Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Πρόστιμο στο σπίτι για τα ανασφάλιστα οχήματα


προστιμοΑυτό που ακουγότανε εδώ και πολύ καιρό σαν φήμη ,φαίνεται  ότι πλέον θα πραγματοποιηθεί και θα  λαμβάνουμε ραβασάκι αν έχουμε ανασφάλιστο όχημα, χωρίς να μας σταματήσει η τροχαία στο δρόμο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει ήδη ολοκληρώσει...
τη διασταύρωση των στοιχείων, καταγράφοντας πάνω από 700.000 οχήματα χωρίς ασφάλεια. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα «ραβασάκια» είναι προ των πυλών.
Βέβαια, στους παραβάτες δε θα έρθουν κατευθείαν πρόστιμα, αλλά αρχικά μια ειδοποίση που θα αναφέρει την υποχρέωση του οδηγού να ασφαλίσει το όχημά του εντός 30 ημερών. Αν περάσει αυτό το χρονικό περιθώριο και το αυτοκίνητο δεν φαίνεται ασφαλισμένο στη βάση δεδομένων της Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, το λόγο έχει πλέον η Αστυνομία.Το πρόστιμο αναμένεται να είναι  τσουχτερό: 250 ευρώ για τα μηχανάκια και τις μηχανές, 500 ευρώ για τα ΙΧ και ως και 1000 ευρώ για τα φορτηγά!
Βέβαια, σε περίπτωση που προκαλέσουμε ατύχημα χωρίς το αμάξι μας να είναι ασφαλισμένο, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, καθώς εκτός από το πρόστιμο, μας περιμένουν κι άλλα «ευχάριστα», όπως η αφαίρεση των πινακίδων μας για δύο ή και για τρία χρόνια.
Πριν λοιπόν μας έρθει το μπουγιουρντί, οργώνουμε το internet και ψάχνουμε ασφάλεια για το αυτοκίνητό μας, για να μην την πληρώσουμε διπλή και τρίδιπλη αργότερα. Τουλάχιστον, με τόσο ανταγωνισμό ανάμεσα στις ασφαλιστικές εταιρίες και στα ασφαλιστικά γραφεία, μπορούμε πλέον να βρούμε και φθηνή ασφάλεια για το αμάξι μας.

elkosmos.gr

1 σχόλιο: