Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ωρες αγωνίας για την Ελλάδα

Ωρες αγωνίας  για την Ελλάδα Συνομιλίες Βενιζέλου με Λαγκάρντ και τρόικα στην Ουάσιγκτον. Η Ελλάδα έχει τη βούληση και την αποφασιστικότητα να υλοποιήσει τα μέτρα, θα τονίσει ο υπουργός Οικονομικών. Καθοριστική η συνάντηση που θα έχουν την Τρίτη στο Βερολίνο ο Γ. Παπανδρέου με την Α. Μέρκελ

Σε "συναγερμό" βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, η οποία –μέσα σ' ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον για τη χώρα μας, στο οποίο κυριαρχούν...
οι αντικρουόμενες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για το ελληνικό πρόβλημα χρέους και τον κίνδυνο χρεοκοπίας αλλά και τη διεθνή αναταραχή στις χρηματαγορές– θα επιχειρήσει μέσα στις επόμενες ημέρες με τις διεθνείς παρουσίες του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου να πείσει ότι παίρνει τις δύσκολες αποφάσεις για να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, επιμένοντας παράλληλα στην εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.
Κι όλα αυτά στον απόηχο των αποκαλύψεων απ' όσα ελέχθησαν στον διευρυμένο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ για τα τρία σενάρια σχετικά με το "θρίλερ" για το ελληνικό χρέος, που προκαλούν συζητήσεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος –που με χθεσινή του ανακοίνωση επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στον κεντρικό στόχο της υλοποίησης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου– αναχώρησε χθες για την Ουάσιγκτον, όπου μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχει συνομιλίες με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και την τρόικα, που αποτελούν συνέχεια των διαπραγματεύσεων που είχαν διακοπεί στην Αθήνα. Από τις επαφές αυτές θα εξαρτηθεί κατά πολύ μεγάλο βαθμό το θέμα της εκταμίευσης της 6ης δόσης, καθώς και η ημερομηνία άφιξης του κλιμακίου της τρόικας στη χώρα μας.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου