Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Süddeutsche Zeitung: Ακόμη και στην Αφρική λυπούνται την Ελλάδα



Η Süddeutsche Zeitung φιλοξενεί άρθρο της Ελενα Μπάις με τίτλο «Καθόλου χρήματα, ε;» που αναφέρεται στην προσωπική εμπειρία της γράφουσας κατά τη διάρκεια ταξιδιών της σε χώρες της Αφρικής. Στο επίκεντρο είναι οι αντιλήψεις των ανθρώπων που συνάντησε για την επικρατούσα οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.
Η συντάκτρια εκφράζει την έκπληξή της και παραθέτει σειρά περιστατικών επαφών και συνομιλιών της με ανθρώπους που κατάγονται από χώρες της αφρικανικής ηπείρου, οι οποίοι, παρά την τεράστια απόσταση, έχουν ενημερωθεί...
για τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διάγει η ελληνική εθνική οικονομία.
Μέσα από όσα τις μεταφέρουν οι άνθρωποι που συναντά διαπιστώνει την πρωτοφανή έκταση που έχει λάβει η προβολή του θέματος από τα συμβατικά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έρχεται αντιμέτωπη με την αποσπασματική εντύπωση που έχουν σχηματίσει οι παραλήπτες αυτού του ποταμού πληροφορίας για τη χώρα. Ειδικότερα, επισημαίνει ότι ο θόρυβος γύρω από την Ελλάδα έχει βασιστεί είτε σε στερεότυπα όπως ότι οι Ελληνες είναι τεμπέληδες είτε έχει εδραιώσει την άποψη ότι η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη χώρα, όπου δεν υπάρχουν πλέον χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου