Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Απιστευτο! Απαγορευεται η αναρτηση της ελληνικης σημαιας δια νομου!

ΣΕ ΜΗ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ
Με σχετικό νόμο  απαγορεύεται η ανάρτηση της Ελληνικής Σημαίας στις οικίες μας. Πιο συγκεκριμένα με τον νόμο
851/1978 Αρ.2 παρ. 2α  η Εθνική Σημαία δύναται να επαίρεται:


Κατά την... διάρκεια Εθνικού ή Δημοσίου Πένθους υπό ιδιωτών εις οικείας, καταστήματα, γραφεία, επιχειρήσεις και λοιπούς χώρους ασκήσεως επαγγέλματος, κατόπιν αποφάσεως του Υπουργού των Εσωτερικών.
Στην παράγραφο ένα του ιδίου άρθρου αναφέρει "ότι βάση νόμου η Σημαία παραμένει καθ' εκάστην ογδόης πρωινής μέχρι της δύσεως του ηλίου σε κυβερνητικά κτήρια, δημόσιες υπηρεσίες, εκπαιδευτήρια και μονάδες στρατού."

Το άρθρο 3 τέλος αναφέρει για το «υποχρεωτικό της ανάρτησης της Ελληνικής Σημαίας σε δημόσια ή μη κτήρια κατά τας δημόσιας εορτάς και κατά τας επισήμους τελετάς.»

Βέβαια υπάρχουν και οι ποινικές κυρώσεις για τους παραβάτες οι οποίες είναι, κράτηση μέχρι δύο μηνών, ή προστίμου ή και τα δύο προηγούμενα.
(Από thebest.gr)
scottishbetting.blogspot.gr

3 σχόλια:

  1. Γιατί δεν έχει έρθει στη Βουλή αυτό το θέμα? Δεν ξέρω τι να πιστέψω, θα την αναρτήσω και θα περιμένω να φανεί η αστυνομία χαχαχαχαχαχαχα να το ζήσω κι αυτό και τα χω δει όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδια μην κανουμε τη τριχα τριχια....."Κατά την διάρκεια Εθνικού ή Δημοσίου Πένθους".....τι δεν καταλαβαινετε....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή