Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Τι λέει ο γυφτοσκοπιανός!Ιβάνοφ: Από τα Σκόπια η γιαγιά του Μέγα Αλέξανδρου

Σε νέο παραλήρημα για τη μακεδονικότητα των Σκοπίων επιδόθηκε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ ο οποίος μάλιστα επικαλέστηκε και τον τόπο γέννησης της γιαγιάς του Μεγαλέξανδρου για να μας «αποδείξει» ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων. «Σεβόμαστε μόνο την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας. Μας...



κατηγορούν, επειδή έχουμε αρχαιολογικούς χώρους στο έδαφος μας. Η γιαγιά του Μεγάλου Αλέξανδρου γεννήθηκε στην Ηράκλεια Λυγκιστίδα, στη σημερινή Μπίτολα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Σκοπιανός πρόεδρος.

Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα «Die Presse», ο Ιβάνοφ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι δε θέλει επίλυση της διαφοράς για την ονομασία και ζήτησε δημόσια από το ΝΑΤΟ να προχωρήσει στη διάσκεψη του Μαΐου με την ένταξη της χώρα τους.

Παράλληλα, ο Σκοπιανός πρόεδρος θέλησε να μας απευθύνει και ένα μήνυμα λέγοντας (με ειρωνική διάθεση) ότι οι… επιθέσεις της Ελλάδας δεν κάμπτουν το πατριωτικό τους φρόνημα: «Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στους Έλληνες. Όσο περισσότερο μας επιτίθενται, τόσο θα ισχυροποιούν τα πατριωτικά μας αισθήματα».

www.trelokouneli.gr

1 σχόλιο:

  1. auti treli prepi nanne den pame kala moufenete mipos onireutike o magas i thathele nane ellinas meto zori den ginete palikari mou ante kie kane kamia ali doulia

    ΑπάντησηΔιαγραφή