Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Το “νεοελληνικό” μέρισμα!


merismaγράφει ο Δ. Παπαγεωργίου
Αν προσπαθούσε ένας μελλοντικός ιστορικός, να εξηγήσει στους επιγόνους των Ελλήνων, ή σε όποιος τέλος πάντων κατοικούσαν στο μέλλον στον γεωγραφικό χώρο της Ελλάδος, πώς ακριβώς ήλθε η οικονομική και κοινωνική κατάρρευση της χώρας αυτής την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, θα μπορούσε να το κάνει πολύ εύκολα, παίρνοντας για παράδειγμα το περίφημο 500άρικο του κοινωνικού μερίσματος το οποίος μας απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες.

Σημείωσις 1η
Το περίφημο "κοινωνικό μέρισμα" του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι όπως είπαμε 500 ευρώ. Αποτελεί την...
πρώτη μετά από πολύ καιρό προσπάθεια του ελληνικού κράτους να ασκήσει "κοινωνική πολιτική. Το κοινωνικό αυτό "μέρισμα" προέρχεται από τον οικονομικό βασανισμό των Ελλήνων, την βίαιη φτωχοποιησή τους, την κρατικοποίηση επί της ουσίας μέρους της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων μέσω των χαρατσιών, της καταλήστευσης των ομολογιούχων του ελληνικού κράτους, το απόλυτο ποδοπάτημα της μη κρατικά συμβαλλόμενης επιχειρηματικότητας, το σπάσιμο του "συμβολαίου" με τους συνταξιούχους, την προλεταριοποίηση των μισθωτών και γενικότερα της μεσαίας τάξης και σίγουρα είναι λερωμένο με το αίμα των χιλιάδων αυτοχείρων που δεν άντεξαν όλες τις παραπάνω "διορθωτικές κινήσεις" που έπρεπε να γίνουν για να μην καταρρεύσει το ελληνικό σύστημα εξουσίας.
Σημείωσις 2η
Και όλο αυτό το "μέρισμα" με την συγκεκριμένη προέλευση,, η κυβέρνηση θεώρησε ότι έπρεπε να το δώσει ως "προεκλογικό μποναμά", μαζί σχεδόν με την επιστροφή των πινακίδων και των διπλωμάτων οδήγησης σε επικίνδυνους οδηγούς με αφορμή το Πάσχα. Έτσι για να διαιωνίσει τον φαύλο κύκλο της πελατειοκρατικο-τηλεοπτικής δημοκρατίας που είναι το πολιτευμά μας. Γιατί σου λέει λεφτά μπορεί να μην έχουμε πια για να τους διορίζουμε μόνιμα στο δημόσιο, αλλά και αυτοί αρκούνται πια σε λιγότερα. Οπότε το πεντακοσάρικο μια χαρά τους "βολεύει"
Σημείωσις 3η
Ποίοι όμως είναι τελικά αυτοί που θέλουν να πάρουν το περίφημο αυτό μέρισμα;
Έκπληκτοι οι υπάλληλοι των εφοριών, αλλά και εργαζόμενοι σε λογιστικά γραφεία, στα οποία προσφεύγουν χιλιάδες ενδιαφερόμενοι να φτιάξουν τα χαρτιά τους, βλέπουν ότι στη συντριπτική πλειονότητά τους οι εμφανιζόμενοι ως δικαιούχοι είναι τσιγγάνοι, πακιστανοί, αφρικανικοί, Αλβανοί και άλλων καταγωγων που ως γνωστόν δουλεύουν "μαύρα", δεν υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις ως οι Έλληνες τα "κορόιδα", δηλώνουν άνεργοι έχουν προβάδισμα στα τυπικά προσόντα φτώχειας για λήψη του επιδόματος απέναντι τους Έλληνες.,
Όπως σημειώνεται μάλιστα σε σχετικά ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκαν κατά δεκάδες στο διαδίκτυο:
Οι Πακιστανοί, οι Μπαγκλαντεσιανοι, οι Αφγανοί, οι Αλβανοί, οι Γεωργιανοί και ουκ έστι αριθμός, (σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ υπάρχουν στην Ελλάδα λαθρομετανάστες από 94 συνολικά χώρες) παρά το γεγονός ότι στέλνουν κατά εκατομμύρια τα ευρώ πίσω στις χώρες τους από την μαύρη οικονομία, εμφανίζονται ως αναξιοπαθούντες στις εφορίες!
Όπως αναφέρεται μάλιστα  εμφανίζονται ως δικαιούχοι άνθρωποι, που δεν έχουν κάνει ποτέ τους φορολογική δήλωση ή δεν μπορεί να ελεγχθούν κανονικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Μάλιστα πολλοί από τους Έλληνες δικαιούχους δεν αντέχουν και διαμηνύουν στο υπουργείο ότι, «αν ήταν να υποστούν τέτοιες θυσίες οι εργαζόμενοι, για να πάνε τα χρήματα σε καταυλισμούς τσιγγάνων και στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν, τουλάχιστον ας μας το πουν ανοιχτά».|
Αλλά δεν είναι μόνο το τι δηλώνουν. Γιατί ενώ ένας άνεργος Έλληνας που τον φιλοξενούν οι δικοί του που έχουν ένα σπίτι δεν θα πάρει επίδομα, ένας παραδείγματος χάριν Πολωνός, ο οποίος έχει νομιμότατα σπιτι στην Πολωνία και όπως είναι φυσικό δεν το δηλώνει στο ελληνικό κράτος θα το πάρει. Μιλάμε για ιστορίες τρέλλας. Πρωτότυπες όμως; Όχι. Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται εδώ και καιρό σε οιαδήποτε "κοινωνική δομή" του ελληνικού κράτους. Όπως παραδείγματος χάριν στους παιδικούς σταθμούς, όπου για τους ίδιους ακριβώς λόγους τα παιδιά αλλοδαπών παίρνουν τις θέσεις των παιδιών των Ελλήνων. Απλά πράγματα.
Σημείωσις 4η
Αυτό όμως που πραγματικά θα δυσκολευτεί να εξηγήσει ο ιστορικός στον οποίο αναφερθήκαμε είναι η γυφτιά και η λαμογιά των εναπομεινάντων "βολεμένων" Ελλήνων. Αναφερόμαστε φυσικά στους ιδιοκτήτες σκαφών, στους κατέχοντες πισίνες και σε μεγαλοκαταθέτες που έτρεξαν να υποβάλλουν τα χαρτιά τους για να πάρουν το αιματοβαμμένο πεντακοσάρικο.
Όπως έγραψαν τα "Νέα" αίτηση για το πεντακοσάρικο αυτό υπέβαλλαν ανάμεσα σε άλλους: - Ζευγάρι από την Εύβοια με ακίνητη περιουσία στα 2,3 εκατ. ευρώ, οικογενειακό εισόδημα 102.000 ευρώ το 2013 και ιδιόκτητο σπίτι επιφάνειας 230 τ.μ.
- Πενταμελής οικογένεια από την Καλλιθέα με εισόδημα 110.000 ευρώ το 2013, ακίνητη περιουσία αξίας 540.000 ευρώ, αυτοκίνητο 3.500 κυβικών και τόκους καταθέσεων 50.000 ευρώ
- Τετραμελής οικογένεια από το Παλαιό Φάληρο με ακίνητα αξίας 2,7 εκατομμυρίων ευρώ το 2013 και εισόδημα 90.000 ευρώ το χρόνο
- Ζευγάρι από τον Αλιμο με ένα παιδί με εισόδημα 23.000 ευρώ το 2013 αλλά με περιουσία 230.000 ευρώ και σκάφος 10 μέτρων!
- Τετραμελής οικογένεια από την Κηφισιά με εισόδημα 6.000 ευρώ το 2013, αλλά με δύο ακίνητα αντικειμενικής αξίας 600.000 ευρώ και πισίνα 60 τ.μ.
- Ζευγάρι από το Νέο Ηράκλειο με εισόδημα 335.000 ευρώ το 2013, εισπράξεις από τόκους καταθέσεων 15.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία 310.000 ευρώ
Και πές ότι όλα αυτά κόπηκαν. Κόπηκαν προφανώς επειδή αυτοί ήταν ειλικρινείς. Πόσοι άλλοι με παρόμοια περιουσιακά στοιχεία, αλλά δηλωμένα σε offshore, συγγενείς τους και ένας θεός ξέρει τι άλλη απατεωνία θα το πάρουν τελικά αυτά τα λεφτά. Πόσοι κομπιναδόροι. Ποιός δεν θυμάται άραγε τον υπουργό Λιάπη που έγινε ρεζίλι για τις πινακίδες του και πιάστηκε από τύχη; Πόσες παρόμοιες περιπτώσεις υπάρχουν. Και αυτοί είναι ακόμη χειρότεροι από την προηγούμενη κατηγορία των αλλοδαπών. Γιατί αυτοί είναι συνειδητά λαμόγια, που θέλουν να φάνε την μπουκιά από αυτόν που πραγματικά πεινά.
Και το συμπέρασμα αδέλφια που θα βγάλουν όσοι ακούν αυτό τον έρμο τον ιστορικό; Ότι καλά πάθαμε οι Έλληνες και περάσαμε όσα περνάμε αφού ανεχόμαστε όλα αυτά τα λαμόγια. Τα ανεχόμαστε στο όνομα της "ηρεμίας", στο όνομα της "σταθερότητας" και της "ασφάλειας". Είμαστε ένας λαός δίχως όραμα, ένας λαός που δεν ονειρεύεται το αύριο ποτέ αλλά κοιτά μόνον να επιβιώσει σήμερα. Γι' αυτό σκύβουμε το κεφάλι για 500 ευρώ, γι' αυτό οι περισσότεροι από τους συμπολίτες μας θα υπακούσουν στην "κοινή λογική" που διαμορφώνεται στα δελτία των ΜΕΓΚΑλων καναλιών και θα πάνε στις κάλπες να ξαναψηφίσουν τους ίδιους, ασχέτως εάν τώρα οι μισοί αλλάξανε προβιά και φοράνε μια ρόζ, μπας και ξεπλυθούν.
Δικαίως θα λένε στο μέλλον τρώγαμε τις καρπαζιές και βλέπαμε τους συμπολίτες μας να ευτελίζονται.

www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου