Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Γραπτές εγγυήσεις ή αλλιώς απειλούν με πιο θερμές κινητοποιήσεις


Σκληραίνουν τη στάση τους από σήμερα οι αυτοκινητιστές ταξί, καθώς η εξέλιξη της χθεσινής συνεδρίασης του ΚΤΕ Μεταφορών, τον οποίο ενημέρωσε ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης, δεν ήταν αυτή που περίμεναν.
Οι αυτοκινητιστές ζητούν πλέον γραπτές εγγυήσεις για εφαρμογή πληθυσμιακών κριτηρίων ως προς τη χορήγηση αδειών και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ανακοίνωση των προτάσεων του κ. Ραγκούση, προκειμένου να λύσουν...

χειρόφρενα και να σταματήσουν την απεργία τους. Σε αντίθετη περίπτωση απειλούν με κλιμάκωση των αιφνιδιαστικών κινητοποιήσεών τους, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες εκπρόσωποί τους εξέφραζαν φόβους ότι "εάν δεν υπάρξει υπαναχώρηση από το υπουργείο, η κατάσταση θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις".


"Η απεργία δεν σταματάει. Συνεχίζεται μέχρι να πάρουμε γραπτές εγγυήσεις που μας συμφέρουν. Μεθοδεύουμε στρατηγικά τη νίκη. Εμείς θα γίνουμε δέκα Κερατέες", είπε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος από τα μεγάφωνα στους συγκεντρωμένους, ενώ οι απεργοί αναμένεται να επανεκτιμήσουν σήμερα την κατάσταση.
Στο μεταξύ, εισαγγελική παρέμβαση σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί διέταξε χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας. Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παράνομης βίας από ιδιοκτήτες ταξί και άλλα πρόσωπα σε διάφορους σταθμούς διοδίων.
Η εν λόγω έρευνα διατάχθηκε με αφορμή τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, σήκωναν τις μπάρες προκειμένου να περάσουν τα διερχόμενα οχήματα από τα σημεία των διοδίων, χωρίς να καταβάλουν το αντίτιμο.
Απώλειες εσόδων
Βαρύ, πάντως, είναι και το πλήγμα στον τουρισμό από τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών, καθώς εκτιμάται ότι οι απώλειες εσόδων μόνο από τα μπλόκα στο λιμάνι του Πειραιά, τη μη εξυπηρέτηση των τουριστών και τις ακυρώσεις κρουαζιερόπλοιων ξεπέρασαν το 1,2 εκατ. ευρώ.
Χθες, πάντως, περίπου 8.000 αυτοκινητιστές από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν με τις οικογένειές τους έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ και με πεζή πορεία κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα, όπου παρέμειναν έξω από τη Βουλή έως την ώρα που τελείωσε η ενημέρωση του κ. Ραγκούση στον ΚΤΕ Μεταφορών.
Στην πορεία συμμετείχαν ιδιοκτήτες ταξί από την Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη, την Πελοπόννησο, την Κεντρική Ελλάδα και άλλες περιοχές με ελληνικές σημαίες, ντουντούκες και αυτοσχέδια πανό.
Καθ' όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης υπήρξε αυστηρή περιφρούρηση από αυτοκινητιστές, οι οποίοι μάλιστα εντόπισαν και παρέδωσαν στην αστυνομία έναν αλλοδαπό που κρατούσε μαχαίρι.
Το σύνθημα που επικράτησε ήταν "Το ταξί είναι εδώ ενωμένο δυνατό", ενώ οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα στην αλλαγή φρουράς στον Αγνωστο Στρατιώτη.
Μ. Λιλιοπούλου - Γ. Φώσκολος

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου