Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Άλλη μια νίκη για τους Ρωσόφωνους εθνικιστές!


9RIAN 02409283.LR 1Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Russia Today, καθώς και άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, Ρώσοι αυτονομιστές- εθνικιστές της περιοχής Λούγκανσκ της Ανατολικής Ουκρανίας, έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια και έχουν στήσει σημεία ελέγχου.
Οι Ρώσοι εθνικιστές της περιοχής στοχεύουν...
στρατηγικά στην ένωση με την Ρωσική ομοσπονδία και ως ελάχιστο ζητούν την αυτονομία της περιοχής τους. Προς αυτό έχουν ανακοινώσει την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων σχετικά με την αυτονόμηση τους καθώς και την ένωση τους με την Ρωσική Ομοσπονδία.
Της τελευταίες ημέρες κατέλαβαν το τοπικό αστυνομικό τμήμα και το γραφείο της Υπηρεσίες Εθνικής Ασφάλειας, ενώ παράλληλα έκαναν την εμφάνιση τους ένοπλοι με Ρωσικά και Ορθόδοξα λάβαρα οι οποίοι συγκρότησαν την ένοπλη πολιτοφυλακή της περιοχής, ψέλνοντας τον Ρωσικό εθνικό Ύμνο, ενώ απελευθέρωσαν Ουκρανούς δημοσίους υπάλληλους, κυβερνητικούς αξιωματούχους και αστυνομικούς, τους οποίους κρατούσαν ομήρους. Έχοντας υπό τον πλήρη έλεγχο τους την περιοχή, έστησαν φυλάκια και σημεία ελέγχου ζητώντας από την Ρωσική κυβέρνηση να τους υποστηρίξει.

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου