Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Γελάει ο κόσμος!


Σε έξοδο στις αγορές χρήματος, που σύμφωνα με δημοσιεύματα δεν αποκλείεται να γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, είναι σταθερά προσανατολισμένη η κυβέρνηση των Ολετήρων...

Παρά την αναβολή των ανακοινώσεων και των θρυλούμενων προσδοκιών αναβάθμισης από τον
οίκο Moody’s κι αφού ο τελευταίος προτίμησε την εκκωφαντική σιωπή, οι γελοίοι που μας κυβερνούν, αδιαφορώντας για το δημοσιονομικό κόστος, διαβάζουμε ότι μεθοδεύουν την έξοδο της Ελλάδας...
στις αγορές με τη βοήθεια και την μεσολάβηση της JP Morgan και της γνωστής και μη εξαιρετέας Goldman Sachs.

Θα απορούσε ένας νοήμων άνθρωπος με την επιλογή αυτή, από μια κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι κόπτεται για το εθνικό συμφέρον και συγχρόνως αρνείται ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό, να ζητά ακριβότερα δανεικά  από αυτά που υποτίθεται ότι εξασφαλίζει ο μηχανισμός που σήμερα παρέχει στην Ελλάδα χρηματοδοτική υποστήριξη με αντάλλαγμα τα δάκρυα και το αίμα του ελληνικού λαού.

Αλλά έχουν πέσει οι μάσκες και κανείς δεν απορεί, διότι πρόκειται περί μιας πολιτικά και ηθικά χρεοκοπημένης κυβέρνησης, προφανώς κι εντελώς ακατάλληλης να κρατάει το πηδάλιο του πτωχευμένου μας κράτους τις δύσκολες τούτες ώρες.

Μεθοδεύουν οι Ολετήρες την έκδοση ομολογιακού δανείου σε μια στιγμή όπου η κυβέρνησή τους έχει γίνει διεθνώς ρεζίλι, σε μια προσπάθεια να κουκουλώσουν τις καινούριες πομπές τους και την τεκμηριωμένη πλέον βεβαιότητα ότι επιθυμούν ένα κράτος σε εναγκαλισμό με το ζοφερό παρακράτος, προκειμένου να παραμείνουν οι Άθλιοι, γαντζωμένοι στην εξουσία, για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο, γυρνώντας τα πολιτικά μας πράγματα πολλές δεκαετίες πίσω!

Η συγκυρία είναι εξαιρετικά αρνητική, όχι μόνον επειδή γελάει όλος ο κόσμος από το νέο φιάσκο των ανδρείκελων που μας κυβερνούν, αλλά επιπρόσθετα επειδή είναι διάχυτη η υποψία -ανησυχία για κάποιους, ανακούφιση για άλλους- ότι τελειώνουν οι ώρες  και σβήνει το καντήλι της κυβέρνησης των Ολετήρων.

Η παραδοχή όμως ότι αυτή η αποτυχημένη κυβέρνηση έχει κοντινή ημερομηνία λήξης, δεν μπορεί παρά να εγείρει πρόσθετες απαιτήσεις από τις αγορές χρήματος και υψηλότερο δημοσιονομικό κόστος, παρά την αναμενόμενη έμμεση αρωγή του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.

Ποιος λαλίστατος κυβερνητικός εκπρόσωπος θα μας απαντήσει, γιατί χρειάζεται τώρα η έξοδος στις αγορές, όταν υποτίθεται ότι έχει επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα, όταν υποτίθεται ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό, όταν υποτίθεται ότι το φως που φαίνεται στο βάθος του τούνελ δεν είναι το τραίνο που έρχεται κατά πάνω μας!?

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, είναι μόνο δημοσιονομικά βλαπτική η επιχείρηση εξόδου στις αγορές χρήματος και ο μόνος λόγος που θα επιχειρηθεί, αν τελικά επιχειρηθεί, θα είναι προκειμένου να καλυφθεί με κάποιον τρόπο το νεότερο αυτό φιάσκο που μας προέκυψε από τη δημοσιοποίηση των οπτικοποιημένων σκηνών του τρυφερού τετ-α-τετ του καρατομηθέντος αντικομουνιστή γενικού Φαρισαίου της κυβέρνησης των Ολετήρων, με τον χυδαίο Κατσαριδιάρη του παρακράτους∙ κι απ’ ό,τι φαίνεται, μετά την επιτυχία αυτού του «δοκιμαστικού», το σίριαλ θα έχει περισσότερα επεισόδια!

Όλα δείχνουν ότι έρχεται το τέλος μιας ακόμα θλιβερής μνημονιακής κυβέρνησης. Της κυβέρνησης που επένδυσε στη σουξεδιάρικη ιστορία του μπιρ παρά ξεπουλήματος των τελευταίων ψηγμάτων δημόσιου πλούτου, της κυβέρνησης που ονομάζει επιτυχία τη μεθόδευση της αποεπένδυσης και της απορρύθμισης, της κυβέρνησης του πρωταθλητισμού στην ανεργία, της κυβέρνησης των συσσιτίων, της κυβέρνησης των χιλιάδων αυτοχείρων, των διαλυμένων σχολείων, των ξεχαρβαλωμένων νοσοκομείων, της κυβέρνησης του λογιστικού πρωτογενούς πλεονάσματος και του πραγματικού πρωτογενούς πλεονάσματος αηδίας.

Εμείς οι Έλληνες υπήκοοι, αν δεν ήμασταν για κλάματα που ανεχόμαστε να μας κυβερνάνε τέτοια πολιτικά αποβράσματα, θα μπορούσαμε να γελάμε με τα χάλια μας, όπως γελάει ο υπόλοιπος κόσμος!

Alexandros Raskolnick από my-pillow-book

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου