Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Από Δανία του Νότου, Αφρική του Βορρά (Ινδία πάντως, όχι)


thumb
Από το Μαρικάκι
«Δεν θα γίνουμε Ινδία». Άλλη μια διαβεβαίωση του πρωθυπουργού από εκείνες που διαψεύδονται το επόμενο δευτερόλεπτο κι έχουν γίνει σωρός την τελευταία διετία. Τη στιγμή που γινόταν χθες γνωστό ότι η τρόικα ζητά την κατάργηση ακόμη και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης ο Παπανδρέου έλεγε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την Κεντρική Μακεδονία:
«Έχουμε θεσμούς που προστατεύουν...
τους εργαζόμενους, δεν είμαστε Ινδία ούτε θα γίνουμε», και πως «επιδιώκουμε ποιοτική ανάπτυξη, ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον, πράσινη ανάπτυξη και όχι όπως την Ινδία που δεν σέβονται το περιβάλλον και δεν έχουν κανόνες εργασίας(very bad people)».  [Πώς του’ ρθε η Ινδία παρεμπιπτόντως; Πιθανότατα θα είχε αναφερθεί στις «διαπραγματεύσεις» με την τρόικα όπου αυτή η σιγανοπαπαδιά, ο πολύς  μίστερ Μπλου Άιζ Πόουλ Τόμσεν χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι θα ζητούσε μισθούς Ινδίας. Το ‘πιασε φαίνεται ο δικός μας και δεν το άφησε να πάει χαμένο]
Και δεν βρέθηκε ένας να του πει «Πρόεδρε, μην κουράζεσαι, την γνωρίζουμε την αλήθεια από πρώτο χέρι, στις περιφέρειές μας κυκλοφορούμε ινκόγκνιτο γιατί οι εργαζόμενοι  μας κυνηγούν. Άσε Πρόεδρε, πες Αφρική καλύτερα γιατί η Ινδία είναι και ανερχόμενη οικονομική δύναμη και εμείς βυθιζόμενη αποικία». «Όχι πρόεδρε δεν έχουμε θεσμούς που να προστατεύουν τους εργαζόμενους τους πήρε πίσω – όλους – το τροϊκανό ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, εμείς. Τόσους αναβρασμούς στην κοινοβουλευτική ομάδα είχαμε τα τελευταία δυο χρόνια κάθε παραμονή ψήφισης τρομοσχεδίων που βάζουν ταφόπλακα στην κοινωνία και την εργασία. Μπορεί να μη διαβάζουμε ό,τι ψηφίζουμε αλλά κάτι έχουμε πάρει χαμπάρι απ΄ το γεγονός ότι μας φωνάζουν «κότες» και δεν τολμάμε να κυκλοφορήσουμε στο δρόμο».
Από την άλλη τι ισχύ έχουν τα λόγια ενός πρωθυπουργού που τον αποκαλούν ψεύτη και προδότη, ο ίδιος δε παραδέχεται ότι η Ελλάδα δεν αποφασίζει πια για τίποτε…
Με τις εξελίξεις πάντως χθες συντονίστηκε κι άλλη μια ταλαίπωρη ψυχή που η μισή της καρδιά στην κυβέρνηση βρίσκεται αλλά έλα που έλαχε να είναι στην κεφαλή του μεγαλύτερου συνδικάτου εργαζομένων της χώρας.
Κι ενώ η σφαγή βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη θυμήθηκε να καταγγείλει την εφεδρεία ως μέτρο που θα συμπαρασύρει ακόμη πιο πολύ μισθούς και θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
Όπως δήλωσε ο Γιάννης Παναγόπουλος από το οχυρό της ΓΣΕΕ, όπου βρίσκεται ταμπουρωμένος κάνοντας διάφορα τάματα πάνω από το πτώμα της εργασίας μπας και αναστηθούν τα δικαιώματα:
«Δύο χρόνια τώρα κυβέρνηση και τρόικα με μέτρα άνισα άδικα και κυρίως αναποτελεσματικά σπρώχνουν την οικονομία σ΄ολο και μεγαλύτερη ύφεση ,μας παίρνουν τους μισθούς ,μας παίρνουν τα δικαιώματα.
Τώρα αποφάσισαν να πάρουν τη ζωή από τους εργαζόμενους να τους αφαιρέσουν το ύψιστο δικαίωμα ,το δικαίωμα στην εργασία. «Λένε κάποιοι: «μα υπάρχουν απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα γιατί να μην γίνουν με τις εφεδρείες απολύσεις και στο δημόσιο»;
Τους απαντάμε:
Αν το κράτος κάνει απολύσεις κλείνει το μάτι στους επιχειρηματίες να κάνουν ακόμα περισσότερες απολύσεις !
Δεν έχουμε κανένα άλλο δρόμο παρά να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τους αγώνες μας, με τη Γενική απεργία στις 19 του Οκτώβρη και με την 24ωρη απεργία στις ΔΕΚΟ τον ευρύτερο δημόσιο και το στενό δημόσιο τομέα, την Τετάρτη στις 5 του Οκτώβρη.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί όσο συνεχίζονται αυτές οι πολιτικές οι οποίες σπρώχνουν τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και την ανέχεια χωρίς ταυτόχρονα να σώζουν τη χώρα, γιατί η χώρα είναι ο λαός της και ο λαός υποφέρει».
Ούτε εσύ πρόεδρε μην κουράζεσαι γιατί ακόμα θυμόμαστε τα παζάρια με τον Δασκαλόπουλο (συγνώμη τους «κοινωνικούς εταίρους») και την τρόικα για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, παζάρια που έτρεχες μετά να διαψεύσεις αλλά οι συνδαιτυμόνες του αλισβερισίου σε έδωσαν στεγνά. Και που προσπαθούσατε με την Κατσέλη να μας πείσετε ότι ο νόμος για τις επιχειρησιακές είναι καλός γιατί καλύπτει τους κλάδους που δεν έχουν συλλογικές συμβάσεις και προστατεύει τους υπόλοιπους. Τώρα, κι ενώ έχει γίνει η σφαγή του Δράμαλη στον ιδιωτικό τομέα, κάτσε και  ξαναγράψε τη ΕΓΣΣΕ όπως τη θέλουν γιατί, δεν ξέρω αν το κατάλαβες, «διαπραγματεύσεις» με το θηρίο δεν γίνονται. Ή το σκοτώνεις ή σε τρώει…

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου