Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Mπλέξαμε με τα λαμόγια!Βενιζέλος: Ψήφος εμπιστοσύνης και μετά κυβέρνηση συνεργασίας

Βενιζέλος: Ψήφος εμπιστοσύνης και μετά κυβέρνηση συνεργασίαςΤη διαβεβαίωση ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι, αφού λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, να συνεχίσει όχι στηριζόμενη αποκλειστικά στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά με σκοπό να επιδιωχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση και να σχηματισθεί η αντίστοιχη κυβέρνηση, παρείχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, Όλι Ρεν και Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε.


Στόχος, όπως επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος στους συνομιλητές του, είναι...
να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση των διαδικασιών εφαρμογής της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου, που θωρακίζει την Ελλάδα, κατοχυρώνει τη θέση της μέσα στην Ευρωζώνη, σέβεται τις θυσίες του ελληνικού λαού και ανοίγει την προοπτική επανόδου σε ομαλό ρυθμό λειτουργίας της οικονομίας.

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα καθώς και για το νέο πολιτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί, όπως αυτό καταγράφεται στο σχέδιο των 10 σημείων.
Σημειώνεται ότι η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους εντάσσεται στο σχέδιο των 10 σημείων που παρουσίασε ο κ. Βενιζέλος, χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και την Ολομέλεια της Βουλής.
Οι συζητήσεις που είχε σήμερα ο κ. Βενιζέλος έχουν ιδιαίτερη σημασία ενόψει του γεγονότος ότι την προσεχή Δευτέρα υπάρχει προγραμματισμένη Σύνοδος του Eurogroup στις Βρυξέλλες. Είναι συνεπώς προφανές ότι τη Δευτέρα, η Ελλάδα πρέπει να μπορεί να εκπροσωπηθεί έγκυρα στο Εurogroup και να παρουσιάσει τις πολιτικές εγγυήσεις που είναι αναγκαίες για την εμπρόθεσμη εκταμίευση της 6ης δόσης, ύψους 8 δις ευρώ, καθώς και για τη συνέχιση των διαδικασιών εφαρμογής της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου, ώστε να μπορεί να καταβληθούν, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, τα ποσά που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του PSI και την επανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και η πρώτη δόση του νέου προγράμματος. Το σύνολο των ποσών αυτών κινείται σε επίπεδο δεκαπλάσιο της 6ης δόσης, καθώς είναι 80 δις ευρώ, προκειμένου να γίνουν όλα όσα πρέπει για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου