Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Απίστευτο...τα ενεργειακά αποθέματα της Ελλάδας είναι...20 τρις

του Αντώνη Φώσκολου

Θέλω να μεταφέρω ένα μήνυμα αισιοδοξίας στο κοινό που μας ακούει αυτή τη στιγμή. Και θα ξεκινήσω με ένα παράδειγμα που έγινε προ δεκαπέντε ετών με τη Ρωσία. Η Ρωσία του Γιέλτσιν είχε οδηγήσει τη χώρα σε μία καταστροφή. Είχανε δανειστεί χρήματα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χρωστούσαν στη Γερμανία και μόλις ο Γιέλτσιν έφυγε και ανέβηκε ο Πούτιν, αξιοποίησε τον ορυκτό πλούτο και ξεπλήρωσε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πριν πέντε χρόνια και τη Γερμανία.

Το ίδιο πράγμα μπορούμε να κάνουμε κι εμείς. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην...
εποχή Γιέλτσιν (η Ελλάδα).

Τι μπορούμε να κάνουμε, αυτή τη στιγμή :
Και θα ξεκινήσω με το αν έχουμε υδρογονάνθρακες, διότι πάρα πολλοί αμφισβητούνε την ύπαρξή τους.

Θα πάω λίγο στη γεωλογία της περιοχής, για να δείξω ότι έχουμε πολλούς υδρογονάνθρακες, ιδιαίτερα κάτω από την Κρήτη. Τα αποθέματα είναι μεγάλα, για να μην πω μυθικά.

Όταν πριν 24 εκατομμύρια χρόνια (24.000.000) έκλεισε ο δίαυλος επικοινωνίας του Ινδικού Ωκεανού με τον Ατλαντικό, δημιουργήθηκε η Μεσόγειος. Πριν τη Μεσόγειο υπήρχε μία θάλασσα εκεί η οποία λεγόταν Τηθύς, η οποία δημιουργήθηκε πριν 160 εκατομμύρια χρόνια (160.000.000).

Και τα αναφέρω αυτά τα πράγματα διότι πάρα πολλοί από τους επιστήμονες, λένε ότι δεν υπάρχουν ιζήματα. Τα ιζήματα που υπάρχουν κάτω από την Κρήτη, είναι ιζήματα ηλικίας 160 εκατομμυρίων ετών. Υπάρχουν πολλά ιζήματα, υπάρχουν παλαιά ιζήματα.

Όταν έκλεισε λοιπόν αυτός ο δίαυλος και το υπόλειμμα αυτού του διαύλου είναι ο Περσικός Κόλπος, όταν με τη μετακίνηση της αραβικής πλάκας, από την αφρικανική πλάκα προς την ασιατική πλάκα, άρχισε η αφρικανική πλάκα να κινείται βορείως, με μία ταχύτητα 4 χιλιοστά το χρόνο ενώ ταυτόχρονα η Ελλάδα μετακινείτο νοτίως, με μία ταχύτητα 4 χιλιοστά το χρόνο.

Αυτή η σύγκλιση των δύο πλακών, είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία ράχη, μικρή, μία αναδίπλωση του πυθμένα, η οποία μεγάλωνε κάθε χρόνο. Επί περίπου 18 εκατομμύρια χρόνια (18.000.000), αυτή η αναδίπλωση του πυθμένα, η πτυχή του πυθμένα, μετατράπηκε σε μία ράχη, η οποία λέγεται Μεσογειακή Ράχη.

Η Μεσογειακή Ράχη είναι αυτή η οποία στη συνέχεια δημιούργησε παγίδες που δεσμεύουν το φυσικό αέριο. Επομένως, η ύπαρξη των παγίδων και η μετέπειτα παραγωγή φυσικού αερίου από την οργανική ουσία η οποία προϋπήρχε, μας έδωσε ένα μέρος αυτού του φυσικού αερίου να παγιδευτεί, ένα άλλο μέρος να φύγει στην ατμόσφαιρα και ένα άλλο μέρος να στερεοποιηθεί, υπό τη μορφή παγωμένου φυσικού αερίου που κάθεται στον πυθμένα της θάλασσας.

Αυτή η Μεσογειακή Ράχη ξεκινάει από τη Ζάκυνθο και τελειώνει στην Κύπρο. Είναι μία τεράστια Ράχη με πάρα πολλές παγίδες. Οι παγίδες υπάρχουν σε μία έκταση 60 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων (60.000), έκταση ίση όση η Ελλάδα και περιμένουμε μέσα σε αυτές τις παγίδες να υπάρχει το φυσικό αέριο. Το ότι βγαίνει φυσικό αέριο, το έχουνε μετρήσει οκτώ (8) διεθνή ινστιτούτα. Δεν μπορούμε να λέμε αυτή τη στιγμή ότι δεν υπάρχει φυσικό αέριο, όταν αυτό το πράγμα έχει μετρηθεί.

Αυτά τα πράγματα, αυτά που σας αναφέρω αυτή τη στιγμή, ελέγχθηκαν επίσης από τους Νορβηγούς πριν ενάμιση χρόνο, στο γραφείο του κ. Μανιάτη. Αλλά ο Μανιάτης ήταν γνώστης αυτών που εγώ σας λέω.

Και του είπανε του κ. Μανιάτη, ότι «Εμείς είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει φυσικό αέριο, ενώ εμείς βάζουμε χρήματα από την τσέπη μας, για να κάνουμε τις μελέτες και τα στοιχεία αυτά εμείς θα τα πουλήσουμε».

Και η απάντηση του ΥΠΕΚΑ μετά από 15 μήνες ήταν «Εσείς κύριοι Νορβηγοί που λέτε αυτά τα πράγματα, ότι υπάρχουνε και ότι βάζετε χρήματα από την τσέπη σας, σας αναθέτουμε τη μελέτη, τις γεωφυσικές έρευνες, οι οποίες ξεκινάνε την επόμενη εβδομάδα από την Κέρκυρα».

Ποια είναι τα αποθέματα τα οποία έχουμε, το κομμάτι που θα γίνει η έρευνα από τους Νορβηγούς : τα αποθέματα εκτιμώνται – αυτή τη στιγμή – δίνω τιμές – σε ένα τρισεκατομμύριο εφτακόσια δισεκατομμύρια (1.700.000.000.000). Εάν το ελληνικό κράτος πάρει το 20% και οι περιφέρειες το 5% και εκτιμήσουμε τα άτομα τα οποία θα δουλέψουν και τη φορολογία αυτών των ατόμων και ταυτόχρονα συνεκτιμήσουμε την αντικατάσταση του εισαγόμενου πετρελαίου από το φυσικό αέριο, το ελληνικό κράτος θα κερδίσει 600 δισεκατομμύρια (600.000.000.000) σε 25 χρόνια.

Δηλαδή κάθε χρόνο θα μπαίνουν μέσα στο Υπουργείο Οικονομικών 25 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο (25.000.000.000 $), χωρίς εμείς να βάλουμε φράγκο από την τσέπη μας.

Εάν δούμε ποια είναι τα αποθέματα σε όλη την έκταση της ελληνικής ΑΟΖ, τότε τα αποθέματα αυτά εκτιμώνται σε 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια (2.500.000.000.000 $). Και το αντίστοιχο κέρδος, το ετήσιο κέρδος, το οποίο θα έχει το Υπουργείο Οικονομικών, είναι 32 δις το χρόνο (32.000.000.000 $), χωρίς εμείς να βάλουμε φράγκο από την τσέπη μας. Δηλαδή θα απασχολούνται 450 με 500 χιλιάδες άτομα (450.000 – 500.000) και το ελληνικό κράτος θα κερδίζει 32 δις το χρόνο (32.000.000.000 $).

Αυτά τα έσοδα τα έχουμε από τα συμβατικά αποθέματα, από τα αποθέματα τα οποία εμείς μπορούμε αυτή τη στιγμή να αξιοποιήσουμε αύριο το πρωί.
Εάν συνεκτιμήσουμε και τα αποθέματα, τα οποία θα αρχίσουνε να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης σε 15 χρόνια, τα αποθέματα αυτά είναι 10πλάσια από τα συμβατικά μας αποθέματα και θα αποφέρουν στο ελληνικό δημόσιο 17,5 τρισεκατομμύρια (17.500.000.000.000), η αξία τους είναι 17,5 τρισεκατομμύρια, τα οποία θα γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης σε 100 χρόνια από σήμερα.

Θα ξεκινήσει η εκμετάλλευση σε 15 χρόνια, αλλά επί 100 χρόνια θα έχουμε τη δυνατότητα να βγάζουμε φυσικό αέριο.

Τα έσοδα από αυτά τα συμβατικά και μη συμβατικά αποθέματα, των οποίων η αξία ανέρχεται σε 20 τρις (20.000.000.000.000), εάν εμείς πάρουμε το 25%, σημαίνει ότι το ελληνικό δημόσιο σε μια περίοδο για 100 χρόνια, θα παίρνει 50 δισεκατομμύρια το χρόνο (50.000.000.000), για 100 χρόνια θα μπαίνουν μέσα στο Υπουργείο Οικονομικών, χωρίς εμείς να βάλουμε ούτε μία δραχμή.
Και με αυτά τα χρήματα εμείς μπορούμε να ξεχρεώσουμε τα χρέη μας, μπορούμε να αναστήσουμε την οικονομία μας, αποκτούμε μία τεράστια γεωπολιτική δύναμη.

Και αυτό θα γίνει διότι οι Ευρωπαίοι έχουν ανάγκη από τον ορυκτό μας πλούτο, έχουν ανάγκη από τους υδρογονάνθρακες μας.

Μέσα σε εξήντα μήνες η Ευρώπη θα πεινάσει ενεργειακά και χρειάζονται την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να φύγει από το ευρώ, είτε το θέλουμε εμείς είτε δεν το θέλουμε εμείς και μας έχουν ανάγκη οι Ευρωπαίοι. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Έχουμε πλούτο, τον οποίο τον έχουν ανάγκη για να επιβιώσουν οι οικονομίες τους, για να επιβιώσουν οι βιομηχανίες τους. Επομένως το μέλλον για την Ελλάδα, εφόσον βρεθεί στην Ελλάδα ένας Πούτιν, θα μπορέσει να είναι λαμπρό και νομίζω ότι μπορεί η Ελλάδα να ξαναδεί πάλι εποχές του Περικλή.
Τα χρήματα που θα μπαίνουν μέσα, τα 50 δισεκατομμύρια (50.000.000.000), αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο (1/3) του σημερινού ελληνικού προϋπολογισμού.

Η αξία των αποθεμάτων, τα 20 τρις (20.000.000.000.000), αντιστοιχούν με 143 ελληνικούς προϋπολογισμούς. Τα χρήματα είναι αμύθητα και θα πρέπει αυτό το πράγμα να συνειδητοποιηθεί.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και αν κάποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες, είμαι στη διάθεσή του. 
ksipnistere.blogspot.gr

19 σχόλια:

 1. γιατι δεν κανουμε μια συμφωνια με ρωσους και κινεζους να μας εγγυηθουν την ασφαλεια μας να μας δωσουν πολεμικο υλικο τελευταιας τεχνολογιας και να φερουν μηχανηματα για την εξορυξη και εκμεταλευση αυτου του πλουτου με ανταλλαγμα καποιο ποσοστο των ορυκτων αυτων, πχ 50% εμεις 25% ρωσια και 25% κινα η απο 33% στην χειροτερη περιπωση για εμας.ας κανουν ενα δημοψηφισμα να δουμε την γνωμη του ελληνικου λαου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 7-11-2012 ΣΤΟΥ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ "ΣΠΙΘΑ''ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΗΝ ΠΗΡΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΠΙΘΑ ΚΑΠ Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών
  Η OMIΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΝΤΩΝΗ ΦΩΣΚΟΛΟΥ (ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ) (προφορικά – μέσω Skype)
  του Αντώνη Φώσκολου
  http://www.google.ru/webhp?hl=ru&sa=N&tab=lw#hl=ru&newwindow=1&tbo=d&sclient=psy-ab&q=%CE%A3%CE%A0%CE%99%CE%98%CE%91+%CE%9A%CE%91%CE%A0&oq=%CE%A3%CE%A0%CE%99%CE%98%CE%91+%CE%9A%CE%91%CE%A0&gs_l=hp.12..0i19.69699.76606.4.79599.9.8.1.0.0.0.399.2396.2-5j3.8.0...0.0...1c.1.n0aTxU4h74E&psj=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=630b20c581cf63fe&bpcl=39314241&biw=782&bih=450

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γιατι λοιπον μας φερονται λες και ειμαστε κακομοιρηδες? Αντι να εχουμε το πανω χερι και να μας εχουνε στα ωπα-ωπα? Εχουν καταφερει να μας φοβεριζουν οι κυβερνοντες μας οτι αλοιμονο μας αν δεν δεχτουμε τα μετρα εξαθλιωσης που μας επιβαλουν δεν θα μας δωσουν τη δοση. Στοχος της τροικα ειναι να μας εξαθλιωσουν και σε τελικη να μας αφανισουν. Ζουμε μια συγχρονη γεννοκτονια. Που λοιπον υπαρχουν οι Ελληνες ηγετες ανθρωποι του πνευματος αλλα και πραγματικοι συνδικαλιστες να δωσουν το συνθημα να απαλλαγουμε απο αυτην την καταπιεση και την κοροιδια που μας σερβιρουν?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ολα καλά,μας λειπει ο Πούτιν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!
  ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ,ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΓΛΥΦΑΝΕ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΕ,ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ!! ΜΑΣ ΔΕΙΝΟΥΝ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ,ΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΟΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ,ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΕΤΟΙΟΝ ΑΣΣΟ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ,ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΗΚΩΣΕΙ .........ΚΕΦΑΛΙ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. εαν μας γλυφανε δεν θα παιρνανε τιποτα αλλα με το να μας φοβεριζουν μας σπερνουν την αμφιβολια και τον φοβο οτι ειμαστε ενα τιποτα και να μην εχουμε ελπιδες οσο για την Ελληνικη τροικα τα ξερουν ολα τα εχουν υπογραψει ολα και τα εχουν παρει χοντρα δηλ. ειναι βρομηκοι παιζουν ασχημα παιχνιδια στις πλατες του Ελληνικου λαου βλεπε δημ. υπαλ. ζιμενς κ.λ.π.υπαρχουν αλλωστε και τα κοματοσκυλα που εχουν βολευτει δες εποιορκους ολα ειναι σκοπιμα για να μας αφανισουν δες Α.Ο.Ζ. δες τουρκους δες σκοπια τι αλλο πια να δεις ολοι ειναι μεσα στο παιχνιδι.

   Διαγραφή
 6. νομιζω οτι μερικοι εδω ειναι λιγο αφελεις......τον ορυκτο πλουτο της ελλαδας τον γνωρισαν λιγο μετα το β παγκοσμιο πολεμο (οι αγγλοι ειχαν κανει γεωτρυσεις παντου)......
  αυτον τον πλουτο δεν τον εκμεταλευτηκαν για διαφορους λογους....με κυριοτερο αυτον των υπερδυναμεων....Θα μας αφηναν ποτε οι αμερικανοι και οι ευρωπαιοι,να εκμεταλευτουμε τον ορυκτο μας πλουτο; Αν καναμε μια τετοια κινηση θα μας ειχαν διαγραψει απο τον χαρτη την αλλη μερα το πρωι...
  Το παιχνιδι εχει στηθει απο την εποχη του Σημιτη με την ενταξη του Κυπρου στην ΕΟΚ..πραγμα που παγιδευε την τουρκια....(η πορεια θα μας δειξει για ποσο...)....
  πριν 2 μηνες η ευρωπη και η ΗΠΑ υπεγραψαν ενα πρωτοκολο το οποιο θεωρηθηκε η συμαχια του αιωνα....
  Την ελλαδα την χρεωκοπησαν με την ευλογια των εσω...για να μην γινει η ελλαδα το καινουργιο Κουβειτ....και δευτερυοντα για να εφαρμοσουν την φιλοελευθερη πολιτικη της κεντρικης τραπεζας της Ευρωπης.....Ως συνηθως οι υπερδυναμεις θα φανε με χρυσα κουταλια και τα ελληνικα λαμογια θα αρκεστουν με τα ψυχουλα (δεν μπορω να πιστεψω οτι οι ελληνες πολιτικοι θα νιαστουν για τον λαο τους)
  Μενει να μαθουμε τι θα φανε οι ελληνες καρχαριες που προς το παρον ...νιαουριζουν γιαι μενουν εκτος κολπου (βαρδηνογιαννηδες κα λοιποι)////
  Α και κατι ακομη....το βορειο αιγαιο εχει τεραστια ποσα πετρελαιου...αλλα εκει δεν θα ακουμπησει κανεις γιατι οι τουρκοι θελουν μεριδιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις

  1. Σπύρος Ρίζος
   sriz30@otenet.gr

   μα είσαι τόσο αφελής; για ποια παγίδευση της Τουρκίας μιλάς; εχθρούς μας θέλουν αφελή Έλληνα, οι ίδιοι οι μπέηδες και πασάδες, για να μην κάνουμε συνομοσπονδία για διακρατικές επιχειρήσεις [δημοσίου δικαίου] για να δεις που πάνε οι μπέηδες με τους πασάδες μαζί... η μεσόγειος στο σύνολό της μαζί με το αιγαίο έχει πάνω από πενήντα τρισεκατομμύρια πλούτο, με αυτόν τον πλούτο, αφελή Έλληνα, ενώνοντας τους λαούς μας Ελλάδας και Τουρκίας μαζί και Βαλκανίων και βόρειας Αφρικής, γινόμαστε παγκόσμια υπερδύναμη κατά της Αμερικής και ευρωπαϊκής τρόικας!!!!!!!!!! ξύπνα αφελή Έλληνα, πενήντα τρισεκατομμύρια μπορείς να μας πεις γιατί να τα δώσουμε στις εφτά γκανγκστερικές εταιρίες, που μας παριστάνουν τάχα τις πολυεθνικές;

   Διαγραφή
 7. Πως θα αλλάξουμε τον κόσμο;

  εδώ ποστάρει ο Σπύρος ο Ρίζος από τη Θεσπρωτία.

  Email: sriz30@otenet.gr
  τηλ. 2665092031

  20.000.000.000.000… είκοσι τρις λοιπόν, για τους Illuminati είναι ζάχαρη
  Μια ομάδα απατεώνων θα γίνουν κατά είκοσι τρισεκατομμύρια πλουσιότεροι, και οι λαοί δούλοι τους.

  Το πρόβλημα αδελφέ Αντώνη Φωσκολε είναι ακριβώς αυτό
  –η ντόπια και διεθνή πλουτοκρατία.
  Τα πετρέλαια όποτε θέλουμε τα βγάζουμε, αν πρέπει, διότι βαδίζουμε για άλλες ενεργειακές πηγές, το παγκόσμιο πρόβλημα όμως δεν λύθηκε δεν ενώθηκε ο κόσμος όπως τον ονειρεύτηκαν οι αρχαίοι επί Αλεξάνδρου.
  Αυτός είναι ο Λόγος που δεν είναι οικονομική η απόφαση,
  αλλά ξεκάθαρα κοινωνική –συτημική. Είναι η μοναδική ευκαιρία αδελφέ Αντώνη να θέσουμε προϋποθέσεις όχι μόνον για τον Ελληνισμό αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Προτιμώ Αντώνη, να φάω ψωμί και ελιές, να πηγαίνω με τα πόδια, αρκεί να γκρεμίσουμε το ολιγαρχικό καθεστώς Αντώνη.
  Αυτό μπορείς να το διανοηθείς;
  Ως ελληνισμός έχουμε [κρατάμε στο Νου μας] ένα υπέρτατο Ιδεώδες,
  αυτό της πανανθρώπινης ισότητας.
  Δεν είμαστε Αντώνη στην εποχή του Πλάτωνος.
  Ο Πλάτων και οι συν αυτού φιλόσοφοι έκαναν πάρα πολύ σωστά που φιλοσόφησαν την δημοκρατία μεταξύ τους ως Ολιγαρχία.
  Τι άλλο να έκαναν εφόσον το 99% του λαού ήταν ξύλα απελέκητα;
  Τι άλλο εκτός από το να διαμορφώσουν μια αριστοκρατία για να υπακούει ο κόσμος; Πως αλλιώς θα ήλεγχαν τον κόσμο από την αγριότητα αν δεν οργάνωναν αυτήν –την ολιγαρχία, και ως παράδειγμα υπακοής, την ομοφωνία της ολιγαρχίας ακριβώς για να ελέγξουν την αγριότητα των αγράμματων;
  Εντάξει, καμιά αντίρρηση, αλλά
  τι σχέση έχει σήμερα η ανθρωπότητα με την εποχή του Πλάτωνος; Χρειάζεσαι εσύ Αντώνη Φώσκολε, άσε τους άλλους –εσύ ο ίδιος, χρειάζεσαι θεό και αφεντικά για να μην βιαιοπραγείς; Χρειάζεσαι θεούς αγίους και φοβέρες για να μην κλέψεις να μην εξαπατήσεις να μην σκοτώσεις; Αυτά όλα τα κακά κυριαρχούσαν επί εποχής του Περικλέους, μέχρι που έφτασαν στο σημείο να επινοήσουν κάποιο γιο του θεού που θα τους έλεγε να αγαπάνε τους εχθρούς τους –τους ολιγαρχικούς δηλαδή, προκειμένου να ελέγχουν τα πλήθη… τι σχέση λοιπόν έχει η σημερινή ανθρωπότητα με την εποχή του Πλάτωνος ή του Ναζωραίου; Καμιά απολύτως Αντώνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πως θα αλλάξουμε τον κόσμο;

  εδώ ποστάρει ο Σπύρος ο Ρίζος από τη Θεσπρωτία.

  Email: sriz30@otenet.gr
  τηλ. 2665092031

  Συνέχεια:

  Σήμερα απαιτείται πια η άμεση δημοκρατία για το ριζικά σύνολο της ανθρωπότητας. δεν μπορεί εγώ με τα 500 ή και δυο χιλιάδες το Μήνα, να κάθομαι με το Λάτση με τα χίλια Ευρώ την ώρα δίπλα –δίπλα να μιλάμε για δίκαιο και ισότητα, ούτε ανέχομαι να με διοικεί ο Λάτσης από την έπαυλή του στην Εκάλη ή στην Ελβετία, δεν έχει καμιά πρακτική ισχύ ο πολιτικός Λόγος μεταξύ μας
  αυτό μπορούμε να το διανοηθούμε αδελφέ Αντώνη ότι
  δεν έχει πια καμία θεωρητική ούτε πρακτική βάση;
  Κάνε λοιπόν τον κόπο να σκεφτείς μέσα σου ό,τι
  το ζήτημα Δεν είναι το πετρέλαιο ούτε τα δανεικά από τους κερδοσκόπους,
  για να με πειθαρχήσουν τάχα…
  και δεν είναι ελληνικό το ζήτημα Αντώνη
  –είναι παγκόσμιο =πανανθρώπινο. –
  αυτό μπορείς να το διανοηθείς σε παρακαλώ;
  Σκέψου λοιπόν σε βάθος,
  και αντί να προπαγανδίζεις πως τάχα εμείς είμαστε στην εποχή του Γιέλτσιν και πως και καλά θα κερδίσουμε ένα δυο τρισεκατομμύρια σε πενήντα χρόνια,
  να ενταχθείς στον αγώνα για τη νέα τάξη πραγμάτων
  –να καταργήσουμε αυτό το ανόητο απάνθρωπο –απερίσκεπτο και κτηνώδη ολιγαρχικό σύστημα. –
  ως Ελληνισμός έχουμε πρώτα αυτό ως χρέος και μετά του πως θα αλλάξουμε και το οικονομικό σύστημα.
  αυτό ΕΙΝΑΙ το καθήκον σου Αντώνη,
  ακριβώς για το μέλλον των ίδιων των παιδιών σου.
  ακόμα κι αν εσύ νομίζεις πως,
  με το να συμφιλιώνεσαι με την ολιγαρχία έχεις εξασφαλισμένο το μέλλον των παιδιών σου ως υπηρέτες της ολιγαρχίας
  –της λέσχης Bildenberg με καμιά χιλιαριά πλουτοκράτες ανά τον κόσμο και των γαλαζοαίματων, είναι απάνθρωπο να αγνοείς το κύρος και την αξιοπρέπεια δισεκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη,
  αρκεί εσύ να βολέψεις τα παιδιά σου… Όχι Αντώνη, δεν μπορεί να είναι αυτή η ιδεολογία σου το πώς να βολέψεις τούτη τη γενιά και καμιά δυο στο μέλλον, ή μόνον τον ελληνισμό, πάνω στη φτώχια μιζέρια και στα πτώματα δισεκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη.

  Αυτό Είναι το καθήκον του σημερινού Έλληνα,
  να δώσει αξιοπρέπεια και κύρος σε ολόκληρη την ανθρωπότητα
  και όχι να υποκύψει στα κελεύσματα του κάθε Λάτση Σόρο Ρότσιλντ κι όλων αυτών των απάνθρωπων…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Νομιζω πως αν ο καθε κατοικος αυτης της χωρας (γιατι δεν ειναι ολοι ελληνες) προσεχε τι ψηφιζε δεν θα συνεβαιναν ολα αυτα στην χωρα αυτη. Αν υπηρχε σωστη κυβερνηση σιγουρα θα χρησιμοποιουσε τον πλουτο της χωρας οπως πρεπει χρησιμοποιωντας μια υπερδυναμη και ας διναμε ενα μεγαλο ποσοστο παλι κερδισμενοι θα ειμασταν . Δυστυχως τωρα αυτην την στιγμη συζητανε στα καφενεια καφετεριες και αλλου οτι ειμαστε καλα με τον σαμαρα και την παρεα μεσα στην βουλη (οχι των ελληνων) και οτι ο γιωργακης ηταν μικρος και απειρος δεν φταιει το παιδι .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ο πλούτος αυτός ήταν γνωστός από πολλά χρόνια πριν...Το ήξεραν και σιωπούσαν ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (θείος) μας έλεγε: "Αν θέλετε να έχετε την ησυχία σας με τους Τούρκους και τους άλλους λαούς, μη σκαλίζετε τα ελληνικά πετρέλαια...Αυτό τον βόλευε κι εκείνον να κάνει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. TO PISTEVO KE SIMFONO ME OLUS ALA GIATI NA VALUME SINETERUS EMIS DEN MPORUME NA IMASTE TA AFENTIKA KE ROSI KE KINEZI I IPALILI NA TUS PLIROSUME KE NA MAS TA VGALUN, I NA PARUN ENA MIKRO POSOSTO OPOS TO 10% 15% TO POLI 20%,KE PISTEVO POS MONO O ARTEMIOS SORRAS KE I END MPORUNE NA TA KANONISUN AFTA TA POLI SOVARA THEMATA,INE I PIO DIAVASMENI KE PIO EKSIPNA MIALA TU PLANITI,AS KLATHEPSUME TUS POLITIKUS OLI FILAKI KE SORRAS KE END GIA MIA ELADA ELEFTERI KATHARI KE IPERIFANI,KSIPNISTE RE PEDIA INE I PIO KATALILI ORA NA PARUME TON NOMO KE TIN XORA MAS STA XERIA KALON KE PARTIOTON OPOS O SORRAS KE I END

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΟΡΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΕΛΗΝΕΣ. ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΤΕ ΠΟΤΕ ΕΛΕΦΘΕΡΟΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Αυτή η Μεσογειακή Ράχη ξεκινάει από τη Ζάκυνθο και τελειώνει στην Κύπρο. Είναι μία τεράστια Ράχη με πάρα πολλές παγίδες. Οι παγίδες υπάρχουν σε μία έκταση 60 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων (60.000), έκταση ίση όση η Ελλάδα και περιμένουμε μέσα σε αυτές τις παγίδες να υπάρχει το φυσικό αέριο. Το ότι βγαίνει φυσικό αέριο, το έχουνε μετρήσει οκτώ (8) διεθνή ινστιτούτα. Δεν μπορούμε να λέμε αυτή τη στιγμή ότι δεν υπάρχει φυσικό αέριο, όταν αυτό το πράγμα έχει μετρηθεί.

  Αυτά τα πράγματα, αυτά που σας αναφέρω αυτή τη στιγμή, ελέγχθηκαν επίσης από τους Νορβηγούς πριν ενάμιση χρόνο, στο γραφείο του κ. Μανιάτη. Αλλά ο Μανιάτης ήταν γνώστης αυτών που εγώ σας λέω.

  Και του είπανε του κ. Μανιάτη, ότι «Εμείς είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει φυσικό αέριο, ενώ εμείς βάζουμε χρήματα από την τσέπη μας, για να κάνουμε τις μελέτες και τα στοιχεία αυτά εμείς θα τα πουλήσουμε».

  Και η απάντηση του ΥΠΕΚΑ μετά από 15 μήνες ήταν «Εσείς κύριοι Νορβηγοί που λέτε αυτά τα πράγματα, ότι υπάρχουνε και ότι βάζετε χρήματα από την τσέπη σας, σας αναθέτουμε τη μελέτη, τις γεωφυσικές έρευνες, οι οποίες ξεκινάνε την επόμενη εβδομάδα από την Κέρκυρα».

  Ποια είναι τα αποθέματα τα οποία έχουμε, το κομμάτι που θα γίνει η έρευνα από τους Νορβηγούς : τα αποθέματα εκτιμώνται – αυτή τη στιγμή – δίνω τιμές – σε ένα τρισεκατομμύριο εφτακόσια δισεκατομμύρια (1.700.000.000.000). Εάν το ελληνικό κράτος πάρει το 20% και οι περιφέρειες το 5% και εκτιμήσουμε τα άτομα τα οποία θα δουλέψουν και τη φορολογία αυτών των ατόμων και ταυτόχρονα συνεκτιμήσουμε την αντικατάσταση του εισαγόμενου πετρελαίου από το φυσικό αέριο, το ελληνικό κράτος θα κερδίσει 600 δισεκατομμύρια (600.000.000.000) σε 25 χρόνια.

  Δηλαδή κάθε χρόνο θα μπαίνουν μέσα στο Υπουργείο Οικονομικών 25 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο (25.000.000.000 $), χωρίς εμείς να βάλουμε φράγκο από την τσέπη μας.

  Εάν δούμε ποια είναι τα αποθέματα σε όλη την έκταση της ελληνικής ΑΟΖ, τότε τα αποθέματα αυτά εκτιμώνται σε 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια (2.500.000.000.000 $). Και το αντίστοιχο κέρδος, το ετήσιο κέρδος, το οποίο θα έχει το Υπουργείο Οικονομικών, είναι 32 δις το χρόνο (32.000.000.000 $), χωρίς εμείς να βάλουμε φράγκο από την τσέπη μας. Δηλαδή θα απασχολούνται 450 με 500 χιλιάδες άτομα (450.000 – 500.000) και το ελληνικό κράτος θα κερδίζει 32 δις το χρόνο (32.000.000.000 $).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Αυτά τα έσοδα τα έχουμε από τα συμβατικά αποθέματα, από τα αποθέματα τα οποία εμείς μπορούμε αυτή τη στιγμή να αξιοποιήσουμε αύριο το πρωί.
  Εάν συνεκτιμήσουμε και τα αποθέματα, τα οποία θα αρχίσουνε να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης σε 15 χρόνια, τα αποθέματα αυτά είναι 10πλάσια από τα συμβατικά μας αποθέματα και θα αποφέρουν στο ελληνικό δημόσιο 17,5 τρισεκατομμύρια (17.500.000.000.000), η αξία τους είναι 17,5 τρισεκατομμύρια, τα οποία θα γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης σε 100 χρόνια από σήμερα.

  Θα ξεκινήσει η εκμετάλλευση σε 15 χρόνια, αλλά επί 100 χρόνια θα έχουμε τη δυνατότητα να βγάζουμε φυσικό αέριο.

  Τα έσοδα από αυτά τα συμβατικά και μη συμβατικά αποθέματα, των οποίων η αξία ανέρχεται σε 20 τρις (20.000.000.000.000), εάν εμείς πάρουμε το 25%, σημαίνει ότι το ελληνικό δημόσιο σε μια περίοδο για 100 χρόνια, θα παίρνει 50 δισεκατομμύρια το χρόνο (50.000.000.000), για 100 χρόνια θα μπαίνουν μέσα στο Υπουργείο Οικονομικών, χωρίς εμείς να βάλουμε ούτε μία δραχμή.
  Και με αυτά τα χρήματα εμείς μπορούμε να ξεχρεώσουμε τα χρέη μας, μπορούμε να αναστήσουμε την οικονομία μας, αποκτούμε μία τεράστια γεωπολιτική δύναμη.

  Και αυτό θα γίνει διότι οι Ευρωπαίοι έχουν ανάγκη από τον ορυκτό μας πλούτο, έχουν ανάγκη από τους υδρογονάνθρακες μας.

  Μέσα σε εξήντα μήνες η Ευρώπη θα πεινάσει ενεργειακά και χρειάζονται την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να φύγει από το ευρώ, είτε το θέλουμε εμείς είτε δεν το θέλουμε εμείς και μας έχουν ανάγκη οι Ευρωπαίοι. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Έχουμε πλούτο, τον οποίο τον έχουν ανάγκη για να επιβιώσουν οι οικονομίες τους, για να επιβιώσουν οι βιομηχανίες τους. Επομένως το μέλλον για την Ελλάδα, εφόσον βρεθεί στην Ελλάδα ένας Πούτιν, θα μπορέσει να είναι λαμπρό και νομίζω ότι μπορεί η Ελλάδα να ξαναδεί πάλι εποχές του Περικλή.
  Τα χρήματα που θα μπαίνουν μέσα, τα 50 δισεκατομμύρια (50.000.000.000), αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο (1/3) του σημερινού ελληνικού προϋπολογισμού.

  Η αξία των αποθεμάτων, τα 20 τρις (20.000.000.000.000), αντιστοιχούν με 143 ελληνικούς προϋπολογισμούς. Τα χρήματα είναι αμύθητα και θα πρέπει αυτό το πράγμα να συνειδητοποιηθεί.

  Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και αν κάποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες, είμαι στη διάθεσή του.
  ksipnistere.blogspot.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012
  Απίστευτο...τα ενεργειακά αποθέματα της Ελλάδας είναι...20 τρις
  του Αντώνη Φώσκολου
  Θέλω να μεταφέρω ένα μήνυμα αισιοδοξίας στο κοινό που μας ακούει αυτή τη στιγμή. Και θα ξεκινήσω με ένα παράδειγμα που έγινε προ δεκαπέντε ετών με τη Ρωσία. Η Ρωσία του Γιέλτσιν είχε οδηγήσει τη χώρα σε μία καταστροφή. Είχανε δανειστεί χρήματα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χρωστούσαν στη Γερμανία και μόλις ο Γιέλτσιν έφυγε και ανέβηκε ο Πούτιν, αξιοποίησε τον ορυκτό πλούτο και ξεπλήρωσε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πριν πέντε χρόνια και τη Γερμανία.

  Το ίδιο πράγμα μπορούμε να κάνουμε κι εμείς. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην...
  εποχή Γιέλτσιν (η Ελλάδα).

  Τι μπορούμε να κάνουμε, αυτή τη στιγμή :
  Και θα ξεκινήσω με το αν έχουμε υδρογονάνθρακες, διότι πάρα πολλοί αμφισβητούνε την ύπαρξή τους.

  Θα πάω λίγο στη γεωλογία της περιοχής, για να δείξω ότι έχουμε πολλούς υδρογονάνθρακες, ιδιαίτερα κάτω από την Κρήτη. Τα αποθέματα είναι μεγάλα, για να μην πω μυθικά.

  Όταν πριν 24 εκατομμύρια χρόνια (24.000.000) έκλεισε ο δίαυλος επικοινωνίας του Ινδικού Ωκεανού με τον Ατλαντικό, δημιουργήθηκε η Μεσόγειος. Πριν τη Μεσόγειο υπήρχε μία θάλασσα εκεί η οποία λεγόταν Τηθύς, η οποία δημιουργήθηκε πριν 160 εκατομμύρια χρόνια (160.000.000).

  Και τα αναφέρω αυτά τα πράγματα διότι πάρα πολλοί από τους επιστήμονες, λένε ότι δεν υπάρχουν ιζήματα. Τα ιζήματα που υπάρχουν κάτω από την Κρήτη, είναι ιζήματα ηλικίας 160 εκατομμυρίων ετών. Υπάρχουν πολλά ιζήματα, υπάρχουν παλαιά ιζήματα.

  Όταν έκλεισε λοιπόν αυτός ο δίαυλος και το υπόλειμμα αυτού του διαύλου είναι ο Περσικός Κόλπος, όταν με τη μετακίνηση της αραβικής πλάκας, από την αφρικανική πλάκα προς την ασιατική πλάκα, άρχισε η αφρικανική πλάκα να κινείται βορείως, με μία ταχύτητα 4 χιλιοστά το χρόνο ενώ ταυτόχρονα η Ελλάδα μετακινείτο νοτίως, με μία ταχύτητα 4 χιλιοστά το χρόνο.

  Αυτή η σύγκλιση των δύο πλακών, είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία ράχη, μικρή, μία αναδίπλωση του πυθμένα, η οποία μεγάλωνε κάθε χρόνο. Επί περίπου 18 εκατομμύρια χρόνια (18.000.000), αυτή η αναδίπλωση του πυθμένα, η πτυχή του πυθμένα, μετατράπηκε σε μία ράχη, η οποία λέγεται Μεσογειακή Ράχη.

  Η Μεσογειακή Ράχη είναι αυτή η οποία στη συνέχεια δημιούργησε παγίδες που δεσμεύουν το φυσικό αέριο. Επομένως, η ύπαρξη των παγίδων και η μετέπειτα παραγωγή φυσικού αερίου από την οργανική ουσία η οποία προϋπήρχε, μας έδωσε ένα μέρος αυτού του φυσικού αερίου να παγιδευτεί, ένα άλλο μέρος να φύγει στην ατμόσφαιρα και ένα άλλο μέρος να στερεοποιηθεί, υπό τη μορφή παγωμένου φυσικού αερίου που κάθεται στον πυθμένα της θάλασσας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή