Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

H "θολοκουλτούρα" της χώρας αποδεικνύει τον συντηρητισμό της! Κείμενο 180κάτι διαννοούμενων υπέρ της ... ΔΗΜΑΡ!


i-aristeri-propaganda-se-pliri-exelixi--1-315x236Τη διακήρυξη που υπογράφουν 181 άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών για τη στήριξη που παρέχουν στη Δημοκρατική Αριστερά - Προοδευτική Συνεργασία έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΗΜΑΡ το απόγευμα της Κυριακής.
Οι υπογράφοντες το κείμενο αναφέρουν ότι...
«η δημιουργία του "προοδευτικού πόλου" σηματοδοτεί την αφετηρία για μια λύση, που μπορεί να εμπνεύσει ξανά τους προοδευτικούς πολίτες».
Εκτιμούν, δε, ότι «για να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην τρέχουσα ιστορική συγκυρία, ο "προοδευτικός πόλος" πρέπει να αποδέχεται την υπεύθυνη συμμετοχή του στην εθνική προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας και πρέπει ταυτόχρονα να έχει μια σαφή ιδεολογική οριοθέτηση για το εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης του τόπου».
Όπως καταλαβαίνει κανεις, ο "πνευματικός κόσμος" της χώρας είναι διεσπασμένος ανάμεσα στην "αριστερά" και την πιο "αριστερά". Τόσα χρόνια πολιτικής ορθότητας, τόσα χρόνια συνδιαλλαγής με τον κρατικά επιχορηγούμενο "πολιτισμό" και  ο έμφυτος συντηρητισμός του "πνευματικού κόσμου" έχουν αυτού του είδους τα αποτελέσματα.

Διαβάστε το κείμενο:
Όσοι υπογράφουμε αυτή τη διακήρυξη, θεωρούμε πως η συγκρότηση του ευρύτερου χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, καθώς και η ανάγκη για ένα προοδευτικό και μεταρρυθμιστικό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης αποκτούν σήμερα καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.
Η πρόσφατη πρωτοβουλία της «ΔΗΜΑΡ- Προοδευτική Συνεργασία», η συμπόρευση δηλαδή των δυνάμεων της ανανεωτικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας και της πολιτικής οικολογίας, ανοίγει μια νέα προοπτική ελπίδας, ακριβώς επειδή στο επίκεντρό της βρίσκεται το αίτημα αλλαγής της ασκούμενης πολιτικής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Για να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην τρέχουσα ιστορική συγκυρία, ο «προοδευτικός πόλος» πρέπει να αποδέχεται την υπεύθυνη συμμετοχή του στην εθνική προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας και πρέπει ταυτόχρονα να έχει μια σαφή ιδεολογική οριοθέτηση για το εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης του τόπου.
Το σχέδιο αυτό πρέπει να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες προτεραιότητες, που υπερβαίνουν το δίλημμα «μνημόνιο/αντιμνημόνιο». Στόχος μας πρέπει να είναι η θεσμική ανασυγκρότηση του κράτους αλλά και η ανάδειξη ενός συνολικού προγράμματος για τη δημιουργία μιας οικονομίας με ανάπτυξη και ενίσχυση του παραγωγικού κεφαλαίου της χώρας, αλλά και μιας κοινωνίας με μείωση των ανισοτήτων, αλληλεγγύη και συνοχή.
Η θωράκιση της δημοκρατίας αποτελεί σταθερή μας μέριμνα, ιδίως σήμερα που οι ποικιλώνυμοι εχθροί της αμφισβητούν τον πυρήνα της ύπαρξής της. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, που το φαινόμενο της εξτρεμιστικής άκρας δεξιάς παίρνει νέες ανησυχητικές διαστάσεις, δεν πρέπει να αφήσουμε την κρίση της οικονομίας να εξελιχτεί σε κρίση της δημοκρατίας. Ο ευρωπαϊκός «δήμος των πολιτών», το μόνο πολιτικό σώμα που μπορεί να εγγυηθεί αλλά και να υποστηρίξει την οικονομική και πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης πρέπει σήμερα να παίξει έναν καινούργιο ρόλο απέναντι στο νέο-ρατσισμό, στο νέο-ναζισμό και τη νέα φτώχεια.
Η δημιουργία του «προοδευτικού πόλου» σηματοδοτεί την αφετηρία για μια λύση, που μπορεί να εμπνεύσει ξανά τους προοδευτικούς πολίτες. Στην κατεύθυνση αυτή, θα εργαστούμε όλοι όσοι αναγνωρίζουμε ότι το τρίπτυχο «ευρωπαϊκή προοπτική - δημοκρατική μεταρρύθμιση-κοινωνική συνοχή» αποκτά σήμερα μια νέα δυναμική.

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου