Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Γιατί έχουμε τα ακριβοτέρα είδη διατροφής στην Ευρώπη; Πως θα εξαφανίσουν τους παραγωγούς & τις βιομηχανίες μας




Greek-fruitΌλη η αλήθεια που σας κρύβουν. Γιατί τα ελληνικά προϊόντα είναι απ’ τα ακριβότερα στην Ευρώπη; Γιατί τα ΜΜΕ συγκρίνουν τις τιμές στην Ελλάδα με τις τιμές στην Ευρώπη ρίχνοντας την ευθύνη στους παραγωγούς μας και στις ελληνικές βιομηχανίες για τις υψηλές τιμές και
δεν αναφέρονται στην φορολογία, στα διόδια και στην τιμή της βενζίνης που είναι επίσης τα υψηλότερα στην Ευρώπη;..

Γεωργοί, κτηνοτρόφοι, πτηνοτρόφοι και ψαράδες απο 5% φορο που πληρωναν, πλεον πληρωνουν 13% φορο (τον μεγαλυτερο στην Ευρωπη).
Οι κτηνοτροφοι δινουν το γαλα στις Βιομηχανιες Γαλακτος 0.44 ευρω.
Το φρεσκο γαλα συσκευάζεται στις Βιομηχανιες και επειτα οι νταλικες το μεταφερουν στα μαγαζια και σουπερμαρκετ της χωρας. Μία νταλικα για μία μεταφορα που θα κανει π.χ. απο Μακεδονία στην Αθηνα, θα πληρωσει περιπου 15 ευρω σε καθε διόδιο (330 ευρω περιπου συνολο για αυτην την αποσταση με επιστροφη).
Σύν αλλα τοσα ευρω για την βενζινη που θα καψει (με επιστροφη) με την εξωφρενικη τιμη 1,70 ευρω το λιτρο και το καλοκαιρι η τιμη της φτανει το 1,90 ευρω το λιτρο (η μεγαλυτερη τιμη βενζινης στην Ευρωπη).
Και τελικα το γαλα καταληγει στα ράφια των σουπερμαρκετ και μαγαζιων περιου 1.25 ευρω, αφου εχει φορολογηθει απο το κρατος με 13% (προσωρινά) απο 23% που ηταν μεχρι περσυ. Την στιγμη που ο φόρος στο Ην.Βασίλειο ειναι 0%, Λουξεμβουργο 3%, Ιταλία 4%, Ισπανία 4%, Ιρλανδία 4,8%, Κυπρος 5%, Πολωνια 5%, Γαλλία 5,5%, Πορτογαλία 6%, Ολλανδία 6%, Βελγιο 6%, Γερμανία 7%, Αυστρία 10% και Σουηδία 12%.
Παραλληλα με την καταστροφή του γάλακτος αποτελειώνουν και τα ελληνικα τυρια, βούτυρο, γιαούρτια, κρέατα, δερματα κ.τ.λ.
Θα εισαγουμε ξενα προιόντα και με τον καιρο θα εξαφανιστουν ολα τα ελληνικα που εχουν απομεινει. Ο ανταγωνισμος των ξενων μη-ποιοτικών προιόντων θα αναγκασει τις βιομηχανιες να αγοραζουν απ τον κτηνοτροφο σε λιγοτερη τιμη το γαλα και ο κτηνοτροφος δεν θα μπορεσει να ανταπεξέλθει στους φορους που πληρωνει στο κρατος και τις ακριβες ζωοτροφές που αγοραζει και και θα τα παρατησει. Ετσι με την σειρα τους θα κλεισουν και οι Βιομηχανιες ή θα φυγουν σε αλλες χωρες.
Αυτη ολη η ιστορία, λοιπόν, γινεται με οτι ελληνικο παραγουμε σε αυτην την χωρα. Απο φρουτα, συτιρά, λαχανικα, οσπρια, γαλακτοκομικα, κρεατα, ζαχαρη, ζωοτροφες, λιπασματα, βαμβάκι μεχρι υφάσματα, εργαλεια, μηχανηματα, φαρμακα (πολυ σοβαρο επισης και το θέμα των γενοσήμων φαρμακων μη-ποιοτικών που θα εισαγονται) κ.τ.λ. που τα πιο πολλα εχουν ηδη εξαφανιστεί…
Οι Ολλανδοί, οι Γερμανοί, οι Βέλγοι, οι Δανοί κ.α. ετοιμαζονται να κατακλεισουν την Ελλαδα με τα οικονομικότερα (για αρχη) και σαφως μη-ποιοτικα προιοντα τους, γεματα συντηρητικά.
Στο θεμα τωρα των σούπερμαρκετ αξιζει να αναφερουμε οτι η γερμανικη αλυσιδα σουπερμάρκετ LIDL συμφωνησε πριν ένα μηνα με την κυβερνηση να διπλασιάσει τα σουπερμάρκετ της και να κατακλείσει ολες τις πολεις της χωρας μας. Και το μελλον επισης των ελληνικων σούπερμαρκετ ειναι σκοτεινό.
Τα πραγματα λοιπον ειναι πολυ πιο σοβαρα απ’ οτι νομιζουν καποιοι.
www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου