Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Νέα κενά από την κατάθεση Διώτη στην Προανακριτική

Ο πρώην γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Γ. Διώτης Νέα κενά στα λεγόμενα του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Διώτη προκύπτουν από το πόρισμα που έλαβε χθες η Προανακριτική Επιτροπή από το ΣΔΟΕ ύστερα από έλεγχο στον φορητό υπολογιστή που είχε προ καιρού κατασχεθεί από το γραφείο του γενικού γραμματέα του Σώματος και ο οποίος φέρεται να ανήκε στον κ. Διώτη.

Σύμφωνα με το πόρισμα προκύπτει η δημιουργία και τρίτου USB, πέραν από τα δύο που είναι γνωστά, δηλαδή το αρχικό που είχε λάβει ο ίδιος από τον Γ. Παπακωνσταντίνου, το οποίο και κατέστρεψε, αφού πρώτα έκανε ένα αντίγραφο που το παρέδωσε στον Ευ. Βενιζέλο. Ειδικότερα, το πόρισμα αναφέρει ότι...
ο υπολογιστής δέχθηκε τρία στικάκια «με ανακριτικό ενδιαφέρον».
Στον εν λόγω υπολογιστή φαίνεται να εμπεριέχονται ίχνη από 1.972 αρχεία από τα συνολικά 2.062 αρχεία που περιέχονταν στη λίστα Λαγκάρντ, σε διάφορες τοποθεσίες του σκληρού δίσκου. Στο περιεχόμενο του φορητού υπολογιστή, σύμφωνα πάντα με τα συμπεράσματα του πορίσματος, δεν εντοπίζονται τα αρχεία των συγγενών του Γ. Παπακωσταντίνου.
Κατά τα λοιπά, η επιτροπή αποφάσισε χθες να καλέσει για κατάθεση την κ. Ρεγγίνα Βάρτζελη, διευθύντρια του γραφείου του Γ. Παπανδρέου, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραπεμφθεί για κατάθεση στους οικονομικούς εισαγγελείς και να μην προσέλθει στη Βουλή.
Νέες καταθέσεις
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της Eπιτροπής θεωρούν πως από τις καταθέσεις μαρτύρων στους οικονομικούς εισαγγελείς προκύπτουν ερωτήματα. Ετσι, αποφασίστηκε να δοθεί ένα χρονικό διάστημα για να καταγραφούν και να αποσταλούν στους εισαγγελείς, προκειμένου να κληθούν για συμπληρωματική κατάθεση οι μάρτυρες, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Χθες κατέθεσε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κ. Μποτόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε στους βουλευτές πως η Επιτροπή μπορεί να απευθυνθεί στις αρχές στην Ιρλανδία και να ζητήσει στοιχεία για τα φυσικά πρόσωπα που συμμετείχαν ή ήταν δικαιούχοι στο fund των 550 εκατ. δολαρίων.
Γιώργος Πίκουλας

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου