Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

962 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη!




84 eurw4 Με ληξιπρόθεσμο χρέος συνολικού ύψους 962 εκατομμυρίων φορτώθηκαν οι φορολογούμενοι μέσα σε μόλις έναν μήνα ενώ σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων  οι συσσωρευμένες οφειλές αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των...
62,303 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Από τα 962 εκατ. ευρώ, του «νέου» ληξιπρόθεσμου χρέους, οι αρχές εισέπραξαν μόλις 61 εκατομμύρια ευρώ μέσα στον Ιανουάριο ενώ από τα λεγόμενα «παλαιά» χρέη οι εισπράξεις ανήλθαν στα 205 εκατομμύρια ευρώ. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην επίσημη ανακοίνωση, δεν εμπεριέχονται οι εισπρακτικοί στόχοι που πρέπει να επιτύχει το υπουργείο Οικονομικών.
Βάσει του νέου συστήματος φορολόγησης, αν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί εμπρόθεσμα, τότε από την επόμενη ημέρα της λήξης της προθεσμίας επιβάλλονται τόκοι επί του αρχικού ποσού της οφειλής που ανέρχονται σε 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης ή 8,76% ετησίως.  Οι ληξιπρόθεσμες αυτές οφειλές αντιστοιχούν σε 2,5 εκατομμύρια πολίτες, αποτελώντας για μια ακόμη φορά ένδειξη της τραγικής κατάστασης του μέσου Έλληνα.

www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου