Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Η Εκκλησία μας, οι Πρόεδροί μας, τα Κόμματά μας (Για το νέο σχέδιο Ανάν που έρχεται στην Κύπρο)


katexΓράφει ο Μίκης Μιχαηλίδης
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ήταν πάντοτε στο πλευρό του Κυπριακού Λαού και πρωτοπόρος σε όλους τους αγώνες για λευτεριά.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας μας Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ο Γ', ενώ ηγήθηκε μαζί με τον στρατηγό Γεώργιο Γρίβα του απελευθερωτικού αγώνα των Κυπρίων κατά του αγγλικού ζυγού, δέχθηκε και...
υπέγραψε μετά από πιέσεις μια ρατσιστική προβληματική λύση, η οποία μας επέφερε όλα τα επακόλουθα κακά. Δυστυχώς, ως να μη μας αρκούσε αυτό, μας κληροδότησε και τη Δικοινοτική Ομοσπονδία. Η Δ.Ο. που δέχθηκε ο Μακάριος διέγραφε ομοσπονδιακό και όχι συνομοσπονδιακό σύστημα διακυβέρνησης. Η κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχε ρητά συμφωνηθεί καθώς και η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εκτοπισθέντων από την τουρκική κατοχή.
Ο νυν προκαθήμενος της Εκκλησίας μας έχει συνταχθεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, φανατικό υποστηρικτή του σχεδίου ΑΝΑΝ και της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, λύση την οποία δεν αποδέχεται ο Κυπριακός Λαός, γεγονός που το έχει αποδείξει με το Δημοψήφισμα του 2004 και τις κατά καιρούς δημοσκοπήσεις. Παρ' όλα αυτά μέχρι και στην Ιερά Σύνοδο τον είχε καλέσει.
Εισηγούμαι όπως η Ιερά Σύνοδος καθορίσει δημόσια αν είναι υπέρ ή κατά της Δ.Δ.Ο.
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΜΑΣ που ακολούθησαν τον Μακάριο είχαν σαν παντιέρα τους τη Δ.Δ.Ο. και όλοι υπόσχονταν στον Κυπριακό Λαό προ της εκλογής των ότι το κύριο μέλημά των θα ήταν να φύγει ο τουρκικός στρατός και να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους. Ο νυν πρόεδρος, όπως αναφέρω πιο πάνω, ήταν φανατικός υποστηρικτής του σχεδίου ΑΝΑΝ. Το σχέδιο ΑΝΑΝ δεν προέβλεπε Ομοσπονδία αλλά Συνομοσπονδία, καθότι σε κανένα πολιτειακό θέμα δεν θα μπορούσε να ληφθεί απόφαση χωρίς τη συναίνεση των 2 μερών που θα συνιστούσαν την ενωμένη δημοκρατία της Κύπρου Ελλήνων και Τούρκων. Το πρόσφατο κοινό ανακοινωθέν προβλέπει ότι η εξουσία της ενωμένης δημοκρατίας της Κύπρου θα πηγάζει από τα συνιστώντα κράτη γεγονός που προδιαγράφει συνομοσπονδία, ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα σεβαστεί τη βούληση του Κυπριακού Λαού, που το 76% απέρριψε το σχέδιο ΑΝΑΝ. Επίσης ουδέποτε αναγνώρισε ότι ήταν σφάλμα του η υιοθέτηση του σχεδίου ΑΝΑΝ.
Ο τιτάνιος αγώνας για τη διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά την Τουρκική εισβολή έχει υπονομευθεί και οικονομικά με τους ολέθριους χειρισμούς κυρίως της προηγούμενης κυβέρνησης. Ήρθε ο χρόνος για να αντιμετωπίσουμε το Κυπριακό στις σωστές διαστάσεις του μακριά από ξένες επιδράσεις και με γνώμονα τη διάσωση των Ελλήνων στην πατρογονική γη. Ας το λάβει σοβαρά υπόψη ο Κυπριακός λαός και ιδιαιτέρως οι κομματικές εξουσίες. Με τη σειρά μας εμείς λέγουμε ότι 50 χρόνια είναι πάρα πολλά που διοικούσαν οι λάτρεις της Δ.Δ.Ο. Πιστεύουμε ότι είναι καιρός πλέον να αναλάβει κάποιος, ο οποίος θα θέσει το Κυπριακό στην ορθή του βάση, διότι βλέπουμε πού μας έχουν καταντήσει οι μέχρι σήμερα πρόεδροί μας.
Η Κύπρος είναι αναγνωρισμένο και επίσημο μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το μόνο πρόβλημά της είναι η κατοχή, το προσφυγικό πρόβλημα και η ανακήρυξη του τουρκοκυπριακού ψευδοκρατιδίου. Για αυτά τα προβλήματα υπάρχουν αποφάσεις της Γενικής Συνελεύσεως των Ηνωμένων Εθνών. Ουδείς Πρόεδρός μας απαίτησε την εφαρμογή τών εν λόγω ψηφισμάτων. Όχι μόνο δεν απαίτησαν την εφαρμογή των ψηφισμάτων, αλλά για να ικανοποιήσουν τους Αγγλοαμερικάνους και την Τουρκία υιοθέτησαν την Δ.Δ.Ο, (αν κάποιος προστρέξει στα Βρετανικά Αρχεία θα ανακαλύψει ότι η Δ.Δ.Ο. ήταν απαίτηση της Τουρκίας) και με αυτό τον τρόπο θα επιβραβεύσουν την Τουρκία για την εισβολή, αφήνοντάς της σχεδόν όλο το έδαφος που κατέχει σήμερα να είναι υπό τον πλήρη έλεγχό της. Επίσης είχαν καθήκον οι Πρόεδροί μας να αναλάβουν την τροποποίηση του δοτού συντάγματος για να συνάδει με τον χάρτη των δικαιωμάτων του ανθρώπου και της ένταξής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να απαλειφθούν τα διάφορα ρατσιστικά και άλλα διαιρετικά στοιχεία. Επίσης την κατάργηση των ξένων βάσεων στην Κύπρο και την απαίτηση των οφειλομένων ποσών για την χρήση των βάσεων μέχρι σήμερα. Επίσης έπρεπε να είχαν προτάξει βέτο στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.
Η Κύπρος εκτός της Ε.Ε. και των Η.Ε. Συζητώντας το Κυπριακό με Γάλλο Διπλωμάτη μου είπε: «είσθε βλάκες και ηλίθιοι» και όταν τον ρώτησα γιατί, μου απάντησε: «Τι είναι αυτή η Δ.Δ.Ο. που ζητάτε;» Εγώ του απάντησα: «Ο Κυπριακός Λαός δεν τη θέλει.» «Εγώ ακούω τους ηγέτες σας που συνεχώς λέγουν ότι η μόνη εφικτή λύση είναι η Δ.Δ.Ο. και αυτήν επιδιώκουν, και αυτοί είναι εκείνοι τους οποίους εκλέγει η πλειονότητα του Κυπριακού λαού. Οι ηγέτες σας είχαν 2 αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών εναντίον της Τουρκίας, την 3212 για την εισβολή και την άλλη για την ανακήρυξη τουρκοκυπριακού ψευδοκρατιδίου, και αντί οι ηγέτες σας να απαιτήσουν την εφαρμογή του 3212, άρχισαν κατόπιν απαίτησης της Τουρκίας και των Αγγλοαμερικάνων να επιδιώκουν την Δ.Δ.Ο. Επίσης η ηγεσία σας επέτρεψε στους Αγγλοαμερικάνους να περάσουν στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας τη Δ.Δ.Ο. χωρίς να αντιδράσει, διότι πιστεύω ότι, αν είχε αντιδράσει τότε η πλειονότητα του Σ.Α., θα απέρριπτε τη Δ.Δ.Ο.» Και συνέχισε: «Ξέρετε τι σας περιμένει με τη Δ.Δ.Ο.» Του απάντησα: «Όχι». Μου απάντησε: «Θα σας πετάξουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη.» Του είπα ότι «εξ όσων θυμάμαι, με το σχέδιο ΑΝΑΝ οι νομικοί της Ε.Ε. διαβεβαίωσαν τους ηγέτες μας ότι δεν θα αντιμετωπίζαμε οποιοδήποτε πρόβλημα.» «Θα πρέπει να είσθε πολύ αφελείς να πιστεύετε κάτι τέτοιο. Σας λέω ότι οι Αγγλοαμερικάνοι θα βρουν μια από τις χώρες μέλη να υποβάλει ΒΕΤΟ για την παραμονή σας με το εξής σκεπτικό: Εμείς έχουμε δεχτεί την Κύπρο με ένα συγκεκριμένο Όνομα και Σύνταγμα. Τώρα μας παρουσιάζεται με άλλο Όνομα και με άλλο Σύνταγμα και μάλιστα προβληματικό και θα πρέπει να υποβληθεί νέα αίτηση. Οπότε ουδεμία χώρα θα εγκρίνει την παραμονή σας στην Ε.Ε. Έχε υπόψη σου ότι δεν υπάρχει πουθενά Δ.Δ.Ο. και όλες οι χώρες έχουν μειονότητες και ορισμένες με μεγαλύτερα ποσοστά, οπότε αν εγκριθεί η παραμονή σας, τότε θα ξεσηκωθούν και άλλες μειονότητες και άλλων χωρών να επιδιώξουν Δ.Δ.Ο. Αν δεν βρουν άλλη χώρα να υποβάλει το βέτο, να είσθε σίγουροι ότι θα το κάνει η Αγγλία. Το ίδιο θα γίνει και με τα Η.Ε.».
ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΣ. Τα 4 παραδοσιακά πολιτικά κόμματα είναι, με αποχρώσεις, όλα υπέρ της Δ.Δ.Ο. και εκείνο που φρόντισαν να κάνουν ήταν να μετατρέψουν τον Κυπριακό λαό σε πιόνια και να τους ακολουθεί πιστά χωρίς να διαμαρτύρονται. Δυστυχώς αυτό το πέτυχαν τα δυο μεγάλα κόμματα χάρις στην βοήθεια ξένων κέντρων. Όπως μου έχει αποκαλύψει Αμερικανός, σε συζήτηση που είχα μαζί του, μου είπε: «Τι μου συζητάς το Κυπριακό· για μας είναι μια απλή αριθμητική πράξη.» Σε ερώτησή μου: «Τι εννοεί απλή αριθμητική πράξη;» μου απάντησε: «Έχουμε διαβρώσει τις ηγεσίες των δυο μεγάλων κομμάτων και το μίνιμουμ που θα μας προσφέρει το ένα είναι 30% και το άλλο 30%, άρα το μίνιμουμ 60%. 30+30=60 δεν είναι μια απλή αριθμητική πράξη; Άσε που έχουμε διαβρώσει και άλλα κέντρα.»
Κυπριακέ λαέ, θα πρέπει να αναλάβεις πλέον τα ηνία, όπως έπραξες και το 2004 με την απόρριψη του σχεδίου ΑΝΑΝ, μακριά από ξένες επιδράσεις και ξένους γενικά, που μόνο τα δικά τους συμφέροντα εξυπηρετούν. Είναι γεγονός ότι διαθέτουμε ικανότατους συμπατριώτες μας σε όλους τους τομείς και σε αυτούς θα πρέπει να εμπιστευτείς τις τύχες σου. Πρέπει να υπερασπιστούμε το δίκαιό μας και την πλήρη εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
 

Ο Κυπριακός λαός δεν έχει ανάγκη από οποιοδήποτε σχέδιο λύσης, αλλά απαιτεί από τη Διεθνή Κοινότητα να συμβάλει για την άμεση αποχώρηση από την Κύπρο του Τουρκικού κατοχικού στρατού και την επιστροφή όλων των προσφύγων με ασφάλεια στις εστίες και περιουσίες τους (σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση 3212 της ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών), την αποχώρηση όλων ανεξαιρέτως των εποίκων, την εξιχνίαση της τύχης όλων των αγνοουμένων και την καταβολή από την Τουρκία αποζημιώσεων για όλες τις ζημιές και καταστροφές που έχουν προέλθει από την εισβολή, την κατοχή και τον εποικισμό. Επίσης θα πρέπει να αναλάβει όλα τα έξοδα επανεγκατάστασης όλων των εκτοπισθέντων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Μετά από αυτά ο Κυπριακός λαός θα προβεί στις δέουσες αλλαγές του δοτού συντάγματός του, ούτως ώστε αυτό να συνάδει με τις νέες πραγματικότητες, ήτοι με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου