Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

«Βόμβα» Μπίστη με την ΕΑΣ στη θέση της ΕΡΤ - Σφοδρές αντιδράσεις


«Καπνογόνο βόμβα» επιχείρησε να ρίξει το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Μπίστης ο οποίος μιλώντας το πρωί στο ΣΚΑΪ είπε ότι αντί της ΕΡΤ «να έκλεινε η αμυντική βιομηχανία στην οποία υπάρχουν 5.000 άνθρωποι από τους οποίους οι 4.000 «βαράνε μύγες»(!).

Μάλιστα επιβεβαίωσε και την πληροφορία... του newpost.gr ότι η εγχώρια κρατική αμυντική βιομηχανία ήταν μία από τις επιλογές που προτάθηκαν στον Αντώνη Σαμαρά. Ασφαλείς πληροφορίες του newpost.gr τις οποίες και δημοσίευσε πριν από μέρες, ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζοντας τη σπουδαιότητα αλλά και το έργο της εγχώριας κρατικής αμυντικής βιομηχανίας δεν δέχτηκε ούτε καν να συζητήσει το θέμα.

Ωστόσο ο κ. Μπίστης για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και για την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία υποστήριξε ότι «το Μέγαρο Μαξίμου απέκλεισε κάθε αιφνιδιαστική εξέλιξη σε αυτά επειδή τέθηκαν τα ιδεολογικά θέματα της λαϊκής δεξιάς που φοβήθηκε τι θα πει η Χρυσή Αυγή».

Οι δηλώσεις του κ. Μπίστη όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στους εργαζόμενους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

Σε ανακοίνωσή τους η ΕΑΣ ΔΑΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Αυτή τη φορά ο ανεκδιήγητος «πλιατσικολόγος ιδεών» ζήλεψε τη δόξα των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων «στοχαστών» και εκτόξευσε τα δηλητηριώδη βέλη του ενάντια στους εργαζόμενους των ΕΑΣ. Αστοιχείωτος ξερόλας αλλά και προκλητικά αδιάφορος για τις αμυντικές ανάγκες της χώρας, γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις θέσεις και αποφάσεις των τριών πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης -και του αρχηγού του- και προτείνει να γίνουν απολύσεις στην Αμυντική Βιομηχανία.

Δυστυχώς γι' αυτόν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στην πατρίδα, αλλά και γνώση των παραγωγικών δυνατοτήτων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και δεν επηρεάζονται από τις ύποπτες απόψεις αποτυχημένων πολιτικών τύπου Μπίστη».

Επίσης οι 900 εργαζόμενοι στα ΕΑΣ επισημαίνουν ότι δεν «κάθονται» αλλά βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας γιατί είναι απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες.

Υπογραμμίζουν πως η εταιρεία (ΕΑΣ) λόγω μη χρηματοδότησης 30 εκατ. ευρώ αδυνατεί να εκτελέσει συμβάσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ.

Όσο για την ΕΑΒ στην οποία απασχολούνται 1.300 άτομα περίπου, υλοποιεί διεθνείς συμβάσεις που έχουν υποχρεώσεις σε κατασκευαστικό έργο, που αν δεν τηρηθούν τότε οι οικονομικές κυρώσεις θα είναι μεγάλες και θα είναι καταστροφικό για μία χώρα που θέλει να βρεθεί σε τροχιά ανάπτυξης.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου