Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ξεζουμίζουν τους Έλληνες στην Ελλάδα και χαϊδεύουν αυτούς που έβγαλαν τα λεφτά τους στην Ελβετία


ImageΤελικά οι μόνοι που θα πληρώσουν την οικονομική κρίση της χώρας θα είναι οι έντιμοι μεροκαματιάρηδες ή οι αληθινοί Έλληνες πατριώτες, που αντί να βγάλουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, τα κράτησαν στις ελληνικές τράπεζες πιστεύοντας ότι...
έτσι προστατεύουν την χώρα από την κατάρρευση.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την ελβετική σχετικά με την φορολόγηση των καταθέσαν των Ελλήνων στην Ελβετία έχουν προχωρήσει αρκετά και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται να δέχεται τη φορολόγηση των τόκων από τις καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία, με συντελεστή μόλις 5%.
Σημειώνεται το μόλις καθότι στην αντίστοιχη συμφωνία που επέτυχαν η Βρετανία και η Γερμανία ο συντελεστής αυτός κυμάνθηκε από 19%-34% ! Αξίζει να σημειωθεί ότι Το ίδιο το ελβετικό υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι η πλειονότητα των καταθέσεων αυτών θα φορολογηθεί κατά μέσο όρο με 20% έως 25%.
Με απλά λόγια την ώρα που στο εσωτερικό της χώρας οι έκτακτες εισφορές, τα χαράτσια έρχονται με ρυθμό που δεν έχει προηγούμενο, οι ελληνικές φορολογικές αρχές ουσιαστικά επιβραβεύουν όσους επέλεξαν την ασφάλεια του ελβετικού τραπεζικού συστήματος.
Σημειωτέον ότι με βάση τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών οι «κρυφές» καταθέσεις Ελλήνων σε διάφορους φορολογικούς «παραδείσους» φτάνουν τα 60 δισ. ευρώ, με τη συντριπτική πλειονότητα των χρημάτων αυτών να βρίσκεται στην Ελβετία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου