Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Iράν: "Θα υπερασπιστούμε την Συρία αν κτυπήσουν οι ΗΠΑ"


Image

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται στην αρχική μας σελίδα. Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
"Το Ιράν θα αναλάβει δράση εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν την ανοησία να επιτεθούν στη Συρία" ανέφερε σήμερά σε μία κλασική ρελάνς στην ισορροπία του τρόμου που καταγράφεται στην Μ.Ανατολή Ιρανός αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης μιλώντας στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων "Ενωση Νέων Δημοσιογράφων"....


«Εάν η Αμερική επιτεθεί στη Συρία, το Ιράν και οι σύμμαχοι της Συρίας θα δράσουν θα πρόκειται για ένα φιάσκο για την Αμερική» είχε δηλώσει ο Μοχαμάντ Αλί Ασουντί, αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης.

Οι δηλώσεις του Ασουντί δημοσιεύθηκαν στο Διαδίκτυο από το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ενωση Νέων Δημοσιογράφων, που πρόσκειται στην κυβέρνηση.

Η Δαμασκός και η Τεχεράνη είχαν συνάψει αμυντική συμφωνία το 2006 και δεν είναι η πρώτη φορά που το Ιράν προειδοποιεί ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο.

"Με συνεργασία από το Κατάρ, την Τουρκία και την Σαουδική Αραβία, η Αμερική έχει στόχο να πλήξει τη Συρία και κάνει προετοιμασίες για την πτώση της συριακής κυβέρνησης", ανέφερε ο Ασουντί. "Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε".
Σήμερα εκρήξεις ακούστηκαν σε περιοχή της συριακής πρωτεύουσας που βρίσκονται κεντρικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τα επίσημα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον Μπασάρ αλ Ασαντ.

Η επίθεση, την οποία η τηλεόραση χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» -όρος με τον οποίο οι αρχές αναφέρονται στους αντικαθεστωτικούς ισλαμιστές- φαίνεται ότι σημειώθηκε σε περιοχή που βρίσκεται τα αρχηγεία της Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς.

Την Κυριακή, το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA (που πρόσκειται στο καθεστώς) ανέφερε πως έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στο προάστιο Σμπεϊνέχ κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 15 άτομα και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους.

Η ισχύς της έκρηξης ήταν τέτοια που προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στα γύρω κτίρια.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου