Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Κλέβουν ρεύμα και θέτουν σε κίνδυνο αθώους οι "ευπαθείς"!


klopi reymatosΣτην Σπάρτη οι "ευπαθείς" κάνουν ό,τι θέλουν!
Θανάσιμος κίνδυνος ελλοχεύει για οποιονδήποτε ανυποψίαστο από αυτοσχέδιο ηλεκτροφόρο αγωγό που έχουν κατασκευάσει Ρομά σε περιβόλι των Αμυκλών, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής....

Η παράνομη τεχνική παρέμβαση, σύμφωνα με τους κατοίκους, αφορά σε κολόνα της ΔΕΗ στη θέση «Περιβολάκια» (πλησίον του κεντρικού δρόμου-στην στροφή προς Νερόμυλο), με τον αγωγό να διέρχεται, μάλιστα, μέσα από οικόπεδα όπου βρίσκονται τρεις κατοικίες! «Οι Ρομά παίρνουν ρεύμα με σύνδεση παντελώς παράνομη κι άκρως επικίνδυνη», τονίζουν οι κάτοικοι και θέτουν προ των ευθυνών της κάθε αρμόδια Υπηρεσία και Αρχή, με πρωταρχικό αποδέκτη τη διοίκηση της ΔΕΗ Σπάρτης, ζητώντας άμεση επέμβαση για ένα ζήτημα ζωής και θανάτου που συνιστά απειλή για δεκάδες ζωές! Η καταγγελτική επιστολή κοινοποιήθηκε, επίσης, στον Εισαγγελέα Σπάρτης, την Αστυνομική Δ/νση Λακωνίας , το Δήμαρχο Σπάρτης Στ. Αργειτάκο και τα Μ.Μ.Ε του νομού. «Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές κι όχι απλά με κλοπές και ρημαδιό των περιουσιών μας, φαινόμενο καθημερινό κι ανεξέλεγκτο», λένε απελπισμένοι οι κάτοικοι των Αμυκλών.
Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Δ/ντά,
Σας γνωρίζουμε ότι σε περιβόλι (μπαξέ) των Αμυκλών, που βρίσκεται στη θέση «Περιβολάκια» (πλησίον του κεντρικού δρόμου-στην στροφή προς Νερόμυλο) υπάρχει κολόνα της ΔΕΗ, από την οποία οι Ρομά παίρνουν ρεύμα με σύνδεση παντελώς παράνομη κι άκρως επικίνδυνη!
Ο αυτοσχέδιος ηλεκτροφόρος αγωγός περνά πάνω και μέσα απ' τα κλαδιά των δέντρων, με τον κίνδυνο ο κλαδούχος των δέντρων να υποστεί θανατηφόρο ηλεκτροπληξία. Το ίδιο θα υποστεί και ο καλλιεργητής των δέντρων με το σκαπτικό του μηχάνημα-τρακτέρ. Να σημειωθεί δε, ότι αυτός ο παράνομος ηλεκτροφόρος αγωγός περνά πάνω από τρεις ιδιοκτησίες. Δηλαδή κινδυνεύουν να κλείσουν πολλά σπίτια και να πενθήσουν πολλές οικογένειες. Οι οικογένειες των ιδιοκτητών αλλά και των εργατών. Για να μη μιλήσουμε για αθώα κι ανυποψίαστα θύματα περαστικών, που απολαμβάνουν αμέριμνοι τον περίπατό τους!
Αξιότιμε κ. Δ/ντά, εμείς σας ενημερώνουμε κι εσείς φέρετε την απόλυτη ευθύνη για τα επερχόμενα «ατυχή περιστατικά» με τις απρόβλεπτες συνέπειες.
Ζητάμε την άμεση ενασχόλησή σας με το πρόβλημα και την επίλυσή του. Ζητάμε το αυτονόητο: την εφαρμογή των νόμων απ' όλους και την αποκατάσταση της τάξης και της ασφάλειας. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές κι όχι απλά με κλοπές και ρημαδιό των περιουσιών μας, φαινόμενο καθημερινό κι ανεξέλεγκτο».
Με τιμή
Κάτοικοι των Αμυκλών
(που θα κρατήσουμε την ανωνυμία μας, γιατί αν στοχοποιηθούμε από τους Ρομά και τους προστάτες τους, δεν θα χρειαστεί ...ηλεκτροπληξία για να κλείσουν τα σπίτια μας. Η εκδικητικότητα των Ρομά είναι δεδομένη και γνωστή τοις πάσι. Αλλά δυστυχώς οι πάντες κωφεύουν κι εθελοτυφλούν, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των Αμυκλών να 'μαστε ανυπεράσπιστοι και καθημερινά εκτεθειμένοι σε παντοειδείς κινδύνους.)
πηγή: http://www.notospress.gr/
www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου