κρέατα, αποτελούν τη βάση τής ανθυγιεινής διατροφής τού σύγχρονου ανθρώπου.


Τα άδεια από θρεπτικά συστατικά (ορθά μόρια) επεξεργασμένα τρόφιμα, τα trans-λιπαρά και οι μαργαρίνες είναι υπεύθυνα σε μεγάλο ποσοστό για την αύξηση των καρκινογενέσεων.

    
Η διατροφή των ανθρώπων πρέπει να είναι κατάλληλα προσαρμοσμένη και επιλεγμένη για κάθε άτομο και ιδιοσυγκρασία και όχι γενικευμένη. Π.χ. η μεσογειακή δίαιτα ταιριάζει εν μέρει ή αρκετά σε κάποιους ανθρώπους, όμως σε κάποιους άλλους μπορεί να αποβεί καταστροφική. Παρομοίως συμβαίνει και με τις πρωτεϊνικές δίαιτες, σε κάποιους ταιριάζουν αρκετά, ενώ σε κάποιους δημιουργούν βαριά τοξίνωση. Τέλος, οι τροφές πρέπει να μην είναι μολυσμένες με παθογόνους μικροοργανισμούς.

Ο διατροφικός κατήφορος τού ανθρώπου έχει αρχίσει από την εποχή, που εκείνος οργανώθηκε σε κοινωνίες και πόλεις, εγκαταλείποντας τις φρέσκιες ωμές τροφές τού φυτικού (άγρια φρούτα, λαχανικά και καρπούς) και ζωικού βασιλείου (κυνήγι, ψάρεμα). Μάλιστα, τα τελευταία εκατό χρόνια, αυτός ο κατήφορος κυριολεκτικά δεν έχει τελειωμό (χημικά στις τροφές, μεταλλαγμένα, βαρέα μέταλλα, διοξίνες κ.ά.).

Ο καρκίνος και οι άλλες εκφυλιστικές ασθένειες μπορούν να προληφθούν αν αλλάξει ο τρόπος διατροφής των ανθρώπων και ο τρόπος παραγωγής και παρασκευής των τροφίμων. Όμως, η υπόθεση πρόληψη δεν ενδιαφέρει το παγκόσμιο κατεστημένο, διότι απλά τα ατελείωτα εκατομμύρια αρρώστων, που συνωστίζονται στα άπειρα πλέον νοσοκομεία τού πλανήτη, θα σταματήσουν να είναι πελάτες τους.

Έτσι εξηγείται ο μακάβριος δείκτης τού ΑΕΠ και η σχέση του με τη νοσηρότητα των ανθρώπων! ΑΕΠ είναι ο δείκτης, που υποτίθεται, ότι μετράει την ευημερία μιας χώρας, ενός λαού και βασίζεται στο πόσο καταναλώνει προϊόντα και υπηρεσίες μια κοινωνία. Όσο πιο πολύ είναι μία κοινωνία καταναλωτική, τόσο πιο πολύ θεωρείται και ευημερούσα.

Όμως, ένα μεγάλο ποσοστό τού ΑΕΠ, 25-30%. στηρίζεται στις υγειονομικές και νοσοκομειακές δαπάνες. Δηλαδή: Όσο πιο πολύ αρρωσταίνει μια κοινωνία και χρησιμοποιεί τα νοσοκομειακά αναλώσιμα (φάρμακα, εμβόλια, χειρουργεία, νοσήλεια κ.ά.) τόσο πιο ευημερούσα είναι! Και για να γίνω ακόμα πιο σαφής: Για να έχουμε πρόοδο και ευημερία, πρέπει να αυξηθούν οι αρρώστειές μας και οι θάνατοί μας! Ουσιαστικά το σύστημα τής παγκόσμιας εξουσίας θέλει να βρίσκει, αλλά και να δημιουργεί συνεχώς νέους πελάτες, δηλαδή αρρώστους…

- Ανεπάρκεια θρεπτικών στοιχείων στις τροφές. Η διαδικασία τής προσαρμογής ενός οργανισμού σε προκλήσεις τού περιβάλλοντος, στο οποίο διαβιεί, εξαναγκάζει τον οργανισμό να θυσιάσει ένα μέρος τής ενέργειάς του, που σε φυσιολογικές συνθήκες θα θυσιαζόταν σε κυτταρική αναπαραγωγή. Η παραγωγή τής ενέργειας αυτής απαιτεί κατά την δημιουργία της διατροφικές ουσίες (ορθά μόρια). Λόγω της σύγχρονης παραφυσικής διατροφής παρουσιάζεται σημαντική έλλειψη των ουσιών αυτών, με αποτέλεσμα την έλλειψη ενέργειας. Έτσι, οι σημερινοί άνθρωποι παρουσιάζουν στέρηση πλείστων θρεπτικών ουσιών (μετάλλων, βιταμινών, ενζύμων, αμινοξέων, αντιοξειδωτικών κ.ά.). Ως αποτέλεσμα τα κύτταρα στερούνται σε μικρό ή μεγάλο βαθμό από την πολύτιμη ενέργεια, που είναι απαραίτητη για την αναπαραγωγή τους. Όταν τα ελλείμματα αυτά είναι μικρά, η φθορά που επέρχεται οδηγεί αργά στη διαδικασία τού γήρατος, όταν όμως είναι μεγαλύτερη, η διαδικασία αυτή οδηγεί τον οργανισμό στην αρρώστεια.

Τα τελευταία εξήντα με εβδομήντα χρόνια, έχει παρατηρηθεί μία κατακόρυφη πτώση σε παγκόσμιο επίπεδο τής ποιότητας των τροφών και των θρεπτικών συστατικών, που περιέχονται σε αυτές. Οι εντατικές καλλιέργειες και τα χημικά έχουν εξασθενήσει και μολύνει τα υπεδάφη, με αποτέλεσμα τις πολύ φτωχές σε θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία τροφές. Η μόλυνση τού υδροφόρου ορίζοντα έχει συμβάλλει επίσης στην υποβάθμιση των προϊόντων. Οι βιομηχανίες με τις βαριές επεξεργασίες τους στις τροφές και την αλόγιστη χρήση χημικών έχουν μειώσει σε μεγάλο βαθμό τα θρεπτικά συστατικά των τροφών υποβαθμίζοντάς τες, καθιστώντας τες επικίνδυνες κι ανεπαρκείς. Έτσι, παρατηρείται μεγάλη έλλειψη ορθών μορίων στις τροφές, που καταναλώνουμε. Αυτό αποτελεί μία μεγάλη και γενικευμένη διατροφική κατολίσθηση με αποτέλεσμα την εξασθένιση τού κάθε οργανισμού και τη δημιουργία εκφυλιστικών ασθενειών και καρκίνων.
Τα συμπληρώματα διατροφής είναι απαραίτητα στη σύγχρονη ανεπαρκή σε ορθά μόρια διατροφή.
  
Ένα πορτοκάλι τού 19ου αιώνα είχε 1.000 mg βιταμίνη Γ (C). Τα σημερινά πορτοκάλια έχουν 30-40 mg έκαστο. Οι καθημερινές απαιτήσεις τού σύγχρονου ανθρώπου είναι 1.000-2000 mg ημερησίως (λόγω των επιβαρυμένων συνθηκών διαβίωσης και τού υπερβολικού στρες) ανεξαρτήτως αν η «συνιστώμενη ημερήσια δόση» από τους διαιτολόγους είναι 60 mg! Το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα ιχνοστοιχεία, η μεγάλη έλλειψή τους προκαλεί πρόωρη γήρανση και αρρώστειες. Επομένως, η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής είναι απαραίτητη σε καθημερινή βάση, αποτελώντας ένα είδος προληπτικής θεραπείας για τις εκφυλιστικές ασθένειες και τον καρκίνο, που μαστίζουν την ανθρωπότητα.  


- Ραδιενέργεια. Η αυξητική τάση των καρκινογενέσεων τα τελευταία χρόνια ανά τον πλανήτη αποδίδεται και στην πυρηνική ενέργεια. Σε περιοχές ή και χώρες, που έχουν χτυπηθεί τα τελευταία 100 χρόνια από τη ραδιενέργεια, όπως η Ιαπωνία, η Ουκρανία και η Ρωσία (μάλιστα η πρώτη επλήγη πρόσφατα από το τσουνάμι, που προκάλεσε το πυρηνικό ατύχημα), έχει διαπιστωθεί, ότι οι καρκίνοι έχουν αυξηθεί σε πολύ μεγάλα ποσοστά.

- Ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Ο ηλεκτρισμός αποτελεί μία μεγάλη ανακάλυψη για την ανθρωπότητα, αλλά ταυτόχρονα και μια μάστιγα. Γραμμές υψηλής τάσης, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρικά καλώδια, computers, τηλεοράσεις, κουζίνες, ψυγεία, κινητά τηλέφωνα και όσες συσκευές λειτουργούν με ρεύμα, παράγουν επικίνδυνα για την υγεία μας ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Στις μεγαλουπόλεις διαβιούμε μέσα σε τεράστιες ηλεκτρομαγνητικές καταιγίδες, που δεν γίνονται αντιληπτές από τους ανθρώπους και έχουν ως αποτέλεσμα την εξασθένηση και αποδιοργάνωση των οργανισμών μας. Πολλές μελέτες πανεπιστημίων έχουν αποδείξει, ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία αποτελούν ένα βασικό αίτιο καρκινογενέσεων και άλλων εκφυλιστικών νοσημάτων.

- Γεωπαθητικό stress. Έχει γίνει επιστημονικά γνωστό τα τελευταία χρόνια, ότι ο χώρος που κοιμόμαστε ή εργαζόμαστε, μπορεί να αποτελέσει βασικό αίτιο πρόκλησης ασθένειας. Σύμφωνα με την επιστήμη τής γεωπαθολογίας,  υπάρχει άμεση σύνδεση τής ανθρώπινης υγείας με το γεωπαθητικό στρες, που εκπέμπει η γη. Πρόκειται για ολόκληρες γεωδαιτικές ενεργειακές ζώνες ηλεκτρομαγνητικής φύσης, που περικλείουν τη γη κι έχουν άμεση επίπτωση θετική ή αρνητική επί τής υγείας των όντων. Οι βλάβες από τις ακτινοβολίες αυτές προκαλούνται συνήθως κατά την διάρκεια τού ύπνου, όταν ο οργανισμός ρίχνει τις άμυνές του και είναι πιο ευάλωτος. Οι πόλεις μας και τα σπίτια μας έχουν όλα χτιστεί τυχαία χωρίς καμμία μελέτη για τις ζώνες αυτές. Αποτέλεσμα είναι, να βομβαρδιζόμαστε από τις γεωπαθητικές ακτινοβολίες σε καθημερινή βάση.

-Ελλιπής και κακός ύπνος. Κατά την διάρκεια της ανάπαυσης και του ύπνου το ανθρώπινο σώμα ανανεώνεται μέσω της αναπαραγωγής των κυττάρων του. Όμως για να υπάρχουν τα φυσικά αυτά σωτήρια αποτελέσματα, πρέπει ο ύπνος να συντελείται τις ώρες που έχει ορίσει η Φύση και όχι οι παραφυσικές συνήθειές μας. Δηλαδή ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να κοιμάται νωρίς και αρκετές ώρες για να έχει καλή υγεία και ευεξία.

- Ελλιπής άσκηση. Όσο σημαντική είναι η υγιεινή και σωστή διατροφή για τον κάθε άνθρωπο, άλλο τόσο σημαντική είναι η άσκηση. Δεν γίνεται με κανένα τρόπο κάποιος να είναι υγιής αν δεν γυμνάζεται. Με τη γυμναστική ενεργοποιείται το λεμφικό σύστημα (ο καθαριστής τού σώματος) και γίνεται σωστά η κυκλοφορία τού αίματος. Τα οστά δυναμώνουν, ο μεταβολισμός ξεμπλοκάρεται, ο νους χαλαρώνει και όλες οι ψυχολογικές επιβαρύνσεις μειώνονται. Ένα αίσθημα ευφορίας ψυχικής και σωματικής ακολουθεί όλους τους ασκούμενους. Η έλλειψη άσκησης αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο επιβάρυνσης τού ανθρώπινου οργανισμού και ένα σημαντικό αίτιο για καρκινογενέσεις.


Η παράβαση τού νόμου τής ακινησίας αποτελεί άλλο ένα κύριο αίτιο ασθένειας. Όλα τα φαινόμενα τού σύμπαντος και φυσικά ο άνθρωπος είναι αποτελέσματα μιας διαρκούς κίνησης. Ο άνθρωπος, που δεν κινείται και δεν γυμνάζεται επαρκώς, εκφυλίζεται σε βιολογικό και οργανικό επίπεδο.

Ο
ερασιτεχνικός αθλητισμός (επάνω), αποτελεί αίτιο πρόληψης όλων των ασθενειών, όπως και τού καρκίνου.


Αντίθετα, ο πρωταθλητισμός (κάτω φωτογραφίες), λόγω τής υπερβολικής εξάσκησης και των αναβολικών, που κυκλοφορούν ευρέως, αποτελεί αίτιο πολλών ασθενειών, όπως και καρκινογενέσεων.

 

- Μολυσμένη φύση και ανθυγιεινό περιβάλλον. Οι σύγχρονοι άνθρωποι ζουν μέσα σε μεγαλουπόλεις τέρατα, που έχουν χτιστεί από ανθυγιεινά υλικά και σε λάθος σημεία. Τσιμέντο, μέταλλο, τούβλο, πίσσα, pvc είναι μερικά απ΄ τα ανθυγιεινά υλικά, που χτίζονται οι μεγαλουπόλεις μας, ενώ διάφοροι ρύποι όπως καυσαέρια, τοξικά νέφη, διοξείδιο τού άνθρακα, σκόνη, ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες μάς πνίγουν καθημερινά και υποβαθμίζουν την υγεία μας. Οι ατελείωτοι τόνοι σκουπιδιών των μεγαλουπόλεων αποτελούν ένα μεγάλο οικολογικό πρόβλημα μόλυνσης. Οι σύγχρονοι άνθρωποι καταναλώνουν ακόρεστα και χρησιμοποιούν προϊόντα φτιαγμένα από φθηνά και επιβλαβή υλικά, όπως το πλαστικό, που επιβαρύνουν τη φύση και την υγεία μας. Το πόσιμο ανενεργό νερό των μεγαλουπόλεων, που πίνουμε καθημερινά, είναι μολυσμένο με χλώριο ή φθόριο, βαρέα μέταλλα, χημικά κατάλοιπα, λάσπη και άλλα δηλητήρια.

-Έλλειψη των φυσικών στοιχείων, ήλιος, καθαρό νερό, καθαρός αέρας και η ελλιπής έκθεσή τους σ΄ αυτά, αποτελούν ένα πολύ αρνητικό παράγοντα για κάθε άνθρωπο, που ζει στις μεγαλουπόλεις. Το ιατρικό κατεστημένο και οι εταιρείες καλλυντικών έχουν φροντίσει επιμελώς να δαιμονοποιήσουν τον ήλιο και τις ευεργετικές του ιδιότητες με αποτέλεσμα την ελλιπή έκθεση των ανθρώπων σε αυτόν. (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Η συνωμοσία τού Ήλιου και Ήλιος: Ευεργέτης τής υγείας μας). Οι ανθυγιεινές συνθήκες των μεγαλουπόλεων αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα νόσησης και φυσικά καρκινογενέσεων.
 


Φύση και υγεία - μόλυνση και γέννηση ασθενειών.
 
Candida Albicans, η κρυφή παγκόσμια επιδημίαΗ καντιντίαση αποτελεί μια κρυφή επιδημική νόσο, που επηρεάζει περίπου το 50% του συνολικού πληθυσμού όλων των χωρών τής Δύσης. Στη χώρα μας, το ποσοστό των νοσούντων αγγίζει το 70%! Η καντιντίαση είναι το αποτέλεσμα τής φαρμακευτικής και διατροφικής τοξίνωσης, που αναφέραμε προηγουμένως. Αρχικά, εμφανίζεται με μια γενικευμένη μυκητιασική λοίμωξη, που παράγεται από τον μικροοργανισμό, που κάποτε ήταν γνωστός σαν Monilia Albicans, αλλά τώρα αποκαλείται Candida Albicans. Δηλαδή, πρόκειται για μετάλλαξη. Η μυκητίαση αυτή προκαλεί ένα σύνδρομο με συμπτώματα χρόνιων διαταραχών, που γενικά επηρεάζουν τα εννέα διαφορετικά συστήματα τού σώματος: το πεπτικό, το νευρικό, το καρδιαγγειακό, το λεμφικό, το αναπνευστικό, το αναπαραγωγικό, το ουροποιητικό, το ενδοκρινικό και μυοσκελετικό, αλλά και τον εγκέφαλο!

Η Candida Albicans είναι ένας μύκητας, που υπάρχει σχεδόν σε όλους μας. Σε φυσιολογικές συνθήκες ελέγχεται από το ανοσολογικό μας σύστημα και από την βακτηριακή χλωρίδα, που υπάρχει στο έντερο. Όμως, με την επιρροή των επιβαρυντικών παραγόντων, που αναφέραμε προηγουμένως και την εξασθένηση τού ανοσοποιητικού συστήματος, εμφανίζεται μια οικολογική αλλαγή στο εσωτερικό περιβάλλον τού εντέρου, με αποτέλεσμα τη μείωση των «φιλικών» βακτηρίων. Τότε, ο μύκητας αρχίζει να αυξάνει μέσα στο σώμα, ειδικά στο παχύ έντερο. Οι αποικίες αυτές τού μύκητα απελευθερώνουν ισχυρές τοξίνες, οι οποίες μπορεί να απορροφηθούν στην κυκλοφορία τού αίματος προκαλώντας μια πλειάδα συμπτωμάτων. Τα προβλήματα αυτά συχνά είναι προάγγελοι τής έναρξης πιο βαθιών και πιο επικίνδυνων εσωτερικών λοιμώξεων. Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την κρυφή αυτή εσωτερική λοίμωξη, ως το υπόβαθρο πολλών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου και τού καρκίνου.

Η Candida Albicans είναι ένας μικροοργανισμός, που φυσιολογικά ζει τρώγοντας νεκρούς ιστούς. Τα αντιβιοτικά και τα συνθετικά χημικά φάρμακα, που εισέρχονται σε αφθονία στους οργανισμούς των σύγχρονων ανθρώπων, μεταβάλλουν τους σαπροφυτικούς μικροοργανισμούς σε παθογόνους. Η καντιντίαση επιδεινώνεται επίσης από τα φαγητά, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μύκητες και υγρασία όπως το μπλε τυρί (ροκφόρ), το ψωμί, η μαγιά τής μπύρας, τα μανιτάρια κ.ά. Τα άμυλα, οι ραφιναρισμένοι σύνθετοι υδατάνθρακες, η γλουτένη που περιέχεται στο σιτάρι, και η ζάχαρη, αποτελούν την κύρια τροφή τού μύκητα.
  Ένα ακόμη βασικό αίτιο των καρκινογενέσεων είναι η άγνοια και η παραπληροφόρηση των μαζών. Αποτέλεσμα των λανθασμένων επιλογών και τού λάθος τρόπου ζωής είναι οι αρρώστιες και ο καρκίνος. Ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του, για τον τρόπο ζωής του, αλλά και για τις θεραπείες, που επιλέγει. Ο σύγχρονος παραπληροφορημένος και ευθυνόφοβος άνθρωπος, ρίχνει πάντοτε τις ευθύνες για την αρρώστεια του σε άλλους (στη μοίρα, στην ατυχία, στο θεό, στούς γιατρούς κ.ά.). Έτσι προτιμά να αποφεύγει την ευθύνη τής επιλογής του σε θέματα αρρώστειας. 
Στο σώμα μας υπάρχει μια ομάδα λεμφοκυττάρων, τα οποία αποκαλούνται suppressor cells (κύτταρα υποστήριξης), που εμποδίζουν μια ανοσολογική επίθεση τού δικού μας οργανισμού απέναντι στα δικά μας όργανα. Στις αυτοάνοσες νόσους, όπως είναι και ο καρκίνος, τόσο οι κλινικές όσο και οι εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει, ότι η Candida Αlbicans επηρεάζει τα κύτταρα αυτά εμποδίζοντας τη δράση τους, δηλαδή να εμποδίζουν την επίθεση τού ανοσολογικού μας συστήματος στα όργανά μας. Η μόλυνση τού οργανισμού με τον μύκητα μπορεί να μειώσει δραστικά το ποσοστό των φυσικών suppressor cells στα υγρά των ιστών και στο αίμα. Αυτό σημαίνει, ότι ο μύκητας μπορεί να μειώσει το ποσοστό των suppressor cells στο 1%, δηλαδή μπορεί να εξαλείψει το 99% των κυττάρων αυτών από το σώμα μας!

Όλοι μας σχεδόν στις δυτικές βιομηχανοποιημένες κοινωνίες είμαστε ευαίσθητοι στο να νοσήσουμε από τον μύκητα Candida Albicans.

Εάν ο μύκητας Candida Αlbicans δεν θεραπευτεί, μπορεί να επιφέρει πολύ έντονη διαταραχή στην ισορροπία τού ανθρώπινου συστήματος, αφού αποτελεί την βάση πολλών και βαριών ασθενειών. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές από αυτές: Δερματοπάθειες, χρόνιες λοιμώξεις τού αναπνευστικού, θυρεοειδίτιδα, σκλήρυνση κατά πλάκας, λύκος στο αίμα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, εντερικές παθήσεις, νευρολογικές παθήσεις, καρκίνος…

Επίλογος
Πραγματικά είναι περίεργο και άξιο προσοχής, τα αίτια αυτά, που αναφέρουμε παραπάνω, να μην λαμβάνονται σχεδόν καθόλου υπ΄ όψη από τη συμβατική Ιατρική. Είναι επίσης λυπηρό και συνάμα τραγικό οι γιατροί να παραμένουν σιωπηλοί και δέσμιοι των οικονομικών και εξουσιαστικών συμφερόντων των φαρμακοβιομηχανιών. Πρέπει κάποια στιγμή για το κοινό καλό η παραφυσική αυτή σχέση να κοπεί, να σταματήσει. Η Ιατρική, συμβατική και εναλλακτική, πρέπει σε κάποια χρονική στιγμή να ενοποιηθούν και να προχωρήσουν μαζί στον κοινό αγώνα, που δεν είναι άλλος από την θεραπεία όλων των ασθενειών, που μαστίζουν την ανθρωπότητα. Αυτά για το καλό όλων μας…

Βασίλειος Μαυρομμάτης
Ομοιοπαθητικός
Κέντρο Εναλλακτικών Θεραπειώνwww.freeinquiry.gr


afipnisoy.blogspot.com

29 σχόλια:

 1. Θα σε αποκαλεσω αδερφε... Εχεις πολυ δικιο! Σκεφτεσαι την εξεληξη αλλα κ τη μεχρι τωρα καταληξη μας... και το συναισθημα που σου προκαλει αυτο ανεξελεγκτο... να μη το πω.., δεν περιγραφεται με ακριβεια με λεξεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το καλύτερο κείμενο!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. τωρα που διαβασα ολα αυτα προφανως ειναι σιγουρο οτι θα παθω καρκινο! ευχαριστω που με κανατε να το καταλαβω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. επισεις οι τίτλοι στα δεξιά του κειμενου ειναι τοσο συναρπαστικοι που μαλλον απο στιγμη σε στιγμη πεθαινω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. και τι να φάω ρε γιατρέ; Για πες! όχι πες ένα γεύμα για κάθε χρονική στιγμή της ημέρας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. αντε ρε φασιστα να πας να κρεμαστης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΧΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ !!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Τρωτε φρουτα σαλατες Να κοιμαστε το βραδυ βορεια και το μεσημερι ανατολικα Μια γατα στο σπιτι κανει καλο αλλα να βγαινει εξω να αποφορτιζεται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. egw exw mia asthenia poup izei to aima mou...na stamatisw to salospir???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. τελικα η ημιμαθεια και ο φανατισμος ειναι πιο επικυνδινα και απο τα ιδια τα φαρμακα η τις ουσιες που δινουν οι ιατροι,οταν προκειται να συμβουλευτεις κατι τυπους σαν τον μαυροματη που δεν εχει ψαξει πραγματικα γι΄αυτα που γραφει απλα καπου τα διαβασε και τ΄αναπαραγει.θα επρεπε να ξερει π.χ. οτι το σαλικιλικο οξυ βασικο συστατικο της ασπιρινης,αρχισαν να το χρησιμοποιουν οταν ανακαλυψαν οτι οι κατσικες για να θεραπευτουν απο διαφορες παθησεις ετρωγαν κορμο ιτιας που περιεχει την ουσια αυτη.
  συμπερασμα λοιπον παν μετρον αριστον κι οχι ξωρκισμους με δηθεν γνωσεις που δεν κατεχουμε.
  Απορω πως σε αφησαν να γραψεις εδω ενω ασκεις μια τεχνη υην ομοιοπαθητικη που ηταν μια απο τις βασικες αγωγες των πρωτων τεκτονων της ανθρωποτητας των αρχαιων ελληνων.
  Α ρε κλωτσιες που σας χρειαζονται.
  ΥΓ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Πολυ ωραια τα λετε!! Ε τοτε να παμε να κλεισουμε θεση για να πιασουμε σειρα ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Δεν ξέρω εάν όλα αυτά που μας πουλάνε η μας δίνουν με το ζόρι είναι τόσο βλαβερά όπως λες, το σίγουρο είναι ότι ο άνθρωπος πλέων δεν φοβάται το ζώο μην τον φάει αλλά τον άνθρωπο.
  Κάποιος φίλος δυσανασχέτησε και ίσος έχει δίκιο.
  Από οικονομικής άποψης (και πολιτικής), ο άνθρωπος πρέπει να πεθαίνει νέος κυρίως (μετά τα 50 γιατί τότε σταματάει να είναι παραγωγικός), στην εποχή του υπερπληθυσμού αλλά και της πλαστής και φτηνής ευημερίας αλλά και της κατάργησης των εθνών και της ατομικής αξιοπρέπειας.
  Καμία κυβέρνηση δεν την συμφέρει (εφ όσων έχουν αποδείξει, σχεδόν όλοι κάτι τέτοιο) ο πληθυσμός να παίρνει σύνταξη για πολλά χρόνια, η μνήμες να σβήνουν γρήγορα, η ανάγκη για σύστημα στο θέμα της υγείας αλλά και σε άλλα θέματα να είναι έντονη και υποχρεωτική, χωρίς όρια στη σπατάλη, τα τρόφιμα να ελέγχονται από το τεράστια εργοστάσια κάποιων χωρών που παράγουν φυτοφάρμακα, πρόσθετα, βιταμίνες, βελτιωτικά, αντιβιοτικά και άλλα υποχρεωτικά πλέων σκευάσματα για να μπορείς να βγαίνεις στις αγορές (σας θυμίζει κάτι;).
  Μας εξοντώνουν, αυτό είναι σίγουρο και κανένα κράτος δεν μιλάει γιατί δεν έχει λόγο να μιλήσει. Είναι πολλαπλάσια τα κέρδη και ξεμπερδεύεις με την συμμετοχή και του κόσμου που φωνάζει για υγεία και παιδία!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. imun siguri oti i omiopathitiki ine i moni therapeftiki jiatriki

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. min pistevete sti farmakotherapia ,,i fisi ehi dhimiurjisi oti hriazete to soma mas na zisi ke na therapefti

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. είσαι άρρωστος? - σε τρώνε τα σκουλήκια - Γνωμικό των Ubixov
  Τι είναι ο καρκίνος? - ο καρκίνος είναι τριχομονάδες (παράσιτα)που ζουν στον ανθρώπινο οργανισμό.
  Τα παράσιτα ζουν στον ανθρώπινο οργανισμό, ζουν στα έντερα, στα μάτια, στα πόδια κ.α. (βλ. εγκυκλοπαίδεια Δομή), τρώνε την τροφή του και αποβάλλουν τοξίνες που δηλητηριάζουν/ σκοτώνουν τον οργανισμό.
  Ασθένειες προκαλούνται όταν μετατρέπουμε τον οργανισμό σε σκουπιδότοπο γεμάτο σκουλήκια/ παράσιτα βρομιές που βγάζει δυσοσμίες.
  Βασικές αιτίες που μετατρέπουν τον οργανισμό σε σκουπιδότοπο
  1. νεκροφαγία/ πτωματοφαγία (κρέατα, ψάρια)
  2. κατανάλωση γαλακτοκομικών (δεν είναι φυσική διατροφή των ανθρώπων. βλέπε βιβλίο του Κωνσταντίνου Μουρούτη Όλη η αλήθεια για το γάλα) με πολλές πληροφορίες. Σαιτ Milk Sucks! (Το γάλα είναι βρώμικο!) http://www.milksucks.com/index2.asp
  Σάιτ The Not Milk (Όχι Γάλα)http://www.notmilk.com/
  3. αυγά - υγρό κρέας
  4. όλες οι μαγειρεμένες νεκρές τροφές - σε θερμοκρασία πάνω από 35 βαθμούς Κελσίου οι βιταμίνες καταστρέφονται, οι πρωτεΐνες πήζουν, οι φυτικές ίνες αλλοιώνονται, τα ένζυμα που κάνουν τη πέψη καταστρέφονται, η βιοενέργεια καταστρέφεται
  Βλ. επίσης
  -Όλες οι μολυσματικές και μη ασθένειες - Καρκίνος, Aids Τι είναι; Από που προέρχονται; http://humanisticecology.blogspot.com/2009/06/aids.html
  -Αντιοξειδωτικά Κατά Σειρά του Δείκτη ic50 http://humanisticecology.blogspot.com/2012/02/ic50.html
  -Σοκαριστικά βίντεο και φωτογραφίες για τα παράσιτα που ζουν μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό - Γνώρισέ τα – Παράσιτα – Τα παράσιτα είναι μέσα μας
  http://humanisticecology.blogspot.com/2010/08/video-youtube.html
  -“Άμμος και πέτρες“ στα νεφρά, στο συκώτι (νεφρολιθίαση – χολολιθίαση) στο πάγκρεας, στη χοληδόχο και ουροδόχο κύστη νεφρική http://www.facebook.com/note.php?note_id=2376392622091
  Βασίλης Καφαταρίδης, ερευνητής, vegan ωμοφάγος, συγγραφέας βιβλίου Ουμανιστική Χορτοφαγία Διατροφή Υγεία Ηθική Πολιτισμός Μη Βία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Γνωμικά, Αποφθέγματα, Παροιμίες περί Υγείας

  Με τον περίπατο ασκείς το σώμα
  Με την προσευχή την ψυχή
  Και με τη νηστεία και τα δύο

  Είμαστε ό,τι τρώμε

  Να τρέφεσαι με απλές τροφές, και τότε θα μπορέσεις να κάνεις τα πάντα

  Τα φάρμακα μεγαλώνουν την ελπίδα
  Μικραίνουν τη ζωή

  Ο άνθρωπος δεν πεθαίνει
  Αυτοκτονεί σιγά, σιγά
  Σενέκα

  Ο άνθρωπος δεν πεθαίνει, αυτοκτονεί με το μαχαίρι και το πιρούνι

  Ο λαίμαργος σκάβει τον τάφο του με τα δόντια του

  Η μόνη διαφορά μεταξύ του πιστολιού και του φαγητού είναι η ταχύτητα της μεθόδου που κάποιος επιλέγει να πεθάνει

  Ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο την τροφή
  Και ο διάβολος το μαγείρεμα
  Γνωμικό ωμοφάγων

  Το στομάχι του σημερινού ανθρώπου είναι τάφος για ψόφια ζώα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρρωστήσει
  Γνωμικό γιατρών

  Αν θέλεις να γιατρέψεις κάποιον που είναι ψυχικά άρρωστος, άλλαξε τη διατροφή του
  Γνωμικό σοφών της Ανατολής

  Αν κάνεις παρέα με τον παπά, θα χάσεις την πίστη σου, με τον γιατρό την υγεία σου και με τον δικηγόρο την επιτυχία σου
  Ιταλική παροιμία

  Πόσο πλήθος κόσμου παραμένει στην άγνοια, ότι η εξασθένηση του οργανισμού εξαρτάται από τα συνηθισμένα λάθη στη διατροφή. Πόσο πολλά είναι τα πρόσωπα, που τους βλάπτει λιγότερο το επάγγελμά τους, παρά ο άσκοπος τρόπος της διατροφής τους.
  Μαξ Ρούμπνερ – Γερμανός Φυσιολόγος και Υγιεινολόγος

  Εάν θέλεις να δεις πως ήταν η τροφή σου χθες, κοίτα το σώμα σου σήμερα. Εάν θέλεις να δεις πως θα είναι το σώμα σου αύριο, κοίτα την τροφή σου σήμερα
  Βέδες - Ινδικό αρχαίο σύγγραμμα

  Ο Γιατρός του μέλλοντος δεν θα δίνει φάρμακα αλλά θα εφικτά την προσοχή των ασθενών του στην φροντίδα του οργανισμού τους, στην δίαιτα, στην αιτία, και στην πρόσληψη των ασθενειών
  Θωμάς Έντισον (1847 - 1931)

  Των Αρχαίων Ελλήνων

  Έχε τα πόδια σου ζεστά
  Την κεφαλή σου κρύα
  Και το στομάχι αδειανό
  Γιατρού δεν έχεις χρεία

  Νους υγιής εν σώματι υγιεί

  Η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και
  το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου
  Ιπποκράτης

  Τρώγε, για να ζεις
  Και μη ζεις, για να τρως
  Σωκράτης

  Η τροφή δεν τρέφει μόνο το σώμα
  Αλλά και το θάνατο
  Πλούταρχος

  Η πολυφαγία και η κρεοφαγία αποχαυνώνουν τον νου και τον οδηγούν στην τρέλα
  Θεόφραστος

  Εισροή αίματος, εκροήν πνεύματος κατεργάζεται
  Ιπποκράτης

  Το σώμα μας έχει την ιδιότητα να αυτοθεραπεύεται. Ύψιστη σημασία έχουν οι παράγοντες: Διατροφή, Κίνηση, Περιβάλλον, Τρόπος Ζωής, Τρόπος Σκέψης
  Ιπποκράτης

  Δεν υπάρχει ανίατοι ασθένεια, αλλά ανίατοι ασθενείς
  Ιπποκράτης

  Για να δείτε πόσο χαμηλά είναι μια κοινωνία (πνευματικά), κοιτάξτε πόσο ψηλά κρατάει τους γιατρούς της
  Σωκράτης

  Σπίτι που δεν βλέπει ο ήλιος
  Το βλέπει ο γιατρός

  Νερό που μένει ακίνητο βρωμάει,
  σκουληκιάζει
  http://humanisticecology.blogspot.gr/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ειπαμε να φάμε ενα λαγο κ μας εφαγε ο λαγός
   Βουγιουκλάκη
   αφου το χειρότερο είναι το άγχος, λιγο χιούμορ για να αποστρεσαριστουμε

   Διαγραφή
 17. η φυσική διατροφή είναι αυτή που δεν χρειάζεται να μαγειρεύεις (ωμοφαγία. κανένα ζώο στη γη και ο άνθρωπος πριν εκατομμύρια χρόνια δεν μαγειρεύουν τροφές που τρώνε και τρώνε με την μέθοδο μονοφαγίας - ένα είδος τροφής κάθε φορά.
  Βλ. μπλόγκ Ωμοφαγία και Ωμομονοφαγία, ωμοφαγικά σάιτ http://omofagos.blogspot.gr/
  Β.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Προτεινόμενα βιβλία

  Σβήτσγιεβα Τ.Γ.
  Το Έμφραγμα Είναι Καρκίνος της Καρδιάς
  Καρκίνος – Αυτό δεν Είναι Καθόλου Απλό
  Γνώρισέ την! Τριχομονάδα – Προκαλεί Καρκίνο

  Δρ. Κ. Μουρούτης
  Όλη η Αλήθεια για το Γάλα
  Όλη η Αλήθεια για τα Εμβόλια

  Γιοχάρι Χάρις
  Αγιουρβέδα Ένας Πλήρης Οδηγός για την Υγιεινή Ζωή

  Δρ. Ηλία Πέτρου
  Φυσική Υγιεινή Εκδόσεις ΠΟΥΡΝΑΡΑ 2002

  Δρ. Ηλία Πέτρου, «Φυσιοθεραπευτική», Τόμος 1ος Εκδόσεις ΠΟΥΡΝΑΡΑ 1998

  Δρ. Ηλία Πέτρου, «Φυσιοθεραπευτική», Τόμος 2ος 1995

  Δρ. Ηλία Πέτρου, «Φυσιοθεραπευτική», Τόμος 3ος 1995

  Δρ. Ηλία Πέτρου, «Υγιεινή Μαγειρική», 2002

  Δρ. Ηλία Πέτρου, «Φυσική Υγιεινή», 2002

  Christensen Alice, «Γιόγκα για Υγεία και Ευεξία», Εκδόσεις Διόπτρα 2000

  Dr. Ann Wigmore
  ΓΙΝΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ Εκδότης Διόπτρα
  http://www.dioptra.gr/page.aspx?itemID=PPG504_1052
  Β.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. ομοιοπαθιτικος ειπαμε......μαλιστα..χαχαχαχαχα.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. αυτα τα κειμενα των ενναλακτικων προσπαθειων των ομοιοπαθητικων ευτυχως δεν ειναι κατανοητα απο την φυλη των ηλιθιων και ευτυχως που υπαρχουν ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ για να ξεχωριζουν απο ολους εμας που εχουμε μαθει στην κριτικη σκεψη και ειμαστε εναντια στον δογματισμο του ημιμαθους ηλιθιου ,,,,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ο καρκίνος πριν 16 χρόνια με έκανε να ψάξω αλλά και να αλλάξω πολλά πράγματα στη ζωή μου. Προσέχω πολύ την ποιότητα της τροφής, το τηγάνι το έχω πετάξει, κρέας τρώω μια φορά την εβδομάδα, δεν παίρνω ούτε παυσίπονο, βαδίζω καθημερινά μισή ώρα και γενικά προσέχω την υγεία μου και αν έχω κάποιο πρόβλημα προσπαθώ να το αντιμετωπίσω με βότανα. Από το ψάξιμο που έχω κάνει βλέπω ότι για την κάθε αρρώστια υπάρχει και το κατάλληλο βότανο. Με λίγα λόγια αλλάζοντας τον τρόπο ζωής οφελήθηκα πολύ και τώρα μπορώ να πω ότι αισθάνομαι πολύ πιο υγιείς από ότι ήμουν πριν τον καρκίνο. Δοκιμάστε την υγιεινή διατροφή και θα δείτε σε λίγο καιρό τα καλά οφέλη της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πόλυ καλα κάνεις! Χαιρομαι να ακουω για ανθρωπους που εκτιμουν τη ζωη και την υγεια προσπαθουν γι αυτη και δεν τη θυσιαζουν! :)

   Διαγραφή
 22. Μα ποιος νοιάζεται για το καλο του κόσμου; Για το μονο που νοιαζομαστε ειναι για το πως θα πνιγουμε στο χρημα... και σου λεω εγω μετα, τι να το κανουμε το χρημα αν αρρωστησουμε ή ακομα χειροτερα πεθανουμε... ποιο το ωφελος τελικα; Γιατι αυτη τη λυσσα για το χρημα να την πληρωνουμε με τη ζωη μας; Αυτο είναι η ευτυχία του ανθρώπου; Μηπως να σκεφτουμε καλυτερα τι χάνουμε εξαιτιας του; Εγω αυτο συμπεραίνω... Γιατι αν δεν υπηρχαν τα συμφεροντα απο πίσω η ζωη μας θα ηταν πολυ διαφορετικη, πιο αρμονικη, φιλική και όμορφη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΛΕΕΙ ΜΗΝ ΑΝΑΠΝΕΕΤΕ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΚΑΡΚΙΝΟ..ΚΑΙ ΔΙΑΦΙΜΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ www.freeinquiry.gr ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΘΕΟΣ...ΑΦΟΥ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΘΕΟ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΟΤΙ ΦΑΜΕ ΟΤΙ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΕΣΕΙ Ο Κ@#ΛΟΣ ΜΑΣ....ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΑΝ ΚΑΘΕ ΣΑΗΤ ΠΕΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ...ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΟΙ ΠΥΓΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ...ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΗΛ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΓΚΥΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΥΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΤΥΛΙΖΟΝΤΑΙ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Τελικα υπαρχει φως στο τουνελ,οπως λεει και γνωστος πολιτικος....

  ΑπάντησηΔιαγραφή