Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Οι πρώτες αλλαγές στο σχέδιο «Αθηνά»

Οι πρώτες αλλαγές στο σχέδιο «Αθηνά»  Αρχισαν οι αλλαγές στο σχέδιο «Αθηνά», το οποίο βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση με την πανεπιστημιακή κοινότητα, τα κόμματα και όλους τους αρμόδιους φορείς.

Οπως υπογραμμίζουν μάλιστα στελέχη του υπουργείου, στο σχέδιο θα γίνουν...
πολλές βελτιώσεις, αφού θα πρέπει να ακουστούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και συνεπώς όπου κριθεί αναγκαίο θα πρέπει να γίνουν τροποποιήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό έγιναν ήδη αλλαγές σε τέσσερα τμήματα και συγκεκριμένα:
- Το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων ΤΕΙ Καρδίτσας απορροφάται από τα Τμήματα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου και Δασοπονίας και Διαχείρισης ΦΠ Καρπενησίου.
Στο αρχικό σχέδιο η απορρόφηση φαινόταν ότι θα γίνει από το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου στην Καρδίτσα.
Πληροφορική
Τα ίδια ισχύουν και για τα τμήματα πληροφορικής σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο, τα οποία τελικά θα απορροφηθούν από το αντίστοιχο τμήμα του ΤΕΙ Πάτρας και δεν μετακομίζουν στην Αρτα, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

- Οσον αφορά την Κτηνιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παραμένει στην Καρδίτσα, ενώ στο αρχικό σχέδιο του υπουργείου φαινόταν ότι θα μετακόμιζε στη Λάρισα.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες πάντως λένε ότι πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους.
Πάντως, εν μέσω των σφοδρών αντιδράσεων που υπάρχουν για το σχέδιο «Αθηνά» και την αναδιάρθρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης από τους τοπικούς φορείς, τους φοιτητές και μέρος της πανεπιστημιακής κοινότητας, σήμερα θα συνεδριάσουν οι πρυτάνεις, προκειμένου να πάρουν θέση και να κάνουν τις δικές τους προτάσεις.
Στο μεταξύ δήμοι και περιφέρειες έχουν προαναγγείλει κινητοποιήσεις ζητώντας να μη φύγουν τα ιδρύματα από την περιοχή τους.

 www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου