Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Σε τεντωμένο σχοινί η κατάσταση στην Ουκρανία


slaviansk3 12-4-2014
Ρωσόφωνοι αυτονομιστές κρατούν ομήρους παρατηρητές του ΟΑΣΕ, διπλωματικούς και στρατιωτικούς αντιπροσώπους της Ουκρανίας, τους οποίους κατηγορούν πως είναι πράκτορες των Αμερικάνων.
Ο επικεφαλής των αυτονομιστών και αυτοαποκαλούμενος δήμαρχος της πόλης Βάτσεσλαβ Πονομάρεφ χαρακτηρίζει...
τους κρατούμενους «αιχμαλώτους πολέμου», μεταδίδει ο ανταποκριτής της εφημερίδας Bild στην περιοχή.
«Θα γίνει έρευνα από τις υπηρεσίες ασφαλείας, καθώς (σ.σ. Deutsche Welle: οι κρατούμενοι) δεν διαθέτουν καμία έγκριση για την υποτιθέμενη αποστολή τους ως παρατηρητές», φέρεται να δηλώνει ο Πονομάρεφ, προσθέτοντας ότι οι συλληφθέντες «είχαν μαζί τους χάρτες, στους οποίους είχαν σημειώσει τα σημεία ελέγχου και άλλα πράγματα που τους καθιστούν υπόπτους για κατασκοπία».
Οι κρατούμενοι είναι  Γερμανοί, Τσέχοι, Πολωνοί, Σουηδοί και Δανοί όμως τίθενται σοβαρά ερωτήματα για τον ρόλο τους ,μιας και ο ΟΑΣΕ δεν αναλάβει διαπραγματευτικές διαδικασίες στην περιοχή.
Την ίδια ώρα η Ρωσία επιφυλάσσεται να αποφασίσει αν θα αναγνωρίσει τις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία της 25ης Μαΐου, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Βιτάλι Τσούρκιν σε συνέντευξη που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Komsomolskaya Pravda».«Παρακολουθούμε πώς λαμβάνει χώρα η κατάσταση» δήλωσε. «Εάν τα τανκς πυροβολήσουν, τότε φυσικά (η αναγνώριση) είναι παράλογη. Αλλά επί του παρόντος δεν προβαίνουμε σε κατηγορηματικές δηλώσεις και συμπεράσματα εκ των προτέρων».
Ρωσόφωνοι και Ουκρανοί εθνικιστές, δεν δείχνουν να επιθυμούν συνομιλίες και ειρηνευτικές διαδικασίες.

www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου