Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Μεγάλες φουρτούνες για την ελληνική οικονομία - "Στον αέρα" η 6η δόση του δανείου!




Image Αυτή τη στιγμή τα πάντα είναι μετέωρα για την ελληνική οικονομία και την 6η δόση του δανείου, με την Ιταλία και την Ισπανία να έχουν επιτόκια στο δανεισμό τους από τις αγορές αρκετά πάνω από τα επιτόκια της χώρας μας.
Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Κενρική Τράπεζα έχει αναγκαστεί να στηρίξει τα ομόλογα των δύο αυτών χωρών, την ώρα που τρεις ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έχουν ζητήσει δανεικά.
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μιλούν...
για ενδεικτική ημερομηνία εκταμίευσης της δόσης του δανείου και όχι δεσμευτική, η οποία έχει οριστεί για τις 15 Σεπτεμβρίου!
Παράλληλα, τα μεγαλοστελέχη της Τρόικας καταφθάνουν στις 29 Αυγούστου, μεταφέροντας χρονικά όλο το «πακέτο» λήψης αποφάσεων για την καταβολή της 6ης δόσης του Σεπτεμβρίου και για το νέο δάνειο.
Είναι γεγονός ότι ακόμα επίσημη ημερομηνία δεν έχει οριστεί, ωστόσο αρμόδια στελέχη αναφέρουν ως μόνο δεδομένο ότι μια εβδομάδα πριν από τις 22 Αυγούστου, καταφθάνουν οι «μικροί» της Τρόικας και εκτιμάται ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον μια βδομάδα προκειμένου να προετοιμάσουν το «έδαφος» για την τριανδρία.
Μάλιστα, κοινοτικά στελέχη εξηγούν ότι από καιρό ανεπισήμως, η 15η Σεπτεμβρίου θεωρείται ενδεικτική ως ημερομηνία εκταμίευσης της 6ης δόσης.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα διαθέσιμα της Ελλάδας ξεπερνούν τα 13 δισ. ευρώ, ενώ τα ίδια άτομα που «τρέχουν» την επιτήρηση της χώρας μας απασχολούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα με το πορτογαλικό ζήτημα.
Είναι δεδομένο ότι ο βασικός λόγος επιτάχυνσης, που είναι η Ελλάδα να έχει διαθέσιμο το νέο και το παλαιό δάνειο ταυτόχρονα, δεν φαίνεται να μπορεί να επιτευχθεί.
Γι' αυτό έχει γίνει δημοσίως αποδεκτό ότι η συμφωνία με τους ιδιώτες μεταφέρεται, στην καλύτερη περίπτωση, για το τέλος Σεπτεμβρίου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου