Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Δημήτρης Σωτηρόπουλος: Οι συνολικές αποδοχές ενός ευρωβουλευτή και η δέσμευσή μου για αξιοποίησή τους στο φιλανθρωπικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

Ένα από τα κύρια θέματα που τέθηκε από την ημέρα της αναγγελίας της υποψηφιότητάς μου στις Ευρωεκλογές με την Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», ήταν το ύψος της ευρωβουλευτικής αποζημίωσης, μαζί με τα άλλα προνόμια, που είναι προκλητικό και εντελώς άκαιρο, στην εποχή της σύγχρονης οικονομικής κρίσης.

Ας δούμε καταρχήν πόσα χρήματα παίρνει ένας ευρωβουλευτής. Εδώ υπάρχει ένα αναλυτικό άρθρο, το οποίο συνοψίζει ο ακόλουθος πίνακας:...
Ούτε λίγο ούτε πολύ, προβλέπονται πάνω από 40.000 ευρώ μηνιαίως για κάθε εκλεγμένο αντιπρόσωπο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!!!

Θεωρούν λοιπόν πολλοί συμπολίτες μας, πως αυτά τα χρήματα είναι ο λόγος ενασχόλησης και η κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές: Καλές οι ιδεολογίες, οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια, αλλά ποιος θα αρνιόταν να «τσεπώνει» 40 χιλιάρικα μηνιαίως σήμερα;;;

Είναι λογική αυτή η σκέψη. Μέχρι ενός σημείου όμως. Διότι, όσο κι αν μας έμαθαν οι πολιτικοί πως από δεξιούς, κεντρώους, αριστερούς μέχρι επαναστάτες, υπερπατριώτες και «παιδιά του λαού», ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ...γλυκαίνονται από το άφθονο χρήμα που παρέχει η ιδιότητα του (ευρω)βουλευτή, υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Ναι! Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν βάζουν υποψηφιότητα ούτε για τα χρήματα, ούτε για τη (μάταιη) δόξα. Αλλά μονάχα για να υπερασπίσουν τα Ιδανικά της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας, υπηρετώντας τον λαό και όχι παρασιτώντας σε βάρος του!

Η Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», έχοντας ως πρότυπο τον μαρτυρικό Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, είναι λογικό και επόμενο να εφαρμόζει στην πράξη τα λόγια του:
«...εφ' όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν δια να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν...»

Δεσμεύομαι λοιπόν κι εγώ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, πως σε περίπτωση που εκλεγώ στο Ευρωκοινοβούλιο θα αξιοποιήσω τις αποδοχές του ευρωβουλευτή σχεδόν εξ ολοκλήρου (εκτός εξόδων υποχρεωτικών μετακινήσεων και υποχρεωτικής διαμονής στο εξωτερικό) στο Φιλανθρωπικό Έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Κάθε δωρεά θα συνοδεύεται από την ανάλογη απόδειξη και όλα τα στοιχεία θα δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το «πού πάνε τα λεφτά».

Γνωρίζω ότι μερικοί θα πουν πως «κι άλλοι πολλοί τα είπαν αυτά μα δεν τα έκαναν»: Καταρχήν δεν τα είπαν...άλλοι και «πολλοί». Έπειτα, κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του χαρακτήρα και προσωπικότητα. Δεν εξαγοράζονται, ούτε έχουν την «τιμή» τους όλοι.

Γι' αυτό λοιπόν, καλώ όσους έχουν αντιρρήσεις να διαβάσουν τα άρθρα μου στην ιστοσελίδα για να σχηματίσουν γνώμη. Τα όσα λέω περί αξιοποίησης των ευρωβουλευτικών αποδοχών στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας δεν είναι ούτε πολιτικαντισμός, ούτε λαϊκισμός, ούτε ψέματα προς άγραν ψήφων. Αλλά προσωπική δέσμευση που θα πραγματοποιήσω, παίρνοντας παράδειγμα από εκείνον που πρώτος το έπραξε: Τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ Κυβερνήτη αυτής της χώρας, τον αδικοχαμένο Ιωάννη Καποδίστρια.

Καλόν Αγώνα - Καλή Λευτεριά στις 25 Μαΐου!

Δημήτρης Σωτηρόπουλος

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
Αναρτήθηκε από

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου