Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Τρισέ: Σταματά η ρευστότητα εάν πάτε σε επιμήκυνση


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ. epanastasi-gr:Δεν μας νοιάζει ρε αλήτες μην μα δείνετε  λεφτά αφήστε μας να χρεωκοπήσουμε να τελειώνει το παραμύθι και ξάνα απο την αρχή με την δραχμή μας.Με το ΔΝΤ τα είδαμε τα αποτελέσματα καταστρέφετε η Ελλάδα μέρα με την μέρα δεν πάει αλλό παλιο αλήτες.Οι προδότες πολιτικοί μας θα πληρώσουν για όλα που μας κάνουν τόσο καιρό.Ξυπνά Ελλήνα θα μας κάνουν σκλάβους! 

Τη σαφή προειδοποίηση της ΕΚΤ ότι θα σταματήσει τη ρευστότητα προς την Ελλάδα, εάν η χώρα μας προχωρήσει ...σε επιμήκυνση της λήξης του κρατικού χρέους, αναφέρουν σε άρθρο τους οι γερμανικοί Financial Times.

Σύμφωνα με άρθρο των Financial Times Deutschland, ο Ζαν Κλοντ Τρισέ προειδοποίησε πως η ΕΚΤ θα σταματήσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για την παροχή ρευστότητας, εάν η Ελλάδα ζητήσει από τους ιδιώτες επενδυτές να συμμετάσχουν σε εθελούσια επιμήκυνση της λήξης του κρατικού χρέους
Σε παρόμοιες δηλώσεις προέβη και ο Γιούργκεν Στάρκ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, καθώς γίνεται ολοένα και πιο εμφανής η πλήρης διάσταση απόψεων μεταξύ Ευρωτράπεζας και κυβερνήσεων για την αντιμετώπιση της ελληνικής.
«Αναδιάρθρωση κρατικού χρέους θα υπονόμευε την καταλληλότητα των ελληνικών κρατικών ομολόγων» δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΚΤ, αναφερόμενος σε δηλώσεις του Στάρκ και συμπλήρωσε: «Η συνέχιση της παροχής ρευστότητας θα ήταν ανέφικτη».
Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΚΤ αποδέχεται ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες, ανεξαρτήτως της πιστοληπτικής τους αξιολόγησης. Η ίδια πρακτική ακολουθείται και για τα ιρλανδικά ομόλογα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου