Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Σαρωτική νίκη για το εθνικιστικό κόμμα στην Ινδία! Στην Ευρώπη να τα βλέπουμε αυτά!


CongressVsBJPΤην απόλυτη πλειοψηφία στην ινδική βουλή φαίνεται ότι κερδίζει το ινδουιστικό εθνικιστικό κόμμα Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP), βάσει εκτιμήσεων κορυφαίων τηλεοπτικών σταθμών της χώρας...

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των τηλεοπτικών δικτύων NDTV και CNN-IBN που βασίζονται στα πρώτα αποτελέσματα. Η συμμαχία υπό το BJP κερδίζει 325 κοινοβουλευτικές έδρες, πολύ περισσότερες από την πλειοψηφία των 272 εδρών που απαιτείται για να κυβερνήσει.
Ήδη μόνο του το BJP προηγείται ήδη με 273 έδρες επί των 543 της Λοκ Σάμπχα, της κάτω βουλής του κοινοβουλίου, και ο ηγέτης του Ναρέντρα Μόντι οδεύει προς την πρωθυπουργία της χώρας.
Η Ενωμένη Προοδευτική Συμμαχία υπό το Κόμμα του Κογκρέσου που κυβέρνησε την Ινδία την τελευταία δεκαετία λαμβάνει μόλις 67 έδρες, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή.
Το Κόμμα του Κογκρέσου, του οποίου ηγείτο η οικογένεια Γκάντι, καταγράφει τη χειρότερη επίδοσή του στην ιστορία του. «Αναγνωρίζουμε την ήττα μας. Είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Οι τάσεις είναι πολύ απογοητευτικές. Οδεύουμε προς το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα που λαμβάνει το κόμμα μας εδώ και πολλά χρόνια», δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ρατζίβ Σούκλα στους δημοσιογράφους από την έδρα του κόμματος.
Ο κ. Μόντι έχει υποσχεθεί ότι θα αποδεσμεύσει τις επενδύσεις που έχουν μείνει στάσιμες στο τομέα της ενέργειας, των οδικών έργων και των σιδηροδρόμων για να αναζωογονήσει την οικονομική ανάπτυξη που μειώθηκε σε μια δεκαετία κάτω από το 5%.
Η καταμέτρηση των ψήφων των βουλευτικών εκλογών είναι σε εξέλιξη. Τα τόσο υψηλά ποσοστά που λαμβάνει του BJP είχαν να καταγραφούν από το 1984, όταν το Κόμμα του Κογκρέσου είχε εξασφαλίσει πάνω από 290 έδρες στις εκλογές.

www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου