Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ο Πούτιν εξασφαλίζει την ασφάλεια Ελλήνων και Τατάρων


Vladimir Putin-6Στα πλαίσια της εφαρμοζόμενης πολιτικής για την διασφάλιση της ακεραιότητας και της ασφάλειας των μειονοτήτων της Κριμαίας, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν συνάντησε αντιπροσωπεία Τατάρων της Κριμαίας.
Όπως αναφέρει...
το http://en.ria.ru/ κατά την διάρκεια της συζήτησης για τους τρόπους διασφάλισης των μειονοτήτων και διασφάλισης των Τατάρων και των δικαιωμάτων τους, ο Πρόεδρος Πούτιν δήλωσε πως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να χαρακτηρίσει τους Τατάρους της Κριμαίας ως Ιθαγενείς, εξασφαλίζοντας τους τα ηθικά και νομικά δικαιώματα. Όμως συνέχισε λέγοντας πως τo ίδιο οφείλει να κάνει η Ρωσία και για τους Έλληνες της περιοχής, για τους οποίους μάλιστα είπε: ''… υπάρχουν εκεί (σ σ: οι Έλληνες) πολύ πριν πάμε εμείς. Για αυτό οφείλουμε να προσεγγίσουμε προσεκτικά αυτά τα θέματα.'' Μάλιστα αναφέρθηκε και στην ιστορία των Ελλήνων της περιοχής και το πώς υπέστησαν και αυτοί (οι Έλληνες) διώξεις από τον Στάλιν.
Προφανώς η δήλωση Πούτιν πρέπει να μην περάσει απαρατήρητη από την Ελληνική Πολιτεία και η κυβέρνηση να χαιρετίσει την πρόθεση του Ρώσου ηγέτη.

www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου