Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

Αναρχικοί παραπονούνται ότι τους "χρησιμοποιεί" ο κρατικός αντιφασισμός!


antifa-legoΤι άλλο χρειάζεται για να γίνει αντιληπτός ο τρόπος με τον οποίο δρά το ελληνικό κράτος; Όταν οι "σκληροί" της αντιφασιστικής βίας, παραπονούνται ότι τους χρησιμοποιεί το κράτος για να ευοδώσει τους δικούς του σκοπούς, όταν παραδέχονται τον τρόπο με τον οποίο η δυναμική του κυβερνητικού "αντιφασισμού" ειναι πιο σκληρή από την δικιά τους.
Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύθηκε ως επιστολή στο Indymedia....


Πριν λίγες ημέρες διέρρευσε από τον τύπο το πόρισμα των ανακριτικών αρχών για την χρυσή αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Μέσα στις υποθέσεις που διερευνούνται, εντάσσεται και η επίθεση που δεχτήκαμε τέσσερα άτομα, στο αναρχικό στέκι Αντίπνοια, κατά την διάρκεια μαθήματος Ισπανικών, τον Ιούνιο του 2008, από τάγμα εφόδου της παρακρατικής οργάνωσης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κληθήκαμε, από την ανακρίτρια, να καταθέσουμε, ως ''αυτόπτες μάρτυρες'', σχετικά με την υπόθεση. Και σαν να μην έφτανε η δημοσιοποίηση-διαρροή ενός "απόρρητου εγγράφου", που ακόμα και με τους δικούς τους δικονομικούς όρους, εντάσσεται σε προανακριτική διαδικασία και άρα απαγορεύεται η οποιαδήποτε κοινοποίηση του περιεχομένου του, η zougla.gr και ο δημοσιογραφίσκος Δ.Κ (ο ίδιος φρόντισε να διατηρήσει την ανωνυμία του) δημοσίευσε το όνομα και το επίθετο ενός από εμάς. Η άμεση αντίδραση μας είχε ως αποτέλεσμα την απόσυρση του ονόματος και την αντικατάσταση του με την λέξη ''μάρτυρας''. Παρόλα αυτά η δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων είχε, για μια ακόμα φορά, πραγματοποιηθεί....

Και συνεχίζουν πιο κάτω:  "ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ σε κανέναν ''Δ.Κ.'' να μας θυματοποιεί και να μας χρησιμοποιεί, κατα το δοκούν, για να ενισχυσει τον καθεστωτικό αντιφασισμό. Είμαστε αγωνιστές και αγωνίστριες και για αυτό το λόγο το παρακράτος μας επιτέθηκε και το κράτος όλα αυτά τα χρόνια σιώπησε και συγκάλυψε. Δεν βρισκόμασταν σε ένα κοινωνικό στέκι, όπως διατείνονται τα ΜΜΕ, αλλά σε ένα ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΤΕΚΙ. Τώρα που, για λόγους ενδοσυστημικών ανταγωνισμών και μικροπολιτικών συμφερόντων, υποκρίνονται τους αντιφασίστες τους ανακοινώνουμε ότι και πάλι θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ τους. Σε ο,τι μας αφορά μιλάμε μόνο ΕΜΕΙΣ, (αρνούμενοι τη διαμεσολάβηση των μηχανισμών του κράτους και την προσπάθεια ένταξης μας σε ένα κοινό, καθεστωτικό "αντιφασιστικό-μέτωπο"). Δεν θα επιτρέψουμε να μας υποκαταστήσουν και να μας ''υπερασπιστούν''. Ούτε θα αφήσουμε η συγκεκριμένη υπόθεση να γίνει πεδίο σπέκουλας από το κράτος, τα ΜΜΕ ή την καθεστωτική αριστερά. Ανήκουμε στους'' απο τα κάτω'' αυτού του κόσμου που παλέυει για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας. Τασσόμαστε ξεκάθαρα απέναντί στο σύστημα που εξαθλιώνει τους ανθρώπους και διαιωνίζει την αδικία. Ενα σύστημα μέσα στο οποίο τόσο ο φασισμός όσο και η κυρίαρχη προπαγάνδα, μέσω των ΜΜΕ έχουν το δικό τους ρόλο. Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό ειναι αγώνας έναντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Δεν περιορίζεται ούτε αντιμετωπίζεται στις δικάστικές αιθουσες, στα πάνελ εκπομπών και σε στήλες εφημερίδων που μόνο στόχο έχουν την διασφάλιση των συμφερόντων των ισχυρών. Αντιθετα ο αγώνας ενάντια στο φασισμό δίνεται καθημέρινα στους κοινωνικούς ταξικούς αγώνες και σίγουρα δεν περνά από την έγκριση του εκάστοτε Πρετεντέρη."

 
Τι άλλο μένει να δούμε; Είναι σαφές ότι το καθεστώς - η σαμαρική κυβέρνηση - αποδεικνύεται ως πιο απηνής διώκτης των εθνικιστών, απο ότι οι αναρχικοί και αντιεξουσιαστές, που εδώ και καιρό εγκληματούν, με σχετική ελευθερία και ατιμωρησία, κατά των Ελλήνων πατριωτών!


www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου