Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ο αξιόπιστος σύμμαχος στην εφαρμογή του μνημονίου ονόματι Αντώνης Σαμαράς...


samarasve«Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεωρούν πλέον ότι το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά θα είναι ο πλέον αξιόπιστος σύμμαχος στην εφαρμογή του μνημονίου». Αυτό διαβάσαμε σε ένα ρεπορτάζ που αφορά στην «ανησυχία» του διεθνούς Τύπου για το «πολιτικό αδιέξοδο» που προβλέπεται στην Ελλάδα την 7η Μαΐου, καθώς κανένα κόμμα δεν θα...
συγκεντρώσει αυτοδυναμία στη Βουλή. Και εμείς που νομίζαμε ότι «στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα», όπως επί δεκαετίες έλεγε το σύστημα. Πάντως, αποδεικνύεται ένα πράγμα: άσχετα με τις ισορροπίες και πως αυτές θα διαμορφωθούν την επόμενη μέρα, είναι παραπάνω από φανερό ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση, αν φυσικά επαληθευτεί στην κάλπη η κατάρρευση του δικομματισμού.
Όσο για τον «αξιόπιστο σύμμαχο» στην εφαρμογή του μνημονίου, τον Αντώνη Σαμαρά: θα φάει τόσο «μαύρο», που δεν το φαντάζεται. Χαρακτηριστικό είναι πάντως το ότι όχο μόνο δεν στρέφεται κατά του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το ότι ασχολείται μόνο με τα κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της ΝΔ. Η δε συγχορδία με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, αυτ'η είναι παραπάνω από φανερή.

www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου