Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Θύελλα στη Βουλή με κατηγορίες της Χρυσής Αυγής κατά μουσουλμάνου βουλευτή

Φωτογραφία αρχείουΣκληρή αντιπαράθεση προκάλεσαν στη Βουλή οι κατηγορίες της Χρυσής Αυγής προς τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, ότι φωτογραφήθηκε κάτω από τη σημαία ομάδα που υποστηρίζει την ανεξαρτητοποίηση της Θράκης, αλλά και η θέση που εκφράστηκε από βουλευτή του κόμματος ότι στην επόμενη Βουλή, δεν θα υπάρχει «Τούρκος βουλευτής». Εντονα καταδίκασαν τις θέσεις αυτές οι εκπρόσωποι όλων των άλλων κομμάτων...



Η κόντρα σημειώθηκα κατά τη συζήτηση μιας τροπολογίας που προβλέπει...
την δυνατότητα να μπορούν ορισμένοι ιεροδιδάσκαλοι, μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, να διδάξουν το Κοράνιο σε δημόσια γυμνάσια και λύκεια της Θράκης, σε μαθητές μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας που έχουν απαλλαγεί από το μάθημα των Θρησκευτικών και χωρίς η διδασκαλία αυτή να αποτελεί μέρος του επίσημου σχολικού προγράματος.
Παίρνοντας τον λόγο, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ενώ δήλωσε ότι η τροπολογία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ανέφερε ότι «πράκτορα βγάζει το ΠΑΣΟΚ, πράκτορα βγάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ».
Στη συνέχεια κατηγόρησε τον Αχμέτ Χατζηοσμάν ότι φωτογραφήθηκε κάτω από την σημαία ομάδας που πρεσβεύει την ανεξαρτητοποίηση της Θράκης.
Σημείωσε ακόμη ότι ο Τούρκος πρόξενος δήλωσε ότι θα αρνηθεί να εφαρμόσει τον νόμο και θα συνεχίζουν τα φροντιστήρια Κορανίου και, ανέφερε ότι «όπως διαβάζουμε σε εφημερίδα, ο υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος, μίλαγε τουρκικά στους διαδρόμους της Βουλής με τον κ. Χατζηοσμάν...»
Το κλίμα δυναμιτίστηκε όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, δήλωσε ότι «στην επόμενη Βουλή θα γίνει προσπάθεια από τη ΧΑ να μην υπάρχει ούτε ένας Τούρκος βουλευτής».

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου