Κυριακή 22 Μαΐου 2011

To παιχνίδι με τους λαθρομετανάστες εχεί χαθεί απο το 2001



14 Μαΐου 2010, στα πλαίσια της επίσκεψης πολυμελούς  Τουρκικής αντιπροσωπείας, στην Αθήνα, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο (τότε) Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Beşir Atalay και υπέγραψαν διμερή συμφωνία για την επαναπροώθηση  στην Τουρκία των μη νομίμως εισερχομένων στην Ελλάδα, μεταναστών.
18 Μαΐου 2011, ένα χρόνο μετά, και ενώ το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης έχει πλέον ξεπεράσει... τα όριά του (βλέπε παρόχθιες περιοχές του Έβρου, Αθήνα, λιμάνια Ηγουμενίτσας και Πάτρας) ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, εξήγγειλε :
 (α) την ίδρυση Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου με κύρια αποστολή τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα     και
 (β) τη δημιουργία πέντε κέντρων, χωρίς να προσδιορίζει που, στα όποια θα κρατούνται οι λαθρομετανάστες μέχρι να αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία τους .
     Κουβέντα όμως για την «ταμπακέρα», δηλαδή τη  διμερή συμφωνία του Μαΐου 2010, για την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών στην Τουρκία. Και πράγματι, τι κουβέντα να γίνει αφού τέτοια  «Συμφωνία» και «Πρωτόκολλο» υπήρχαν από το 2001 (Ν.2926 / 2001και Ν. 3030 / 2002),με υπογραφές, Γ.Α ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ως Υπουργού Εξωτερικών  για την Ελλάδα  και  ΙΣΜΑΗΛ ΤΖΕΜ, ως Υπουργού Εξωτερικών, για την Τουρκία, αλλά  ουδέποτε εφαρμόστηκαν ;
     Τη Συμφωνία  Δουβλίνο ΙΙ ,που εγκλωβίζει τους μετανάστες στην Ελλάδα γιατί την εφαρμόζουμε ;
     Πριν  μερικούς μήνες ο ίδιος  Υπουργός είχε εξαγγείλει την παράταση της συνδρομής της  FRONTEX και την κατασκευή του περίφημου φράκτη στον Έβρο. Και τα δυο είναι μεν θετικά, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα.
     Η συνδρομή της FRONTEX έχει κυρίως συμβολικό ρόλο και  είναι περιορισμένη  αφού η σύλληψη σε ελληνικό έδαφος δεν έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα.
      Η κατασκευή του φράκτη, θα στείλει ένα μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες.
      Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια από τον Έβρο, στον Αγιασμό των υδάτων στον Άρδα, πριν πέντε μήνες γίνονται και πάλι επίκαιρες .
      Ο κ. Παπούλιας είχε καλέσει την Ε.Ε. να εφαρμόσει ολοκληρωμένη πολιτική για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και την Τουρκία να ελέγχει τα σύνορά της και να εφαρμόσει άμεσα τις σχετικές  ελληνοτουρκικές συμφωνίες .
      Η πραγματική  λύση του προβλήματος των λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας, βρίσκεται στην υλοποίηση αυτών, που με απλά λόγια, είπε, από τον Έβρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
      Το θέμα είναι  ποιοι  θα ενδιαφερθούν για να υλοποιηθούν έστω και σήμερα, όταν εκκρεμούν από το 2001;    
                                     Αλεξανδρούπολη    Μάιος 2011
                                  ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ  Νικόλαος
                                         Υποναύαρχος Λ.Σ(εα)

2 σχόλια:

  1. YΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΣΠΕΙΩΘΗΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ Ν'ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΛΑΠΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ,ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ,ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ.ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή