Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ροζ τηλέφωνα, μέντιουμ, καφετζούδες, χαρτορίχτρες - 285.000.000 ευρώ το χρόνο μας κοστίζουν τα τηλέφωνα των δημοσίων υπαλλήλων!



Στην ηλεκτρονική καταγραφή όλων των τηλεφωνικών συνδέσεων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου - από τα τηλέφωνα του Μεγάρου Μαξίμου μέχρι τη... σύνδεση στο τελευταίο ΚΕΠ της επικράτειας έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) με το σύστημα θα τίθεται σε εφαρμογή την 1η Μαΐου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής αυτή τη στιγμή, δεν είναι... καν γνωστός ο αριθμός των τηλεφωνικών συνδέσεων που έχουν "χρεωθεί" στις δημόσιες υπηρεσίες ενώ πρόσφατη έρευνα ανεβάζει τη δημόσια τηλεπικοινωνιακή δαπάνη στο ιλιγγιώδες επίπεδο των 285 εκατ. ευρώ.



Στον τακτικό προϋπολογισμό έχει εγγραφεί ποσό της τάξεως των 125 εκατ. μόνο για τους φορείς της κεντρικής κυβέρνησης, ενώ εκτιμάται ότι δαπανώνται επιπλέον 10 εκατ. εκτός τακτικού προϋπολογισμού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα για τους δήμους, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τους υπόλοιπους φορείς της γενικής κυβέρνησης που συνολικά υπερβαίνουν τις 30.000, η δαπάνη εκτιμάται ότι φτάνει στα 150 εκατ. ευρώ.

Πρόσβαση στην πληροφορία για την τηλεπικοινωνιακή δαπάνη του υπουργείου θα έχει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ προβλέπεται δημοσίευση των πληροφοριών μέσω του opengov.gr με το Δημόσιο να εκτιμά ότι μπορεί να περιορίσει τη συνολική ετήσια δαπάνη ακόμη και κατά 130-150 εκατομμύρια ευρώ.


newmoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου