Ελέγξτε το πετρέλαιο και θα ελέγχετε τα έθνη.
Ελέγξτε το φαγητό και θα ελέγχετε τον κόσμο. Milton Freedman
Με αφορμή το δημοφιλές ντοκυμαντερ του Γ.Αυγερόπολου με τίτλο 'Πεθαίνοντας στην αφθονία' είναι μια καλή ευκαιρία να ρίξουμε την κουρτίνα πίσω από την οποία κρύβεται...
η διακίνηση το φαγητού στις χρηματηστηριακές αγορές και που είναι ένας από τους λόγους για την παγκόσμια πενία και φτώχεια. Σε μια εποχή που η παγκόσμια παραγωγή αγαθών έχει γίνει γρηγορότερη απο ποτέ, οι άνθρωποι που πεθαίνουν απο την πείνα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Αυτά δεν είναι τυχαία γεγονότα είαν αποτελέσματα μια πολιτικής και ενός σχεδίου.Δυστυχώς όσοι δεν αντιδρούν νομίζουν ότι είναι απρόσβλητοι από αυτό το φαινόμενο, μέχρι να διαπιστώσουν ότι έκαναν λάθος. Και τότε ίσως είναι πολύ αργά. Όσοι είναι πίσω από αυτά δεν κάνουν εξαιρέσεις και δεν δείχνουν έλεος σε κανέναν.
MONSATO
Η Μονσάτο ένα ακόμη σατανικό χέρι της ΝΤΠ έχει στο χέρι το 70 % της παγκόσμιας παραγωγής σπόρων . Η Μονσάτο ξεκίνησε σαν μια μικρή εταιρεία χημικών την δεκαετία του 60. Μετά την παραγωγή του εντομοκτόνου Ράουνταπ, τώρα ασχολείται με την πώληση σπόρων..αλλά όχι οποιοδήποτε σπόρων. Η Μονσάτο θεωρείται η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως στην παραγωγή και πώληση μεταλλαγμένων σπόρων. Αυτό είναι αρκετά ανησυχητικό γιατί συνεπάγεται άσχημες εξελίξεις για την υγεία μας. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι οτι, αυτή η εταιρεία έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε όλο το κόσμο και εξαγοράζει όποια εταιρεία σπόρων βρεθεί στον δρόμο της, επιπλέον έχει επιβάλλει πατέντα (πνευματικά δικαιώματα) στους μεταλλαγμένους σπόρους που πουλάει. Ποιο ήταν το άμεσο αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής; Εξαθλίωση και θάνατος.
Οι αγρότες της Ινδίας, που είχαν την ατυχία να αγοράσουν μεταλλαγμένους σπόρους βαμβακιού από αυτήν την εταιρεία που υποτίθεται ότι θα τους γλίτωναν από τα έξοδα αγοράς εντομοκτόνων, αντ αυτού πάτησαν μια οικονομική νάρκη. Αυτή η νέα καλλιέργεια χρειαζόταν 5 φορές περισσότερο λίπασμα και πότισμα, και όταν οι αγρότες κρατούσαν τον σπόρο των φυτών για να τον καλλιεργήσουν την επόμενη χρονιά, θεωρούταν εγκληματίες (λόγω της 20χρονης πατέντας). Ο φόρος αίματος ήταν βαρύς: 200.000 αυτόχειρες απο το '98 ως το '08 και το 70% των παιδιών είναι βαριά υποσιτισμένα.
Ο στόχος της Μονσάτο είναι ένας : Μια μέρα να τη ανήκει το φαγητό της ανθρωπότητας. Κάτι που η φύση παρέχει ελεύθερα και δωρεάν τώρα ιδωτικοποιείται.
CARGILL
Η Κάργκιλ είναι αδελφός οργανισμός με την Μονσάτο και έχει την ιδα ατζέντα μ΄αυτήν. Ο γενικός διευθυντής Wenonah Hauter του οργανισμού της επιθεώρησης για τον νερό και το φαγητό (Food and Water Watch) δηλώνει για την Cargill: " Η Κάργκιλ έχει αποκτήσει τεράστια κέρδη απο το διεθνές σύστημα εμπορίου που προκαλεί όλη αυτή την ανισσοροπία στον κόσμο ... Αυτή η εταιρεία είναι πίσω απο κάθε πλευρά της γεωργικής δραστηριότητας, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για την υγεία , το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα... Η Κάρκιλ παράγει προϊόντα κρέατος και πουλερικών που χρησιμοποιούνται απο τα Mc Donalts την Pizza Hut και τα Burger King στην Βρετανία και την δυτική Ευρώπη. Αυτή η εταιρεία έχει κατηγορηθεί για εκπομπή τοξικών αερίων στην ατμόσφαιρα, παραγωγή γενετικά τροποποιημένων τροφών, την αποψίλωση δασών στον Αμαζόνιο (για την καλλιέργειες φοίνικα και σόγιας), και για ακτινοβόληση κρεάτων ώστε να δείχνουν ελκυστικά και αφού λήξουν κ.α....".
COCA COLA
Εκτός
από την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Νότια και Κεντρική
Αμερική, στο βιβλίο αναφέρονται και οι περιβαλλοντικές καταστροφές στην
Ινδία. Ο Blanding σημειώνει: «Πιστεύω ότι η βία απέναντι στους
συνδικαλιστές στην Κολομβία αλλά και στη Γουατεμάλα είναι από τις
μεγαλύτερες παραβιάσεις της εταιρίας, όμως νομίζω ότι η μόλυνση και η
εξάντληση των αποθεμάτων νερού που είδα στην Ινδία αποτελεί πιο τυπικό
παράδειγμα των πρακτικών της εταιρίας σε όλο τον κόσμο.
Υπήρχαν
πολλά εργοστάσια εμφιάλωσης στην Ινδία, όπου το επίπεδο των αποθεμάτων
νερού έπεσε δραματικά. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα υπήρχαν μελέτες
που έδειχναν ότι από τα λύματα του εργοστασίου περνούσαν στο έδαφος
κάδμιο, χρώμιο και άλλες καρκινογόνες ουσίες. Μάλιστα, πήγα σε ένα από
τα χωριά που υποτίθεται ότι συνέβαιναν τα παραπάνω και είδα ότι τα
πηγάδια είχαν στερέψει και από το ένα μόνο που είχε ακόμα λίγο νερό,
ήπια λίγο και αλήθεια εύχομαι να μην το είχα κάνει – είχε μία απαίσια
γεύση που δεν έφυγε για ώρες. Το εργοστάσιο που βρισκόταν στη
συγκεκριμένη περιοχή έκλεισε ύστερα από έντονη αντίδραση των κατοίκων
που εξελίχθηκε σε εθνική εκστρατεία, όμως συνεχίζουν να υπάρχουν κι άλλα
εργοστάσια στη χώρα που συνεχίζουν να λειτουργούν».
NESTLE
Αυτή η εταιρεία έχει εμπλακεί σε διατροφικά σκάνδαλα που κυρίως αφορούν το βρεφικό γάλα. Το 2008 η κινεζική κυβέρνηση εντόπισε μελαμίνη σε γαλακτοκομικό προϊον αυτής της εταιρείας. Επίσης αυτή η εταιρεία έχει κατηγορηθεί ότι προτρέπει μητέρες (ειδικά στον 3ο κόσμο) να μην θηλάζουν προκειμένου να αυξηθούν τα κέρδη της. Υπάρχουν και φήμες που την εμπλέκουν με την αποψίλωση των δασών του Αμαζονίου.
anti-neotaksites.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου