Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Χωρίς τζαμιά και σημαίες της ΕΕ. Οι δήμαρχοι του Εθνικού Μετώπου έπιασαν δουλειά.


brioislepenΟι 11 δήμαρχοι που εκλέχθηκαν με το Εθνικό Μέτωπο κατά τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές στις περιφέρειες της Γαλλίας ξεκίνησαν να εφαρμόζουν...
μια αμφισβητούμενη πολιτική, απορρίπτοντας μεταξύ άλλων σχέδια για νέα τζαμιά και ακυρώνοντας εκδηλώσεις για την κατάργηση της δουλείας.
Έναν μήνα μετά την νίκη τους στις Γαλλικές περιφερειακές εκλογές, οι 11 δήμαρχοι του «ακροδεξιού» Εθνικού Μετώπου άρχισαν να εφαρμόζουν τις πολιτικές τους- και μερικές εξ αυτών ήδη έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.
Στην νοτιοδυτική πόλη Μπεζιέρς, ο Ρόμπερτ Μενάρντ επέβαλε έναν περιορισμό στους ανηλίκους κάτω των 13, που πρέπει να συνοδεύονται από έναν ενήλικο αν θέλουν να βρίσκονται εκτός σπιτιού από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί τα Σαββατοκύριακα και στις σχολικές διακοπές των θερινών μηνών (15 Ιουνίου με 15 Σεπτεμβρίου).
Στην βόρεια πόλη του Βιγιέρς-Κοττερετς εν τω μεταξύ, μία από τις πρώτες αποφάσεις του Φρανκ Μπριφό ήταν να αναβάλει μια προγραμματισμένη εκδήλωση για την κατάργηση της δουλείας στις 10 Μαΐου. Θα είναι η πρώτη φορά μετά το 2007 που δεν θα εορταστεί η επέτειος στην πόλη όπου ο μιγάς Στρατηγός Δουμάς (ο πατέρας του Αλέξανδρου Δουμά, διάσημο συγγραφέα του «Οι τρεις Σωματοφύλακες»)- γεννημένος σκλάβος στην πρώην γαλλική αποικία του Αγίου Δομήνικου- πέθανε το 1806.
Ο Μπριφό είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως θεώρησε την εκδήλωση ως τμήμα «μιας επίμονης και συστηματικής προσπάθειας να δημιουργήσουν ενοχές στην Γαλλία, ενώ η δουλεία εξακολουθεί δυστυχώς να υπάρχει αλλού στον κόσμο».
Αλλού στην βόρεια Γαλλία, στην πόλη του Ενίν-Μπομόντ, η διοίκηση του νεοεκλεγέντος δημάρχου Στιβ Μπρουά έκοψε μια επιχορήγηση 300 ευρώ τον χρόνο προς την Λίγκα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια γαλλική ΜΚΟ αφιερωμένη στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλη την Γαλλία. Ο Μπρουά επίσης δήλωσε πως η συγκεκριμένη ΜΚΟ δεν πρόκειται να χρησιμοποιεί χωρίς ενοίκιο τα τοπικά γραφεία της, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Η ΜΚΟ είχε ανοιχτά κατηγορήσει την υποψηφιότητα του Μπρουά, αλλά ο Δήμαρχος επεσήμανε πως η απόφασή του πάρθηκε επειδή τα οφέλη που απολάμβανε η Λίγκα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Ενίν-Μπομόντ ήταν «παράνομα».
Η αναβολή χτισίματος ενός νέου ισλαμικού κέντρου προσευχών.
Η επιτυχία του Εθνικού Μετώπου στο Μαντ-λε-Βιλ, στην βορειοκεντρική Γαλλία, μπορεί επίσης να σημάνει και περικοπές στις δημοτικές δαπάνες. Ο Δήμαρχος της πόλης Σιρίλ Ναθ, έχει επίσης αντιτεθεί στο χτίσιμο ενός νέου χώρου προσευχής για Μουσουλμάνους, που είχε σχεδιαστεί το προηγούμενο φθινόπωρο από τον προηγούμενο σοσιαλιστή δήμαρχο. Ο Ναθ είχε αποκαλέσει το αρχικό σχέδιο για έναν νέο χώρο προσευχών ως ένα στρατήγημα για να κερδηθεί η «Μουσουλμανική ψήφος».
Ο νέος δήμαρχος της νότιας πόλης Φρεζούς, Νταβίτ Ρασλίν, επίσης αντιτέθηκε στα σχέδια δημιουργίας ενός νέου τζαμιού κατά την προεκλογική του εκστρατεία, και υποσχέθηκε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ζήτημα. Συμβαδίζοντας και με τις αντιευρωπαϊκές γενικότερα θέσεις του κόμματός του, ο Ρασλίν επίσης αφαίρεσε την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπροστά από το κτήριο του Δημαρχείου.
Η πλειοψηφία των νέων δημάρχων του Εθνικού Μετώπου αποφάσισαν ν' αυξήσουν τις αποδοχές τους, καθώς και εκείνες των βοηθών τους. Η κίνηση είναι αμφιλεγόμενη, καθώς πολλές Γαλλικές πόλεις αντιμετωπίζουν προβλήματα χρηματοδότησης.
Αλλά ο Φιλίπ Ντε λα Γράντζ, δήμαρχος της νοτιοανατολικής πόλης Λουκ, υπερασπιζόμενος την απόφαση λέγοντας στους δημοσιογράφους: « Οι βοηθοί ακόμα κερδίζουν λιγότερα από έναν ξένο που έρχεται να συνταξιοδοτηθεί στην Γαλλία χωρίς να έχει δουλέψει ποτέ εδώ».

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου