Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα κάνει τα πάντα για να πετύχει στην
προσπάθειά της να σταθεί στα πόδια της και θα τα καταφέρει παρείχε,
μιλώντας στους Γερμανούς βιομηχάνους, ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου.
Υπογράμμισε πως οι Έλληνες κάνουν θυσίες που πονάνε και ζητούν στήριξη,
για την οποία είναι ευγνώμονες. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους Γερμανούς
επιχειρηματίες να επενδύσουν...
στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται
για επένδυση στην κοινή ευρωπαϊκή επιτυχία, στο κοινό ευρωπαϊκό μέλλον.Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ετήσια ημερίδα του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας, το πρωί της Τρίτης, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας και της πράσινης ανάπτυξης, λέγοντας ότι η Γερμανία δείχνει στην Ελλάδα το δρόμο για να αναπτύξει τους τομείς αυτούς και εξέφρασε την ελπίδα να μπορέσει η Ελλάδα να προσφέρει ηλιακή ενέργεια στη Γερμανία.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως υπάρχουν πολλές χώρες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν τα λιμάνια και στα αεροδρόμια της χώρας, καταλήγοντας: «Θέλω να ελπίζω ότι θα μπορέσετε να επενδύσετε κι εσείς».
Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την οικονομική επένδυση στην Ελλάδα, «επένδυση σε κοινές ευρωπαϊκές επιτυχίες, στο κοινό ευρωπαϊκό μέλλον». «Μοιραζόμαστε ένα κοινό νόμισμα και μπορούμε μαζί να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις τις παγκόσμιοποιημένης οικονομίας κι αυτό είναι προς το συμφέρον όλων μας» τόνισε.
Απευθυνόμενος στους βιομηχάνους σημείωσε πως ως επιχειρηματίες που είναι τους ενδιαφέρει η ανανέωση κι όχι η τιμωρία της Ελλάδας για τα λάθη του παρελθόντος. Με την τιμωρία μόνο δεν θα υπάρξει επιτυχία, σημείωσε και υπογράμμισε πως η «προσπάθειά μας θα είναι επιτυχημένη».
Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν έχουν γίνει πολλά λάθη, αλλά τώρα η Ελλάδα αλλάζει. Επισήμανε πως δεν υπήρχε ανταγωνιστικότητα στο παρελθόν και πως έγινε λάθος χρήση των πόρων της ΕΕ, αλλά η Ελλάδα προχωρά σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.
Ο κ. Παπανδρέου έκανε αναφορά στις εξαγωγές και στον τουρισμό, τομείς που αρχίζουν να αναπτύσσονται. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο δημόσιο τομέα και στο γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει τεχνική βοήθεια από παντού προκειμένου να δημιουργήσει σωστούς μηχανισμούς, όπως για την είσπραξη των φόρων.
Επισήμανε πως στο εύλογο ερώτημα «που πάνε τα χρήματά μας;» που τίθενται από την πλευρά πολιτών χωρών που δανείζουν την Ελλάδα, η χώρα απαντά: «Προσπαθούμε να αποπληρώσουμε τα χρέη μας και να μειώσουμε το έλλειμμα για να σταθούμε στα πόδια μας».
Μίλησε για ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο περαιτέρω μείωσης του ελλείμματος κατά 3% του ΑΠΕ το 2011 και υπογράμμισε: «Κάθε Έλληνας έχει φορτωθεί τα άχθη του παρελθόντος. Οι αλλαγές και οι μειώσεις που κάνουμε πονάνε. Οι Έλληνες πρέπει να ζήσουμε με λιγότερο μισθό και δεν έχουν να δώσουν πολλά. Η κριτική που ακούγεται είναι πολύ δυσάρεστη για τους Έλληνες. Δεν ζητάμε να μας χειροκροτήσετε, αλλά ζητάμε το σεβασμό για τις προσπάθειές μας».
Οι Έλληνες είναι ευγνώμονες για τη στήριξη τους δίνεται τόνισε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για να αλλάξει και οι επενδύσεις που θα γίνουν είναι ένα μέσο για να πάει τη χώρα στο μέλλον.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου