Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Πανε για γερη "μπαζα" τα κερδοσκοπικα hedge funds - Πιεζουν καθως αρνουνται να πουλησουν ωθωντας προς τα πανω τις τιμες!


ΚΑΤΕΧΟΥΝ 22-25 ΔΙΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ 11-19 ΛΕΠΤΑ - ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΣΤΑ 34 ΛΕΠΤΑ
Τα hedge funds ετοιμάζονται να αντισταθούν  στην προσπάθεια της Ελλάδας να μειώσει το χρέος της,

στην επαναγορά ομολόγων με την ελπίδα για μεγαλύτερα κέρδη αργότερα.
Η Ελλάδα έπρεπε να προσφέρει...

υψηλότερη τιμή από ό, τι αναμενόταν στην εξαγορά της Δευτέρας αφότου τα hedge funds που έχουν αγοράσει ομόλογα ώθησε υψηλότερα τις τιμές.Η χώρα και η Ευρωπαίοι υποστηρικτές της συμφώνησαν να πληρώσει  τιμές που κυμαίνονται από ένα μέσο όρο τουλάχιστον 32,1 τοις εκατό της ονομαστικής αξίας των ομολόγων κατά μέσο όρο  με ανώτατο όριο 34,1 τοις εκατό σε μια δημοπρασία που θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου.
Τα hedge funds που προσχώρησαν Τρίτο σημείο να επενδύσουν σε ελληνικά ομόλογα περιλαμβάνουν Moore Louis Μπέικον Capital Management LLC, Appaloosa David Tepper του Management LP και Fir Jeffrey Tannenbaum του Tree Partners Inc, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, που ζήτησε να μην αναγνωρίζονται επειδή η εταιρείες είναι ιδιωτικές. Tepper δεν επέστρεψε μια κλήση και εκπρόσωποι των άλλων ταμείων, αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την αγορά ιδίων μετοχών.
Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων αυξήθηκαν για τρίτη ημέρα χθες, ωθώντας την απόδοση του 10ετούς κάτω από 15 τοις εκατό για πρώτη φορά από  τότε που το χρέος της χώρας αναδιαρθρώθηκε το Μάρτιο. Η τιμή έχει υπερδιπλασιαστεί από το χαμηλό επίπεδο τιμών του 13,3 τοις εκατό της ονομαστικής αξίας στις 31 Μαΐου."Oι επίσημοι συνεχίζουν να επιδεικνύουν συνολική αδυναμία της να κατανοήσουν το πώς λειτουργούν οι αγορές", δήλωσε  Διευθύνων Σύμβουλος Επενδύσεων της Adelante Asset Management ΕΠΕ Julian Adams, του οποίου εταιρία με έδρα το Λονδίνο κατέχει ελληνικά ομόλογα. "Η όλη ιστορία ήταν μια κλασική περίπτωση για το πώς δεν πρέπει να κάνετε αυτό το είδος του πράγματος."Η ελληνική απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναρριχήθηκε 11 μονάδες βάσης σήμερα σε 15 τοις εκατό στις 12:36 μ.μ. στην Αθήνα.
Τα hedge funds κατέχουν ελληνικά ομόλογα αξίας  € 22 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με την Nomura Holdings είδους οικονομολόγος Δημήτρης Δρακόπουλος.
Τα hedge funds  δεν είχαν σχεδόν κανένα κίνητρο να συμμετέχουν σε τιμές κλεισίματος 23 Νοέμβρη, σύμφωνα με τον Δρακόπουλο.Αυτοί που αγόρασαν νωρίτερα μπορεί να επιβραβεύονται."Τα έχουμε προφανώς πάει αρκετά καλά σε αυτό", δήλωσε ο Hans Humes, πρόεδροςhedge fund της Νέας Υόρκης  της Greylock Capital Management LLC, που κατέχει ελληνικά ομόλογα. "Στο βαθμό που μπορούμε θα χρησιμοποιήσουμε την επαναγορά ομολόγων ως μερική έξοδο από τη θέση μας, η οποία είναι μεγάλη."
 
Η Ελλάδα δεν έχει καθορίσει την αξία των ομολόγων που ελπίζει να αγοράσει πίσω, αλλά αν ξοδεύει και τα € 10 δισεκατομμύρια, με μέση τιμή στα 34 σεντες μπορεί να αγοράσει ομόλογα αξίας € 28 δισεκατομμύρια είπε ο οικονομολόγος της Nomura Δημήτρης Δρακόπουλος.
Πολλά από τα hedge funds υψηλού κινδύνου έχουν δημιουργήσει θέσεις, όταν τα ελληνικά ομόλογα ήταν χαμηλά στα 11 σεντ για το ευρώ μετά τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου, όταν η χώρα φαινόταν κοντά στην έξοδο από το ευρώ. 
(Πληροφορίες από Bloomberg, Irish Times και Reuters)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου