Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος βιαστικός υπέρ της κατασκευής του τεμένους


avramopoulos-1Απίστευτες δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ στην αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα «Hurriyet Daily News» - Το θέμα παίζει πρωτοσέλιδο...
Πιέζει η Άγκυρα για το τέμενος παριστάνοντας τον νταβατζή των εν Ελλάδι μουσουλμάνων και η Αθήνα, που κατά τα άλλα κόπτεται για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ενδίδει... Ως συνήθως.
«Η Αθήνα είναι...
η τελευταία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς την ύπαρξη ενός νόμιμου λατρευτικού χώρου για τους μουσουλμάνους κατοίκους της. Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και προχωράμε προς αυτή την κατεύθυνση», δηλώνει για το τζαμί ο Δ. Αβραμόπουλος, σε πρόσφατη συνέντευξή του, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.
Η εφημερίδα φιλοξενεί στο ίδιο ρεπορτάζ και δηλώσεις του ψευδομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο οποίος βάλλει κατά του νόμου για τους ιεροδιδασκάλους: «Αυτός ο κανονισμός έχει θρησκευτική χροιά. Είναι απαράδεκτο για το κράτος να διορίζει θρησκευτικούς δασκάλους χωρίς την σύμφωνη γνώμη των ιμάμηδων. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να ακούσουν τη μειονότητα», λέει χαρακτηριστικά ο άνθρωπος της Άγκυρας στη Θράκη. Φιλοξενούνται, δε, δηλώσεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου, η οποία φυσικά τάσσεται υπέρ της κατασκευής του τεμένους.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, Ναΐμ Ελ Gandur, δηλώνει: «Ο κ. Αβραμόπουλος είναι αισιόδοξος για το θέμα, αλλά έχουμε ακούσει τα ίδια πράγματα από κάθε κυβέρνηση. Δεν υπήρξε καμία πρόοδος στο θέμα. Τίποτα δεν αλλάζει στην πράξη».

www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου