Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Σε πολύ σοβαρή (αλλά όχι κρίσιμη) κατάσταση ο Ν. Ντερτιλής!


ntertilis
Στο δωμάτιο 505 του Ερυθρού Σταυρού νοσηλεύεται - φρουρούμενος παρακαλώ - ο 88χρονος Στρατηγός Ντερτιλής. Λίγες μόνο ημέρες μετά την ταφή του γιού του, στην οποία δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω της απαίτησης του...
"δημοκρατικού" πολιτεύματος, να υπογράψει αίτηση για να παραστεί σε αυτή - και άρα να αναγνωρίσει το καθεστώς αιχμαλωσίας του. Προφανώς ήταν τόσο μεγάλη η ψυχολογική πίεση που δέχθηκε, ώστε έπαθε ισχαιμικό επεισόδιο, δηλαδή μορφή εγκεφαλικού. Οι γιατροί στον Ερυθρό Σταυρό χαρακτηρίζουν ως πολύ σοβαρή την καταστασή του και αποδίδουν το ότι δεν έχει πάθει κάτι χειρότερο στην πολύ δυνατή κράση του, καθώς τέτοιου είδους επεισόδια σε ανθρώπους τέτοιας ηλικίας συνήθως έχουν πολύ χειρότερα αποτελέσματα. Ο Στρατηγός έχει επαφή με το περιβάλλον.
Και παρόλο το προσωπικό κόστος, ο Στρατηγός καταφέρνει να ξευτιλίζει τον "ανθρωπισμό" των δήθεν δημοκρατών και να αναδεικνύει την στυγνή φύση του μεταπολιτευτικού συστήματος, που κρατά έναν άνθρωπο 87 χρονών στην φυλακή σχεδόν 40 χρόνια, επειδή αρνείται για λόγους τιμής να υπογράψει τα χαρτιά που του δίνουν.

www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου