Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Σπάει κόκαλα Πρώην Διευθυντής Ειδήσεων ΕΡΤ: Βγάζει τα άπλυτα στην φόρα.... Διορισμοί κουμπάρων Σαμαρά συγκυβέρνησης.


Κύριε Πρωθυπουργέ,

Διάβασα με ιδιαίτερη προσήλωση το άρθρο σας στην εφημερίδα «Καθημερινή» και αναρωτήθηκα: Γιατί ξαφνικά γίνατε τόσο σκληρός με τα ίδια τα «παιδιά σας» στα οποία εδώ κι ένα χρόνο παραδώσατε, εν λευκώ, την ΕΡΤ;...
Ρωτάτε κύριε πρωθυπουργέ: «Μπορείς να κάνεις μεταρρυθμίσεις χωρίς να ξεβολευτούν οι βολεμένοι»;
Υποθέτω ότι αναφέρεστε σε εκείνους που βολέψατε είτε εσείς ο ίδιος, είτε οι συνοδοιπόροι και εταίροι σας στην κυβέρνηση. Αναφέρεστε, προφανώς, στους 30 – αργόμισθους στην πλειοψηφία τους - ειδικούς συμβούλους και Προσωπικό Ειδικών Θέσεων, που διορίσατε στην ΕΡΤ, από την πρώτη κιόλας μέρα της ανάληψης των καθηκόντων
σας.
Υποθέτω ότι αναφέρεστε στον κουμπάρο σας κ. Γιώργο Αντωνίου, τον οποίο διορίσατε με μηνιαίες αποδοχές 3.500 ευρώ το μήνα.
Υποθέτω ότι αναφέρεστε, επίσης, στον κουμπάρο του διευθυντή του Γραφείου Τύπου σας κ. Γιώργου Μουρούτη, τον κ. Μενέλαο Σεβαστιάδη, ο οποίος επίσης λαμβάνει 3.500 ευρώ το μήνα.
Υποθέτω ότι αναφέρεστε ακόμη στην συντοπίτισσα του υπουργού σας, αρμόδιου για τον Τύπο, κ. Σίμου Κεδίκογλου και υποψήφια – πότε με το ΠΑΣΟΚ και πότε με τη ΝΔ – κυρία Ματίνα Ρέτσα, που αμείβεται με 3.000 ευρώ το μήνα. Η εν λόγω κυρία ουδέποτε έχει εμφανιστεί στην ΕΡΤ, από την οποία πληρώνεται, και σηκώνει απλά, όποτε το καλέσεις, το προσωπικό κινητό τηλέφωνο του κ. Κεδίκογλου.
Υποθέτω ότι αναφέρεστε επίσης στον εκ Μεσσηνίας ορμόμενο - τυχαίο, άραγε; - κ. Σταύρο Οικονομόπουλο, ο οποίος αμείβεται με 3.500 ευρώ το μήνα.
Υποθέτω ότι αναφέρεστε στον, γυμναστή στο επάγγελμα, κ. Μανούσο Καμπανέλη, εξ Ευβοίας ορμόμενο – τυχαίο κι αυτό; – και κομματάρχη του κ. Κεδίκογλου, τον οποίο τοποθετήσατε διευθυντή του γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ με 3.500 ευρώ το μήνα. Κάποιος έπρεπε να είναι το «μάτι» και το «αυτί» του υπουργού στη Διοίκηση, προφανώς…
Ρωτάτε κύριε πρωθυπουργέ εάν «μπορείς να ζητάς από τον κόσμο να βλέπει να μένουν άθικτα γύρω του προπύργια αδιαφάνειας και διαφθοράς;».
Φαντάζομαι ότι αναφέρεστε στις καταγγελίες που έχουν κάνει συνάδελφοί μου, με την υπογραφή «Εργαζόμενοι ΕΡΤ», στον εισαγγελέα και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για τα πεπραγμένα της Διοίκησης που εσείς τοποθετήσατε στην ΕΡΤ.
Φαντάζομαι αναφέρεστε στο 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο που κόστιζε η εκπομπή «Μεσογείων 136» η οποία στήθηκε για να βρει βήμα έκφρασης η κυρία Ανθή Σαλαγκούδη (υποψήφια με τη ΝΔ και κόρη πρώην υπουργού του κόμματός σας). Αλλά, και για να βολευτούν και άλλα συγγενικά πρόσωπα στελεχών σας στην ΕΡΤ. Είναι τυχαίο ότι η νομική υπηρεσία της ΕΡΤ αρνείτο να υπογράψει τη σύμβαση με την εταιρία παραγωγής της εν λόγω εκπομπής καθώς έκρινε ότι ήταν «αποικιοκρατική» σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα της δημόσιας τηλεόρασης; Συντάκτης της σύμβασης ήταν ο διευθυντής του γραφείου του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Αιμίλιου Λιάτσου.
Λέτε κύριε πρωθυπουργέ ότι «ο Εισαγγελέας Διαφθοράς διέταξε έρευνα» και σύντομα «θα πέσουν οι μάσκες για την αμαρτωλή ΕΡΤ».
Αναφέρεστε προφανώς στην περίπτωση, π.χ., της εκπομπής «ΕΠΤΑ» την οποία ήδη ερευνά ο εισαγγελέας για πλαστοπροσωπία αρχισυντάκτη. Είναι η περίπτωση στην οποία ο κ. Λιάτσος είχε προσλάβει συνταξιούχο δημοσιογράφο –φίλο του, αλλά για να μη χάσει και τη σύνταξη στη σύμβαση εμφανιζόταν ως εργαζόμενος της ΕΡΤ ο γιος του, ο οποίος όμως τυγχάνει να είναι… φαντάρος.
Υποθέτω αναφέρεστε στην περίπτωση επίσης γνωστής ιδιοκτήτριας εταιρίας παραγωγής, με δύο εκπομπές στην ΕΡΤ, η οποία κατάφερε λόγω των σχέσεών της με τους συνεργάτες σας στο Μέγαρο Μαξίμου, να επιβάλλει το γιό της ως συντονιστή του τμήματος που επιλέγει ποιο πρόγραμμα θα παίξει στη δημόσια τηλεόραση. Αν δεν το καταλάβατε, ο γιος αποφάσιζε και η μητέρα εκτελούσε.
Λέτε κύριε πρωθυπουργέ ότι «ο ελληνικός λαός έχει δίκιο όταν αναρωτιέται: Εχετε την πολιτική βούληση να τα βάλετε με τους ισχυρούς και με τα ολοφάνερα κέντρα σπατάλης; Ή είστε μία από τα ίδια;»
Προφανώς αναφέρεστε στις μικτές παραγωγές, τις οποίες η προηγούμενη διοίκηση για λόγους διαφάνειας είχε καταργήσει, και επανήλθαν σωρηδόν επί των ημερών σας. Το κόστος αυτών των μικτών – και εξωτερικών - παραγωγών που επαναφέρατε ξεπερνά τα 35 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Λέτε κύριε πρωθυπουργέ ότι «τα προνόμια στην ΕΡΤ ήταν «καλά προστατευμένα και η αδιαφάνεια διάχυτη».
Μιλώντας για αδιαφάνεια, εικάζω ότι αναφέρεστε στην διαδρομή που ακολουθούσε – επί των ημερών σας πάντοτε - κάθε εταιρία παραγωγής προκειμένου να συνεργαστεί με την ΕΡΤ. Περνούσε πρώτα από το γραφείο του διευθυντή του αρμόδιου υπουργού κ. Σίμου Κεδίκογλου και στη συνέχεια , εάν έπαιρνε το πράσινο φως, κατέθετε την πρόταση στην δημόσια τηλεόραση. Για να διασφαλιστεί το σύστημα, στην επιτροπή που ενέκρινε τις παραγωγές, προήδρευε ο κουμπάρος σας κ. Γιώργος Αντωνίου (τυχαίο και αυτό;…).
Λέτε κύριε πρωθυπουργέ: «Δεν αντιδικούμε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Αρκετοί από αυτούς θα ξαναπροσληφθούν στο νέο Οργανισμό. Αλλά με αξιοκρατικά κριτήρια αυτή τη φορά».

Υποθέτω ότι αναφέρεστε σε κριτήρια ανάλογα με εκείνα που επιστρατεύσατε για την πρόσληψη, π.χ., του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Αιμίλιου Λιάτσου ή της παρουσιάστριας κυρίας Ανθής Σαλαγκούδη, με τα γνωστά αντικειμενικά προσόντα και την , εκ του αποτελέσματος κρινόμενη, επαγγελματική απόδοση.
Αποκαλείτε κύριε πρωθυπουργέ την ΕΡΤ «χειραγωγούμενη».
Προφανώς αναφέρεστε στις προσπάθειες των ανθρώπων που εσείς διορίσατε για να μετατρέψουν την ΕΡΤ σε απόλυτο κομματικό-κυβερνητικό φερέφωνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι απροκάλυπτες, ενώπιον συσκέψεων 20 ατόμων, εντολές που λάμβανε ο κ. Λιάτσος τηλεφωνικά από τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου σας κ. Μουρούτη για το πότε να βγάλει έκτακτο δελτίο ειδήσεων με τις δραστηριότητές σας.
Παλιό κουσούρι, άλλωστε, του κόμματός σας. Το βίωσα και ο ίδιος προεκλογικά όταν ο κ. Μουρούτης με απειλούσε, τόσο τηλεφωνικά, όσο και μέσω του Διαδικτύου, απαιτώντας να επιβάλλει εκείνος τη σειρά με την οποία θα έπαιζαν τα θέματα του δελτίου ειδήσεων. Κι επειδή αρνιόμουν και αντιστεκόμουν, το πλήρωσα με την καθαίρεσή μου μόλις αναλάβετε την διακυβέρνηση.
Αποκαλείτε κ. πρωθυπουργέ την ΕΡΤ «απαξιωμένη».
Αναφέρεστε προφανώς στην απαξίωση στην οποία την οδήγησε η διοίκηση που ορίσατε εσείς. Ανέλαβε τη δημόσια τηλεόραση μετά την πρωτοφανή πρωτιά της σε τηλεθέαση τη βραδιά των εκλογών του Ιουνίου και, μέσα σ’ ένα χρόνο, την οδήγησε σε ποσοστά της τάξης του 4% (κεντρικό δελτίο ειδήσεων) μέσα από την επιβολή της κομματοκρατίας και του κυβερνητισμού. Θυμίζω ότι όταν παρέλαβαν την ΕΡΤ τα δικά σας στελέχη, το ποσοστό τηλεθέασης του κεντρικού δελτίου ήταν 9,5% (στοιχείαAGB). Τη δε βραδιά των εκλογών ο μέσος όρος τηλεθέασης ήταν 18,5%, ξεκάθαρα στη πρώτη θέση σε σχέση με όλα τα ιδιωτικά κανάλια.
Και κάτι ακόμη, στο οποίο δεν αναφερθήκατε – τυχαία;- κύριε πρωθυπουργέ.
Η ΕΡΤ, όταν την παρέλαβε η διοίκηση που εσείς ορίσατε, είχε κλείσει ισολογισμό για το 2011 με κέρδη 57 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι κερδών 34 εκατομμυρίων το 2010 και ζημιάς 9 εκατομμυρίων το 2009. Σας άνοιξε την όρεξη και της κλέψατε 75 εκατομμύρια τα οποία διαθέσατε στον ΛΑΗΓΕ. Παρ’ όλα αυτά, και για το 2012 η ΕΡΤ θα κλείσει με κέρδος 15 εκατομμυρίων ευρώ. Αν, δηλαδή, δεν της κλέβατε τα 75 εκατομμύρια, τα κέρδη της θα έφθαναν στα 90 εκατομμύρια ευρώ.
Λέτε, τέλος, κύριε πρωθυπουργέ ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο και υγιή οργανισμό». 
Γι αυτό, με το κλείσιμο της ΕΡΤ, την αποκλείσατε από τον διαγωνισμό για την εκχώρηση των δικτύων διανομής ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στη χώρα, που θα γίνει τέλος Ιουνίου; Αφού η ΕΡΤ, με απόφασή σας, δεν υπάρχει, μοναδικός διεκδικητής θα είναι η DIGEA, ιδιοκτησίας των κυρίων Βαρδινιοαγιάννη, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Κυριακού, Αλαφούζου και Κοντομηνά. Τυχαία σύμπτωση;
Οι απαντήσεις σας κύριε πρωθυπουργέ σε όλα αυτά θα είχαν ξεχωριστό ενδιαφέρον.
Γιώργος Κογιάννης
Δημοσιογράφος
πρώην Διευθυντής Ειδήσεων ΕΡΤ

24 σχόλια:

 1. Οταν τρωνε ολοι τσιμουδια..οταν απολυωνται τα βγαζουν στην φωρα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. και λίγα λες για τον νέο άρχάγγελο της κάθαρσης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ Κογιάννη ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΕ Η ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσύ που τους ξέρεις και μιλάς ,ποιοι είναι??

   Διαγραφή
 4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΦΟΡΑ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σταματήστε πια τις εξυπνάδες!! Εσείς στη δουλειά σας δεν κάνετε τεμενάδες στο αφεντικό σας γιατί φοβάστε μη σας διώξει και αν τύχει να συμβεί βγάζετε τα άπλυτά του στη φόρα; Γιατί κατηγορούμε τους άλλους για πράγματα που δεν μπορούμε να είμαστε καλύτεροι; Αφήστε που πολλοί δημοσιογράφοι τα λέγανε, αλλά κανείς δεν ήθελε να ακούσει. Λίγη μετριοπάθεια λοιπόν δεν βλάπτει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οταν το αφεντικό είναι κάθαρμα φεύγεις και φεύγοντας του ρίχνεις ένα χέσιμο...επίσης όταν φύγεις ενημερώνεις και τους άλλους για το κάθαρμα....Έχεις δίκιο έχουμε κάνει τεμενάδες αλλά κάνεις έως ένα σημείο όταν η Σαλαγκούδη χτυπάει 3500 και άλλα παιδιά στην ηλικία της με τις ίδιες και καλύτερες σπουδές παίρνουν ένα μισθό 400 ευρώ δεν κρατιέσαι μιλάς. Νομίζω ήρθε η ώρα να μιλάμε γιατί με την ανέχεια μας βρίσκουν τα καθάρματα χώρο και τα κάνουν....
   Φιλικά

   Διαγραφή
 7. Οπως έχω πει και σε πολλούς, γνωστούς και φίλους, μας δείχνουν το δάσος και εμείς κοιτάμε το δέντρο. Σήμερα είναι η ΕΡΤ, αύριο κάποια αλλη δημόσια υπηρεσία, νοσοκομεία όπως ακούω, σχολεία επίσης. Δεν είναι αυτή η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που θέλω για τη χώρα μου. Θέλω δημοσια τηλεόραση, θέλω νοσοκομεία, θέλω σχολεία, θέλω δωρεάν ενημέρωση, υγεία και παιδεία, ΘΕΛΩ αυτα που μου υποσχεθήκανε και με τη σειρά μου τα υποσχέθηκα στα παιδιά μου. Πολύ φοβάμαι πως τα θέλω μου θα μείνουν στο συρτάρι. Ανταυτού θα παρακολουθώ τη χώρα μου να καταστρέφεται και τους συμπολίτες μου να χαίροντε όταν κάποιος χάνει τη δουλειά του και να ακούω ατακές του τύπου "καλα να πάθουν". Αλήθεια.. αυτή τη χώρα θέλουμε????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποσο δικηο .......ολατα παραπανω ειναι σωστα κατ εμε!!!!

   Διαγραφή
 8. γιατι μιλατε τωρα και μονο και ολα τα χρονια της λεηλασιας της ΕΡΤ και της πασοκοκρατιας μουγγα,τα δικα μας δικα μας και τα δικα μας δικα σας ειστε πολυ αντικειμενικοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ.ΕΚΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ .ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ
  ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είσαι κρετίνος.

   Διαγραφή
  2. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ !!!ΕΛΛΑΣ...ΕΛΛΑΣ...ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ !!!!!Δέν παίζεστε με τίποτα εσείς τα κομματόσκυλα ! Τσίμπα τώρα το κόκκαλο και στην φωλιά σου !! ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ !

   Διαγραφή
  3. ΕΣΥ ΡΕ ΚΑΡΙΟΛΗ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ!ΥΑ ΕΡΘΕΙ Η ΘΡΑ ΣΟΥ

   Διαγραφή
 10. ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΗΨΙΜΟ. ΑΛΛΑ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Αλήθεια Κογιάννη εσενα ποιος σε εβαλε στην ΕΡΤ και πόσα παίρνεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. το μελι γκυκο ειναι τοσα χρονια κανατε παρτι και τωρα πεζεται ολλοι η εμπλεκομενη τα παιχνηδακια σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Δηλαδή ρε "αγανακτισμένε" διευθυντή ,αν τα δικαιώματα τα πάρουν οι νταβατζήδες - καναλάρχες η η ΕΡΤ ποιά θα είναι η διαφορά;Κρατικοδίαιτα κοπρόσκυλα είναι και οι μέν και οι δέ ! Με την διαφορά οτι τα ιδιωτικά κοπροκάναλα τα πληρώνουμε δια της τεθλασμένης μέσω τραπεζών και κρατικών διαφημήσεων ,ενώ την ΕΡΤ απευθείας με χαράτσι ! Επίσης εκτός απο τα άθλια λαμόγια της ΝΔ για τίς αργομισθίες και τις προσλήψεις που έκαναν,δεν είδα τίποτα για τα γαμημένα λαμόγια των υπόλοιπων βοθροκομμάτων να αναφέρεις! Άει στο διάολο κοπροκομματόσκυλο και εσύ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΣΙΓΑ ΡΕ ΒΑΡΙΑ ΑΓΟΡΙΑ!!!ΠΟΛΥ ΑΡΣΕΝΙΚΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!!!ΓΙΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΥΘΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ!!!!ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΥΠΟΥ ΛΙΑΤΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΞΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΔΙΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΑΖΕΙ Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΔΩΔΕΚΑΩΡΑ ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. οταν επρεπε κανειs δεν μιλησε δεν ενημερωσε δεν εγγραψε δεν αντεδρασε τωρα ολοι ειναι λαλιστατοι ουστ απο δω λαμογια βολεμενοι ολοι σαs

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Γαλάζια λαίλαπα? Όχι ακριβώς…..

  Στο Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ συντριπτική είναι η πλειοψηφία της παράταξης Ενιαία Κίνηση Εργαζομένων (71,7% και 14 έδρες), που συγκεντρώνει τον κορμό των δυνάμεων του αγώνα ενάντια στις πολιτικές της φ τ ώ χ ε ι α ς και της σ τ έ ρ η σ η ς στοιχειωδών δικαιωμάτων, από την οποία επανεξελέγη και ο μέχρι τώρα πρόεδρος Παναγιώτης Καλφαγιάννης. Η παράταξη ΠΑΣΥΜΗΤΕ (μέρος του ΠΑΣΟΚ) λαμβάνει 11,7% και 2 έδρες, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΚΚΕ) λαμβάνει 9,2% και 2 έδρες και η παράταξη Εσωτερική Παραγωγή ΕΡΤ με κορμό σκηνοθέτες της κρατικής τηλεόρασης 7,5% και 1 έδρα.

  Δύο λόγια για τον Παναγιώτη Καλφαγιάννη:

  Όπως αναφέρουν πληροφορίες, αλλά και τα έγγραφα που αποκαλύπτονται με π λ α σ τ έ ς βεβαιώσεις έπαιρνε για χρόνια αυτός και η γυναίκα του (που και ε κ ε ί ν η που εργάζεται στην ΕΡΤ) ε π ί δ ο μ α λευχαιμίας για την υ γ ι έ σ τ α τ η κόρη του και ε π ί δ ο μ α τέκνου για την π α ν τ ρ ε μ έ ν η κόρη του.

  Μάλιστα, άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εκείνος που επέβαλε την παρουσία του Παναγιώτη Καλφαγιάννη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ.

  Αντί να έχει απολυθεί σύμφωνα με τον Νόμο Μανιτάκη για τους επίορκους, χαριεντίζεται ο Τσίπρας μαζί του και συναντάται με Βενιζέλο και ο Κουβέλη.

  Γιατί δεν λέτε για την “συμβασιούχο” Πόπη Τσαπανίδου που αμειβόταν με 956 ευρώ τη μέρα!
  143.514 ευρώ για το εξάμηνο!
  Και εμείς που νομίζαμε ότι δεν έχουμε δει τα χειρότερα! Όσο είναι ένας καλός μηνιαίος μισθός για έναν εργαζόμενο, ήταν το μεροκάματο της Πόπης Τσαπανίδου. Κοντά 1000 ευρώ τη μέρα …έπαιρνε η συμπαθής δημοσιογράφος για την εκπομπή της. μακάρι να ήταν όλοι οι συμβασιούχοι έτσι!

  Το στυλάκι Είμαι γενναία ΠασοκοΣυριζαία, Τα τσάκωσα πάρα πολύ χοντρά όταν ήμουν στο Δημόσιο,
  Μπροστά μου η Ρέτσα είναι σα … συνταξιούχος του ΟΓΑ! Αλλά αφού μου τα έδιναν να μην τα έπαιρνα? Χαζή είμαι? Τα έχω πάρει όμως γιατί ο … πενιχρός μισθουλάκος μου έχει γίνει βούκινο σ’όλα τα ΜΜΕ και υπονομεύει την συνοχή του λαϊκού κινήματος και τι θα πω τώρα στον Αλέξη? είναι λίγο υποκριτικό

  Καμαρώστε και βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=tcQoWjDY1dI

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. PANTA OI GLEIPSIMATIIES EPIVIWNOYN

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Στη Διαύγεια η ΕΡΤ για το 2011 καταθέτει κερδοφόρο προυπολογισμό. Αν ισχύει πρέπει να λογοτήσουν από που και ως που κλείνεται κερδοφόρα επιχείρηση. Επίσης όλα τα παραπάνω πρέπει να διερευνηθούν μαζί με το τι δάνεια έχουν μεταφερθεί κατά καιρούς από την ΕΡΤ, ΥΕΝΕΔ, ΕΡΑ στο Εθνικό Χρέος της Ελλάδος. Αν ισχύει, τότε δεν δέχομαι να συνεχίζω να πληρώνω χαράτσια και έκτακτες εισφορές αλλά για αυτό που έχω χρεωθεί τόσα χρόνια να μην υπάρχει. Εφόσον ο λαός δανείστηκε αλλά εξαπατήθηκε το ΧΡΕΟΣ είναι ΑΠΕΧΘΕΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή