Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Μια "Ελλάδα"πρόσφυγες από την Συρία λόγω εμφυλίου


syr immΠοιόν άραγε βολεύουν αυτές οι εξελίξεις; Ποίοι ανάγκασαν έναν πληθυσμό σχεδόν όσο ολόκληρης της Ελλάδας να φύγει από τα σπίτια τους; Θα κληθούν να πληρώσουν αυτοί που υποστήριζαν τους "εξεγερμένους";
Ξεπέρασαν τα...
εννέα εκατ. οι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη Συρία μετά από τρία χρόνια πολέμου στη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).
«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι μια ανθρωπιστική καταστροφή αυτού του μεγέθους διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό σημάδι προόδου για τερματισμό της αιματοχυσίας», δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Αντόνιο Γκουτέρες.
Βάσει των στοιχείων που υπάρχουν περισσότεροι από 6,5 εκατ. είναι εσωτερικοί πρόσφυγες, ενώ τουλάχιστον 2,6 εκατ. έχουν εγγραφεί ή αναμένουν να εγγραφούν στους καταλόγους των προσφύγων στις γειτονικές χώρες, αριθμός που τείνει να ξεπεράσει αυτό των Αφγανών προσφύγων που θεωρείται ο μεγαλύτερος παγκοσμίως.
Συνολικά, πάνω από το 40% του συριακού λαού έχει διαφύγει, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία που εκτιμά ότι τουλάχιστον οι μισοί απ' αυτούς είναι παιδιά.

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου