Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

"Η φοροδιαφυγη παραμένει ένα ατιμώρητο εθνικό άθλημα στην Ελλάδα"

«Δύο χρόνια μετά τη λήψη των πρώτων διασφαλίσεων από τους εταίρους της η Ελλάδα επιδεικνύει μια άνευ προηγουμένου αμέλεια» σημειώνει με δηκτικό ύφος ο διευθυντής της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro Γκαετάν ντε Καπέλ στο άρθρο του με τίτλο «ο ελληνικός κίνδυνος των τραπεζών». Τονίζοντας ότι κανείς δεν ξέρει πόσο θα κοστίσει συνολικά η επιχείρηση διάσωσης της...
χώρας και αυτό επιδρά αρνητικά στο κλίμα των αγορών και στην εμπιστοσύνη μεταξύ των τραπεζών, ο Καπέλ εξαπολύει μία σκληρή κριτική στη χώρα μας: «Η φορολογία παραμένει ένα ατιμώρητο εθνικό άθλημα ενώ η κεντρική διοίκηση παραμένει εντελώς αποδιοργανωμένη και ανίκανη ακόμα και να καταρτίσει κατάλογο με τους προς ιδιωτικοποίηση οργανισμούς» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια του άρθρου, πάντως, γίνεται λόγος για κατά το ήμισυ ευθύνη της Ελλάδας γιατί είναι οι ίδιοι «οι πιστωτές της χώρας παίζουν με τη φωτιά» αφού - όπως τονίζει ενδεικτικά- το ΔΝΤ την ώρα που υποστηρίζει το πρόγραμμα της Ελλάδας ζητά από τις τράπεζες να προετοιμαστούν για ενδεχόμενη χρεωκοπία.

«Δεν είναι βέβαιο ότι το χειρότερο θα συμβεί αλλά όλες οι ενδείξεις βρίσκονται στο κόκκινο» καταλήγει ο διευθυντής της γαλλικής εφημερίδας.

www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου