Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Big brother παντού!Κάμερες παρακολούθησης ως αντίδοτο στη βία προτείνει ο Ιω. Τέντες


Την εφαρμογή του νόμου για τις κάμερες παρακολούθησης συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων πρότεινε χθες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας.Εσπευσε να σημειώσει ότι οι υφιστάμενες κάμερες δεν είναι ειδικές, αλλά είναι κατάλληλες μόνο για την καταγραφή... της κίνησης στους δρόμους, πως δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ανάλυση εικόνας ή να εστιάσουν σε πρόσωπα και συμπλήρωσε: «Στην ουσία είναι αχρησιμοποίητες, δεν αξιοποιούνται σχεδόν καθόλου. Απαιτείται μεθοδικός και προσεκτικός σχεδιασμός της καταδίωξης και της σύλληψης των δραστών γιατί οι προχειρότητες οδηγούν σε ματαίωση των συλλήψεων, με αποτέλεσμα και όταν αυτές γίνονται να οδηγούνται ελλείψει στοιχείων σε αθωώσεις στα δικαστήρια».

ΠέτΟΥΣΑΝ μπουκάλια με ούρα. Στην ίδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, προκάλεσε αίσθηση η αποκάλυψη του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Λευτέρη Οικονόμου ότι οι διαδηλωτές κατά τα πρόσφατα επεισόδια στο Σύνταγμα εκσφενδόνιζαν εναντίον των αστυνομικών και των ΜΑΤ που περιφρουρούσαν τη Βουλή, από μολότοφ με εκρηκτικές ύλες, μέχρι και… μπουκάλια με ούρα, εκτός βέβαια από μάρμαρα, σίδερα, πέτρες και καδρόνια.
Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αφού επανέλαβε την άποψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη πως «ορισμένοι σε αυτές τις διαδηλώσεις επιζητούσαν νεκρό», επέρριψε τις ευθύνες για τα επεισόδια μόνο στους διαδηλωτές χωρίς να αναφερθεί σε φαινόμενα «αστυνομικής βίας» που έχουν καταγγελθεί από εκατοντάδες αυτόπτες μάρτυρες αλλά ακόμη και από βουλευτές κομμάτων.

Αύξηση των Καλάσνικοφ. Επισήμανε επίσης την εντυπωσιακή - όπως είπε - αύξηση του αριθμού των Καλάσνικοφ που υπάρχουν στη χώρα μας, ζήτησε να υπάρξει νέο και σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο για την πραγματοποίηση διαδηλώσεων και να εκτίουν πλήρως τις ποινές τους όσοι έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατικές ενέργειες ή για ένοπλες ληστείες με μακρύκαννα όπλα.
Από την πλευρά του, ο κ. Τέντες αναγνώρισε ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι επαρκές, απέρριψε την αυστηροποίηση των ποινών για όσους συλλαμβάνονται σε διαδηλώσεις και πρότεινε τον διαχωρισμό τους σε εξαγοράσιμες και σε υποχρεωτικής φυλάκισης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου