Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Ξαναχτύπησε η Μπόκο Χαράμ


BokoHaram-WIT-GUNSΗ Νιγηριανή Ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ ξαναχτύπησε όταν πριν 2 ημέρες μέλη της επιτέθηκαν...
σε δύο χωριά και έκαψαν τα σχολεία, ενώ άλλη ομάδα της οργάνωσης επιτέθηκε στο Καμερούν, σε πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου. Για τους Ισλαμιστές της οργάνωσης αποδεκτά είναι μόνο τα Ισλαμικά Μαντράσας τα οποία ελέγχει η ίδια.
Η Μπόκο Χαράμ έχει αναβαθμίσει τις δράσεις και την δομή της και αποτελεί πλέον περιφερειακή απειλή για την Αφρικανική Ήπειρο και όχι μόνο. Οι Νιγηριανές ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας αδυνατούν να την νικήσουν ενώ πράκτορες της οργάνωσης έχουν διεισδύσει στον στρατό και την αστυνομία. Η Ισλαμιστική ομάδα λαμβάνει κέρδη από το εμπόριο ανθρώπων (κυρίως χριστιανών ή παγανιστών μαύρων) , το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών, τις οργανωμένες ληστείες, τις απαγωγές ατόμων και πλοίων, τους εκβιασμούς και το δίκτυο της Αλ Κάιντα  στο Μαγκρέμπ. Ήδη ασκεί επιρροή στην παγκόσμια πολιτική με την απαγωγή 200 νεαρών μαύρων κοριτσιών Χριστιανικής πίστεως.
Η οργάνωση έχει επαφές και με μικρότερες οργανώσεις και ομάδες όπως η Ανσαρού η οποία ισχυρίστηκε το 2013 πως αποκεφάλισε και έναν Έλληνα εργαζόμενο σε εργοτάξιο της Νιγηρίας, ενώ μόνο μέσα στο 2012 ανέλαβε την ευθύνη για 798 δολοφονίες.

www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου