Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ασαντ: Ετοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή

Ασαντ: Ετοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλήΕτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε επιθετική ενέργεια δηλώνει για τη Συρία, ο Μπασάρ αλ Ασαντ μία ημέρα μετά το διάγγελμα Ομπάμα.

«Η Συρία είναι ικανή να αντιμετωπίσει κάθε εξωτερική επιθετικότητα», είπε ο Ασαντ σύμφωνα με όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.
«Οι αμερικανικές απειλές» φέρεται επίσης ειπών ο Ασαντ κατά τη διάρκεια συνάντησής του με Ιρανούς αξιωματούχους, «δεν θα...
αποθαρρύνουν τη Συρία από τις αρχές της και τη μάχη της απάναντι στους τρομοκράτες που υποστηρίζονται από μερικές ντόπιες και δυτικές δυνάμεις με πρώτη και καλύτερη τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Διστακτικός και σε σύγχυση
Νωρίτερα και σχολιάζοντας τη απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα ο σύρος υφυπουργός Εξωτερικών Φαϊσάλ Μοκτάντ, τον περιέγραψε ως «διστακτικό και σε σύγχυση».
Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, ο Μοκτάντ δήλωσε: «Ο πρόεδρος Ομπάμα ήταν φανερά διστακτικός, απογοητευμένος και σε σύγχυση κατά τη χθεσινή ομιλία του(...) Κανένας δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια αδικαιολόγητη επίθεση».
Ο ίδιος αξιωματούχος επιτέθηκε στη Γαλλία χαρακτηρίζοντας «ανεύθυνη» τη στάση της κυβέρνησής της στην οποία χρέωσε ότι υποστηρίζει «οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα».
«Οι γάλλοι πολιτικοί παραπλάνησαν το γαλλικό λαό και συμπεριφέρθηκαν με ανεύθυνο τρόπο(...). Παραποίησαν τα γεγονότα και υποστηρίζουν οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα», τόνισε.
Πρόκειται για την πρώτη επίσημη συριακή αντίδραση στην απόφαση του αμερικανού προέδρου να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου